Naimakana – joko olet maistanut? Testasimme maailmankuulun Marry Me Chickenin reseptin: ”Mausteiden yhdistelmä on nerokas”
Rakkautta ensipuraisulla
Naimakana – joko olet maistanut? Testasimme maailmankuulun Marry Me Chickenin reseptin: ”Mausteiden yhdistelmä on nerokas”
Kokkasimme yhden maailman kuuluisimman kanareseptin eli Marry Me Chickenin. Nimesimme sen suomalaisittain naimakanaksi. Miltä megasuosittu kanaruoka maistui?
1.11.2023
 | Päivitetty 4.12.2023
 |
Maku

Marry Me Chicken, suomiversiona naimakana, on maailmalla suosittu italialaistyylinen kanaresepti. Kermaisen kanakastikkeen alkuperäisenä keksijänä pidetään ruokatoimittaja Lindsay Funstonia, joka kokkasi ruoan vuonna 2016 Delish-ruokasivustolle.

The New York Times -lehden mukaan nimi syntyi, kun Funstonin videotuottaja maistoi kanaa kuvauksissa ja sanoi ruoasta vaikuttuneena: "I’d marry you for that chicken!". Siksi Funston nimesi kanan Marry Me Chickeniksi – ja loppu on ruokahistoriaa.

Vuosien varrella suositusta kanaruoasta on putkahdellut uusia ja erilaisia versioita. Marrymechicken-aiheisilla videoilla on pelkästään TikTokissa 285,3 miljoonaa näyttökertaa.

Meille naimakanan kokkasi bloggaajamme, kokki Mika Rampa. Miltä maailmankuulu kanaruoka oikein maistui?

– Resepti on todella hyvä! Tarjosin kanaa vieraille viikonloppuna, ja he pitivät siitä todella paljon. Mausteiden yhdistelmä on nerokas, hehkuttaa Rampa.

Reseptin oleellisena raaka-aineena Rampa pitää aurinkokuivattuja tomaatteja. Reseptin tomaattipyree ei ole hänen mielestään pakollinen ainesosa, jos tomaatit pilkkoo pieniksi.

– Aurinkokuivatut tomaatit ovat tässä reseptissä pääjuttu, joten kannattaa ehdottomasti ostaa laadukkaita tomaatteja. Itse testasin myös aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja ja ne sopivat tähän todella hyvin, Rampa summaa.

Nappaa naimakanan eli Marry Me Chickenin resepti täältä.

"Tämän reseptin ytimen muodostavat aurinkokuivatut tomaatit, kerma ja parmesaani", tiivistää Mika Rampa.
3 kommenttia