Maku

Mummon perinteinen jauhelihakeitto – resepti, jolla onnistut aina!

35 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen15 min
Jauhelihakeitto on jo lapsuudesta tuttu arkiruoka, jonka taika ei hälvene vuosienkaan jälkeen. Valmista herkullinen jauhelihakeitto perinteisellä reseptillä, jota jo mummokin käytti.
4.27
0
Kuvat Perinneruokaa prkl


Ainekset (6 annosta)

Jauhelihakeitto

  • 6perunaa
  • 2porkkanaa
  • 1sipuli
  • 150 gpalsternakkaa
  • 150 gjuuriselleriä
  • 1laakerinlehti
  • 10maustepippuria
  • 2 rklvoita (freesaamiseen)
  • 400 gnaudanjauhelihaa (10 % rasvaa)
  • 1 rklöljyä paistamiseen
  • 1 llihalientä
Tulosta

Jauhelihakeitto valmistetaan näin:

  1. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat, sipuli, palsternakka ja juuriselleri. Perunat saavat jäädä suuremmiksi kuutioiksi. 
  2. Freesaa porkkanat, sipuli, palsternakka ja juuriselleri kattilassa voin kera. Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehti. 
  3. Ruskista jauheliha kunnolla. Käytä tarvittaessa öljyä ruskistamiseen. Mausta suolalla.
  4. Lisää kattilaan lihaliemi ja jauhelihat. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. 
  5. Lisää jauhelihakeiton joukkoon persiljaa, kun kattila on otettu liedeltä.
MITÄ PIDIT?
4.27