
Marry Me Chicken, suomiversiona naimakana, on maailmalla suosittu italialaistyylinen kanaresepti. Kermaisen kanakastikkeen alkuperäisenä keksijänä pidetään ruokatoimittaja Lindsay Funstonia, joka kokkasi ruoan vuonna 2016 Delish-ruokasivustolle.
The New York Times -lehden mukaan nimi syntyi, kun Funstonin videotuottaja maistoi kanaa kuvauksissa ja sanoi ruoasta vaikuttuneena: "I’d marry you for that chicken!". Siksi Funston nimesi kanan Marry Me Chickeniksi – ja loppu on ruokahistoriaa.
Vuosien varrella suositusta kanaruoasta on putkahdellut uusia ja erilaisia versioita. Marrymechicken-aiheisilla videoilla on pelkästään TikTokissa 285,3 miljoonaa näyttökertaa.
Meille naimakanan kokkasi bloggaajamme, kokki Mika Rampa. Miltä maailmankuulu kanaruoka oikein maistui?
– Resepti on todella hyvä! Tarjosin kanaa vieraille viikonloppuna, ja he pitivät siitä todella paljon. Mausteiden yhdistelmä on nerokas, hehkuttaa Rampa.
Reseptin oleellisena raaka-aineena Rampa pitää aurinkokuivattuja tomaatteja. Reseptin tomaattipyree ei ole hänen mielestään pakollinen ainesosa, jos tomaatit pilkkoo pieniksi.
– Aurinkokuivatut tomaatit ovat tässä reseptissä pääjuttu, joten kannattaa ehdottomasti ostaa laadukkaita tomaatteja. Itse testasin myös aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja ja ne sopivat tähän todella hyvin, Rampa summaa.