Pyttipannu uunissa – chorizo antaa uudenlaisen säväyksen tuttuun arkiruokaan
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minUunipyttipannu saa makua chilistä ja savuisesta espanjalaisesta chorizosta. Jos et löydä kaupasta raakaa chorizoa, käytä kypsää makkaraa.
GL
MA
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 1.2.2018

Pyttipannu uunissa – chorizo antaa uudenlaisen säväyksen tuttuun arkiruokaan
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1punainen paprika
- 2sipulia
- 3valkosipulinkynttä
- 400 gperunoita
- 50 glehtikaalia
- ½-1 tl savupaprikajauhetta
- ½ tlmustapippuria
- ½ tlsuolaa
- 2 rkloliiviöljyä
- 300 graakachorizoa
Kastike
- 1 dlpaseerattua tomaattia
- 1 dl(kevyt)majoneesia
- ¼ tl chiliä
Pyttipannu uunissa valmistuu näin:
- Huuhtele ja halkaise paprika. Poista siemenet. Leikkaa paprika paloiksi.
- Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne viipaleiksi.
- Kuori ja kuutioi perunat. Huuhtele lehtikaalit ja revi lehdet pienemmiksi.
- Pane kasvikset laakeaan uunivuokaan. Sekoita mausteet ja öljy, kääntele seos kasvisten joukkoon.
- Puserra makkara kuorestaan nokareiksi kasvisten sekaan.
- Paista ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
- Sekoita kastikeainekset keskenään ja tarjoa kastike pyttipannun kanssa.

Tämä keitto lämmittää taatusti! Mausteinen makkara-linssikeitto saa potkua harissa-tahnasta
Maku

Peruna-bataattipata chorizolla
Kotivinkki

Broileri-chorizopata
Maku

Chorizopasta – mausteinen suosikki arkeen ja juhlaan
Maku

Perinteinen pyttipannu – superhelppo klassikkoruoka, joka maistuu koko perheelle
Maku

Maa-artisokka-pyttipannu ja chilisiemenet
Kotivinkki

Japanilainen pyttipannu
Maku

Makkara-lihaseljanka
Maku