Maku

Pyttipannu uunissa – chorizo antaa uudenlaisen säväyksen tuttuun arkiruokaan

50 min
5
1

Pyttipannu uunissa – chorizo antaa uudenlaisen säväyksen tuttuun arkiruokaan

GL
MA
1
5
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Uunipyttipannu saa makua chilistä ja savuisesta espanjalaisesta chorizosta ja chilistä. Jos et löydä kaupasta raakaa chorizoa, käytä kypsää makkaraa.

Ainekset (4 annosta)

  • 1punainen paprika
  • 2sipulia
  • 3valkosipulinkynttä
  • 400 gperunoita
  • 50 glehtikaalia
  • ½-1 tl savupaprikajauhetta
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 300 graakachorizoa

Kastike

  • 1 dlpaseerattua tomaattia
  • 1 dl(kevyt)majoneesia
  • ¼ tl chiliä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Pyttipannu uunissa valmistuu näin:

  1. Huuhtele ja halkaise paprika. Poista siemenet. Leikkaa paprika paloiksi.
  2. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne viipaleiksi.
  3. Kuori ja kuutioi perunat. Huuhtele lehtikaalit ja revi lehdet pienemmiksi.
  4. Pane kasvikset laakeaan uunivuokaan. Sekoita mausteet ja öljy, kääntele seos kasvisten joukkoon.
  5. Puserra makkara kuorestaan nokareiksi kasvisten sekaan.
  6. Paista ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
  7. Sekoita kastikeainekset keskenään ja tarjoa kastike pyttipannun kanssa.
MITÄ PIDIT?
5