


Mummon perinteinen jauhelihakeitto – resepti, jolla onnistut aina!
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Jauhelihakeitto on jo lapsuudesta tuttu arkiruoka, jonka taika ei hälvene vuosienkaan jälkeen. Valmista herkullinen jauhelihakeitto perinteisellä reseptillä, jota jo mummokin käytti.
Reseptin ainekset
6 annosta
Jauhelihakeitto
6
perunaa
2
porkkanaa
1
sipuli
150 g
palsternakkaa
150 g
juuriselleriä
1
laakerinlehti
10
maustepippuria
2 rkl
voita (freesaamiseen)
400 g
naudanjauhelihaa (10 % rasvaa)
1 rkl
öljyä paistamiseen
1 l
lihalientä
Päälle
tuoretta persiljaa
Jauhelihakeitto – ohje:
- Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat, sipuli, palsternakka ja juuriselleri. Perunat saavat jäädä suuremmiksi kuutioiksi.
- Freesaa porkkanat, sipuli, palsternakka ja juuriselleri kattilassa voin kera. Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehti.
- Ruskista jauheliha kunnolla. Käytä tarvittaessa öljyä ruskistamiseen. Mausta suolalla.
- Lisää kattilaan lihaliemi, perunat ja jauhelihat. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää jauhelihakeiton joukkoon persiljaa, kun kattila on otettu liedeltä.
Kokeilitko reseptiä? Kerro alla kommenttiosiossa, mitä tykkäsit!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat