Mummon perinteinen jauhelihakeitto – resepti, jolla onnistut aina!
35 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
15 minJauhelihakeitto on jo lapsuudesta tuttu arkiruoka, jonka taika ei hälvene vuosienkaan jälkeen. Valmista herkullinen jauhelihakeitto perinteisellä reseptillä, jota jo mummokin käytti.
MU
3.7
Kuvat
Julkaistu 25.11.2015

Mummon perinteinen jauhelihakeitto – resepti, jolla onnistut aina!
Reseptin ainekset (6 annosta)
Jauhelihakeitto
- 6perunaa
- 2porkkanaa
- 1sipuli
- 150 gpalsternakkaa
- 150 gjuuriselleriä
- 1laakerinlehti
- 10maustepippuria
- 2 rklvoita (freesaamiseen)
- 400 gnaudanjauhelihaa (10 % rasvaa)
- 1 rklöljyä paistamiseen
- 1 llihalientä
Päälle
- tuoretta persiljaa
Jauhelihakeitto – ohje:
- Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat, sipuli, palsternakka ja juuriselleri. Perunat saavat jäädä suuremmiksi kuutioiksi.
- Freesaa porkkanat, sipuli, palsternakka ja juuriselleri kattilassa voin kera. Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehti.
- Ruskista jauheliha kunnolla. Käytä tarvittaessa öljyä ruskistamiseen. Mausta suolalla.
- Lisää kattilaan lihaliemi ja jauhelihat. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää jauhelihakeiton joukkoon persiljaa, kun kattila on otettu liedeltä.
Kokeilitko reseptiä? Kerro alla kommenttiosiossa, mitä tykkäsit!

Nopea jauhelihakeitto – klassikko, joka pelastaa arki-iltasi
Maku

Mausteinen jauhelihakeitto
Kotivinkki

Pho-keitto broilerin jauhelihasta
Maku

Papu-lihakeitto on ranskalainen muunnos omasta tutusta lihasopastamme
Maku

Nyhtöpossu-lehtikaalikeitto
Maku

Chorizokeitto – soppaliitto, jossa mausteinen kasvissosekeitto ja vastapaistettu chorizo kohtaavat
Maku

Korealainen kanakeitto – muna ja kana samassa keittokulhossa
Maku

Kasvisbouillabaisse maistuu aiolin kanssa
Maku