3,8(172)
Mummon perinteinen jauhelihakeitto – resepti, jolla onnistut aina!
Munaton
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Jauhelihakeitto on jo lapsuudesta tuttu arkiruoka, jonka taika ei hälvene vuosienkaan jälkeen. Valmista herkullinen jauhelihakeitto perinteisellä reseptillä, jota jo mummokin käytti.
Reseptin ainekset
6 annosta
Jauhelihakeitto
6perunaa
2porkkanaa
1sipuli
150 gpalsternakkaa
150 gjuuriselleriä
1laakerinlehti
10maustepippuria
2 rklvoita (freesaamiseen)
400 gnaudanjauhelihaa (10 % rasvaa)
1 rklöljyä paistamiseen
1 llihalientä
Päälle
tuoretta persiljaa

Jauhelihakeitto – ohje:

  1. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat, sipuli, palsternakka ja juuriselleri. Perunat saavat jäädä suuremmiksi kuutioiksi. 
  2. Freesaa porkkanat, sipuli, palsternakka ja juuriselleri kattilassa voin kera. Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehti. 
  3. Ruskista jauheliha kunnolla. Käytä tarvittaessa öljyä ruskistamiseen. Mausta suolalla.
  4. Lisää kattilaan lihaliemi ja jauhelihat. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. 
  5. Lisää jauhelihakeiton joukkoon persiljaa, kun kattila on otettu liedeltä.

Kokeilitko reseptiä? Kerro alla kommenttiosiossa, mitä tykkäsit!

12 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo