Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mummon perinteinen jauhelihakeitto – resepti, jolla onnistut aina!

35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min

Jauhelihakeitto on jo lapsuudesta tuttu arkiruoka, jonka taika ei hälvene vuosienkaan jälkeen. Valmista herkullinen jauhelihakeitto perinteisellä reseptillä, jota jo mummokin käytti.

25.11.2015
Reseptin ainekset
6 annosta
Jauhelihakeitto
6
perunaa
2
porkkanaa
1
sipuli
150 g
palsternakkaa
150 g
juuriselleriä
1
laakerinlehti
10
maustepippuria
2 rkl
voita (freesaamiseen)
400 g
naudanjauhelihaa (10 % rasvaa)
1 rkl
öljyä paistamiseen
1 l
lihalientä
Päälle
tuoretta persiljaa

Jauhelihakeitto – ohje:

  1. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat, sipuli, palsternakka ja juuriselleri. Perunat saavat jäädä suuremmiksi kuutioiksi. 
  2. Freesaa porkkanat, sipuli, palsternakka ja juuriselleri kattilassa voin kera. Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehti. 
  3. Ruskista jauheliha kunnolla. Käytä tarvittaessa öljyä ruskistamiseen. Mausta suolalla.
  4. Lisää kattilaan lihaliemi, perunat ja jauhelihat. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. 
  5. Lisää jauhelihakeiton joukkoon persiljaa, kun kattila on otettu liedeltä.

Kokeilitko reseptiä? Kerro alla kommenttiosiossa, mitä tykkäsit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt