4,1(28)
Pyttipannu uunissa – chorizo antaa uudenlaisen säväyksen tuttuun arkiruokaan
Gluteeniton
Maidoton
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Uunipyttipannu saa makua chilistä ja savuisesta espanjalaisesta chorizosta. Jos et löydä kaupasta raakaa chorizoa, käytä kypsää makkaraa.
Julkaistu 1.2.2018
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1punainen paprika
2sipulia
3valkosipulinkynttä
400 gperunoita
50 glehtikaalia
½-1 tl savupaprikajauhetta
½ tlmustapippuria
½ tlsuolaa
2 rkloliiviöljyä
300 graakachorizoa
Kastike
1 dlpaseerattua tomaattia
1 dl(kevyt)majoneesia
¼ tl chiliä

Pyttipannu uunissa valmistuu näin:

  1. Huuhtele ja halkaise paprika. Poista siemenet. Leikkaa paprika paloiksi.
  2. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne viipaleiksi.
  3. Kuori ja kuutioi perunat. Huuhtele lehtikaalit ja revi lehdet pienemmiksi.
  4. Pane kasvikset laakeaan uunivuokaan. Sekoita mausteet ja öljy, kääntele seos kasvisten joukkoon.
  5. Puserra makkara kuorestaan nokareiksi kasvisten sekaan.
  6. Paista ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
  7. Sekoita kastikeainekset keskenään ja tarjoa kastike pyttipannun kanssa.
4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.