Maku

Pekonipasta

27 min
0
0

Pekonipasta

LA
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gkesäkurpitsaa
  • 170 gpekonia
  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1/6 tltabascoa
  • 1/2 tlroseepippuria
  • 250 gspagettia

Tarjoiluun

  • 40 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 4 rklpersiljaa

Tee näin

27 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN17 min

Kuumenna pastavesi kiehuvaksi.
Viipaloi kesäkurpitsa ja leikkaa pekoni saksilla paloiksi. Halkaise chilipalko. Raaputa siemenet veitsen avulla varovasti pois, älä koske niihin sormilla. Leikkaa palko ohuiksi suikaleiksi.
Kuori sipuli ja leikkaa se reiluiksi paloiksi. Murskaa valkosipulinkynsi.
Lisää paistinpannulla sipulipalat, valkosipulimurska, chili- ja pekonipalat ja ruskista niitä hetki. Kaada irtoava rasva pois pannulta.
Lisää kurpitsapalat ja tomaattimurska. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia. Mausta kastike tabascolla ja pippurilla.
Keitä spagettia tasan seitsemän minuuttia.
Annostele spagetti lautasille. Lisää kastiketta päälle. Ripottele pinnalle raastettua parmesaania ja silputtua persiljaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä