


Pyttipannu uunissa – chorizo antaa uudenlaisen säväyksen tuttuun arkiruokaan
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Uunipyttipannu saa makua chilistä ja savuisesta espanjalaisesta chorizosta. Jos et löydä kaupasta raakaa chorizoa, käytä kypsää makkaraa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
punainen paprika
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
400 g
perunoita
50 g
lehtikaalia
½-1 tl
savupaprikajauhetta
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
300 g
raakachorizoa
Kastike
1 dl
paseerattua tomaattia
1 dl
(kevyt)majoneesia
¼ tl
chiliä
Pyttipannu uunissa – ohje:
- Huuhtele ja halkaise paprika. Poista siemenet. Leikkaa paprika paloiksi.
- Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne viipaleiksi.
- Kuori ja kuutioi perunat. Huuhtele lehtikaalit ja revi lehdet pienemmiksi.
- Pane kasvikset laakeaan uunivuokaan. Sekoita mausteet ja öljy, kääntele seos kasvisten joukkoon.
- Puserra makkara kuorestaan nokareiksi kasvisten sekaan.
- Paista ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
- Sekoita kastikeainekset keskenään ja tarjoa kastike pyttipannun kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat