


Naimakana eli maailmankuulu Marry Me Chicken on kermainen ja helppo kanakastike
25 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 15 min
Marry Me Chicken, eli suomalaisittain naimakana, on supersuosittu resepti maailmalla. Kokkasimme valkosipulia ja aurinkokuivattuja tomaatteja sisältävän kermaisen kastikkeen – nappaa naimakanan ohje ja ihastu!
Reseptin ainekset
4 annosta
3–4 kpl (600 g)
broilerin fileepihvejä (maustamattomia)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä (paistamiseen)
1 rkl
voita (paistamiseen)
2–3
valkosipulinkynttä
1 tl
chilirouhetta
1 tl
timjamia
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
1 rkl
tomaattipyreetä
2 dl
kuohukermaa
1 dl
vettä
½
kanaliemikuutio
50 g
parmesaanijuustoa raastettuna
hienonnettua basilikaa (koristeluun )
Naimakana eli Marry Me Chicken – ohje:
- Mausta broilerinfileet suolalla ja mustapippurilla. Pyörittele ne vehnäjauhoissa.
- Kuumenna pannulla öljy ja voi. Ruskista fileet molemmin puolin kauniin värisiksi. Nosta lautaselle odottamaan.
- Hienonna valkosipulit ja aurinkokuivatut tomaatit.
- Kuullota valkosipuli pannulla pehmeäksi paistorasvassa. Lisää chilirouhe, timjami ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattipyree.
- Lisää pannulle kerma, vesi, murusteltu kanaliemikuutio ja raastettu parmesaanijuusto. Sekoita ja nosta fileet takaisin pannulle. Anna hautua 7–9 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Käännä fileitä paiston aikana muutaman kerran.
- Viimeistele tuoreella basilikalla. Tarjoa naimankanan kanssa esimerkiksi keitettyä riisiä.
Miten naimakana maistui reseptin kokanneelle bloggaajallemme Mika Rampalle? Lue Mikan kommentit jutustamme!
Chocochili-bloggaaja Elina Innanen kokkasi meille Marry Me -kastikkeen vegeversion kikherneistä – vegaanisen "naimakanan" ohjeen löydät täältä.
Helpon one pot -naimakanapastan ohjeen saat täältä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat