
Mitä tänään syötäisiin? Lukijamme paljastivat suosikkiruokansa, jotka pelastavat arkena
Kotonan lukijat tietävät, mitä ruokaa kannattaa tehdä, kun arki painaa päälle. Poimi ideat ja reseptit myös omaan keittiöösi.
Pasta maistuu monille
Pasta vaikuttaisi olevan arkiruokien ykkönen! Ainakin pekonipasta, savulohipasta, spagetti ja tomaattikastike sekä uunifetapasta kypsyvät lukijoidemme keittiöissä.
”Pasta on aina nopea. Siinä kun pasta keittyy, voi tehdä kastikkeen vaikka tonnikalasta tai jauhelihasta. Pestopasta on kaikkein yksinkertaisin, jos nälkäkuolema on tulossa”, summaa lukijamme Kirsi.
Perinteisessä vara parempi
Makaronilaatikko – Päivi
Makaronilaatikko, jauhelihan lisäksi pussillinen herne-maissi-paprikaa makaronien joukkoon – Pirjo
Jauhelihakeitto – Mervi
Sosekeitto – Leena
Makaronilaatikon ja ihanien keittojen suosio ei yllätä. Nämä ovat myös niitä ruokia, joita on helppo tehdä paljon kerralla ja säilöä annosrasioissa pakkaseen tai jääkaappiin odottamaan seuraavaa arkiruokakriisiä.
Hätävarana munat
Kananmunat pelastavat arkikiireen keskellä. Niistä tehdään ainakin juustomunakasta tai paistetaan muutama muna tuhdittamaan voileipiä.
Munakas ja siihen mitä kaapista löytyy – Heli
Uunimunakas – Leena
Omeletti – Eija
Supersuositut kanaruoat
Monille lukijoistamme kana on arkiruoan tukipilari. Se onkin nopea valmistaa ja taipuu monenlaisiin ruokiin.
Kanakastike ja riisi – Hanna
Kanafileet, pakastevokkivihannekset ja kastike – Sirpa
Kanasalaatti – Teija
Puuroa ja leipää
Moni kertoo syövänsä arkena myös puuroa tai voileipiä. Lämpimät voileivätkin saavat useamman maininnan. Näihin ruokiin löytyykin ainekset usein kotoa!
Eineksiä unohtamatta
Monet syövät kiireisen arjen keskellä myös eineksiä. Purkkihernekeitto on arjen pelastaja, mutta myös Italian pata, kalapuikot ja mummon muusi maistuvat lukijoillemme. Yksi vinkkaa, että valmispyttipannu paistuu airfryerissa helposti mukavan rapeaksi.
Myös valmiit pizza- ja pinsapohjat löytävät tiensä ruokapöytään. ”Pinsa. Päälle mitä kaapista löytyy. Viimeksi kantarelleja, pekonia, mozzarellaa ja kirsikkatomaatteja”, Sirpa vinkkaa.
Kysely on toteutettu Kotona- ja Maku-Facebook-sivuilla elokuussa 2025.