Mummon perinteinen jauhelihakeitto – resepti, jolla onnistut aina!
35 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
15 minJauhelihakeitto on jo lapsuudesta tuttu arkiruoka, jonka taika ei hälvene vuosienkaan jälkeen. Valmista herkullinen jauhelihakeitto perinteisellä reseptillä, jota jo mummokin käytti.
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 25.11.2015

Mummon perinteinen jauhelihakeitto – resepti, jolla onnistut aina!
Reseptin ainekset (6 annosta)
Jauhelihakeitto
- 6perunaa
- 2porkkanaa
- 1sipuli
- 150 gpalsternakkaa
- 150 gjuuriselleriä
- 1laakerinlehti
- 10maustepippuria
- 2 rklvoita (freesaamiseen)
- 400 gnaudanjauhelihaa (10 % rasvaa)
- 1 rklöljyä paistamiseen
- 1 llihalientä
Jauhelihakeitto valmistetaan näin:
- Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat, sipuli, palsternakka ja juuriselleri. Perunat saavat jäädä suuremmiksi kuutioiksi.
- Freesaa porkkanat, sipuli, palsternakka ja juuriselleri kattilassa voin kera. Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehti.
- Ruskista jauheliha kunnolla. Käytä tarvittaessa öljyä ruskistamiseen. Mausta suolalla.
- Lisää kattilaan lihaliemi ja jauhelihat. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää jauhelihakeiton joukkoon persiljaa, kun kattila on otettu liedeltä.

Nopea jauhelihakeitto – klassikko, joka pelastaa arki-iltasi
Maku

Mausteinen jauhelihakeitto
Kotivinkki

Pho-keitto broilerin jauhelihasta
Maku

Papu-lihakeitto on ranskalainen muunnos omasta tutusta lihasopastamme
Maku

Nyhtöpossu-lehtikaalikeitto
Maku

Chorizokeitto – soppaliitto, jossa mausteinen kasvissosekeitto ja vastapaistettu chorizo kohtaavat
Maku

Korealainen kanakeitto – muna ja kana samassa keittokulhossa
Maku

Kasvisbouillabaisse maistuu aiolin kanssa
Maku