Nikkarin vuoka valmistuu edullisista aineksista – ota nostalginen resepti arkiruokalistallesi!
40 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
30 minNikkarin vuoka on nostalginen lohturuoka, johon sinäkin rakastut. Lado vuokaan perunoita, lenkkimakkaraa, sipulia ja tomaattia ja kuorruta komeus ruokakermalla, mausteilla ja juustolla. Kun kerran teet, teet myös uudelleen!
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 1.8.2018

Nikkarin vuoka valmistuu edullisista aineksista – ota nostalginen resepti arkiruokalistallesi!
Reseptin ainekset (4 annosta)
Nikkarin vuoka
- 5 (600 g)kypsennettyä perunaa
- 4tomaattia
- 1 sipuli
- ½ pkt (à 580 g)lenkkimakkaraa
- 2 dlruokakermaa
- 2munaa
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- ½ tlpaprikajauhetta
- 2 dlemmentaljuustoraastetta
Nikkarin vuoka valmistetaan näin:
- Viipaloi perunat, tomaatit, sipuli ja makkara.
- Lado viipaleet limittäin pystyyn vuokaan.
- Sekoita kermaan munat ja mausteet.
- Kaada liemi vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Pyttipannu uunissa – chorizo antaa uudenlaisen säväyksen tuttuun arkiruokaan
Maku

Helppo braatvursti-hapankaalilaatikko hautuu meheväksi perunapinnan alla
Maku

Kaali-makkarapiirakka
Maku

Puutarhurin makkarakeitto – tomaattimurskalla ja pippurijuustolla maustettu herkkusoppa katoaa lautasilta hetkessä!
Maku

Makkara-hapankaalipizza
Maku

Hasselbackan makkaralenkki
Maku

Itse tehty makkara
Maku

Siskomakkararagu – italialaisklassikon uudessa versiossa jauheliha korvataan siskonmakkaroilla
Maku