
Maukkaita makkararuokia jämämakkaroista – 8 reseptiä
Modernit makkaraperunat
Mikä maistuisikaan mökkiviikonlopun jälkeisenä sunnuntaina paremmalta kuin perinteiset makkaraperunat? No, esimerkiksi nämä modernit makkaraperunat, joiden seurana tarjoillaan aasialaisittain maustettuja hölskykurkkuja sekä misomajoneesia. Reseptissä käytetään raakamakkaraa, mutta myös perinteinen grillimakkara kelpaa.
Suolainen makkarapannari
Kaksi kesän suosikkiherkkua samassa paketissa! Makkarapannari on sopivasti tuhti ja suolainen herkkupala brunssille tai iltapalaksi. Todellisen luksuspannarin saat, kun koristelet annoksen granaattiomenan siemenillä, tuoreilla yrteillä ja ranskankermalla.
Perinteinen pyttipannu
Tässäpä klassikkojen klassikko, johon edellisenä päivänä grillatut makkarat ja keitetyt perunat sujahtavat mitä näppärimmin. Perinteinen pyttipannu on parhaimmillaan muurikassa paistettuna, mutta eipä pannulla valmistettu versiokaan jää pahasti kakkoseksi. Tuttuun tapaan pyttiksen, pyttärin tai spydärin seurana tarjoillaan paistettuja kananmunia sekä maustekurkkuja.
Nikkarin vuoka
Nikkarin vuoka koukuttaa helppoutensa ja herkullisen makunsa ansiosta. Resepti on yksinkertainen: pilko raaka-aineet uunivuokaan, lisää juustoinen kermakastike ja anna hautua meheväksi uunissa. Nauti hyvässä seurassa!
Puutarhurin makkarakeitto
Tämä makkarakeitto on kaikkea muuta kuin se tylsä ja laimealieminen soppa, johon useimmat meistä ovat saaneet tottua kouluvuosina. Puutarhurin makkarakeiton upea maku syntyy tomaattimurskan ja pippurijuuston saumattomana yhteistyönä. Eikä siinä vielä kaikki: makkaranpalat saavat seurakseen pekonisiivuja ja juureskimaraa täydentää kesäkurpitsa. Voi veljet, että on hyvää!
Pyttipannu uunissa
Joskus on ihan ok hieman oikaista. Kärytön pyttipannu paistuu kuin itsekseen uunissa. Ylijäämämakkaroiden lisäksi vuokaan voi lisätä myös muut mökkiherkkujen tai kaapinperukoiden jämät. Päästä luovuus valloileen, vähennä ruokahävikkiä ja herkuttele mielikuvituksesi tuotoksilla!
Mausteinen makkara-linssikeitto
Makkaran lisäksi tämä kattilallinen on nielaissut reippaasti terveellisiä kasviksia, ruokaisia linssejä sekä muita aromikkaita höysteitä. Sopivasti potkua sisältävä makkara-linssikeitto kuljettaa vastustamattomalle makumatkalle pohjoisafrikkalaiseen keittiöön eksoottisten mausteiden siivittämänä.
Hasselbackan makkaralenkki
Kun makkara ei maistu enää sellaisenaan, voi lenkin kiepauttaa uunivuokaan ja valmistaa sen Hasselbackan tyyliin. Hasselbackan makkaraan tehdyt viillot sivellään sinapilla ja täytetään paprikasuikaleilla. Sitten vain juusto päälle ja lenkki uuniin! Samassa vuoassa paahtuvat uuteen uskoon myös edelliseltä aterialta jäljelle jääneet potut.