Maku

Mummon perinteinen jauhelihakeitto – resepti, jolla onnistut aina!

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Jauhelihakeitto on jo lapsuudesta tuttu arkiruoka, jonka taika ei hälvene vuosienkaan jälkeen. Valmista herkullinen jauhelihakeitto perinteisellä reseptillä, jota jo mummokin käytti.
MU
3.7
10
Julkaistu 25.11.2015


Reseptin ainekset (6 annosta)

Jauhelihakeitto

  • 6perunaa
  • 2porkkanaa
  • 1sipuli
  • 150 gpalsternakkaa
  • 150 gjuuriselleriä
  • 1laakerinlehti
  • 10maustepippuria
  • 2 rklvoita (freesaamiseen)
  • 400 gnaudanjauhelihaa (10 % rasvaa)
  • 1 rklöljyä paistamiseen
  • 1 llihalientä

Päälle

  • tuoretta persiljaa
Tulosta

Jauhelihakeitto – ohje:

  1. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat, sipuli, palsternakka ja juuriselleri. Perunat saavat jäädä suuremmiksi kuutioiksi. 
  2. Freesaa porkkanat, sipuli, palsternakka ja juuriselleri kattilassa voin kera. Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehti. 
  3. Ruskista jauheliha kunnolla. Käytä tarvittaessa öljyä ruskistamiseen. Mausta suolalla.
  4. Lisää kattilaan lihaliemi ja jauhelihat. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. 
  5. Lisää jauhelihakeiton joukkoon persiljaa, kun kattila on otettu liedeltä.

Kokeilitko reseptiä? Kerro alla kommenttiosiossa, mitä tykkäsit!

10 kommenttia