Vielä ehdit istuttaa tulppaanit – ja nähtyäsi kuvat näistä tulppaaniparatiiseista et taatusti halua jättää sitä tekemättä!

Vielä ehdit istuttaa tulppaanit – ja nähtyäsi kuvat näistä tulppaaniparatiiseista et taatusti halua jättää sitä tekemättä!
Jos kaipaat motivaatiota kömpiä hämärään ja märkään pihaan istuttamaan tulppaaneja, tässä sitä tulee täyslaidallinen. Kurkkaa nämä kuvat ja nappaa vinkit hurmaavista lajikkeista. Jos jaksat istuttaa, kiität taatusti itseäsi keväällä! Tulppaaneita voi istuttaa niin kauan, kun maa on sula. Joten ainakin eteläisessä Suomessa ehdit vielä hyvin.
Julkaistu: 20.10.2021
Mikä tulppaanishow! Etualalla kukkii muutama punakeltainen darwinhybriditulppaani 'Banja Luka', niiden yläpuolella 'Blue Parrot' -papukaijatulppaaneja. Takana valkoisia 'Antarctica'-triumftulppaaneja. Kuva on Birgitan ja Marcuksen huikeasta puutarhasta Ahvenanmaalta.
Minna Arohongan rehevässä puutarhassa vain kevään sipulikukat ovat puutarhurin itsensä istuttamia. Muusta kauneudesta huolehtii luonto. Osan tulppaaneista Minna on istuttanut suurten puiden alle. Siellä ne säilyvät sateilta suojassa hyvänä jopa kesäkuulle saakka.
Darwinhybriditulppaani ’Akebono’. Tanakka lajike on saanut nimensä legendaariselta japanilaiselta sumopainijalta.
Nämä rimpsureunatulppaanit kasvavat upealla kerrostalopihalla ja ovat peräisin 'Crispa Mix' -tulppaanisekoituksesta.
Tulppaanit ovat puutarhakauppias Katja Nikkarille kevään ehdoton ykkösjuttu. Ne ovat hänestä tehokkain ja ihanin keino luoda yltäkylläinen väriloisto puutarhaan. Kurkkaa Katja Nikkarin pihasta kertova juttu!
Kerrannainen myöhäinen tulppaani 'Sensual Touch'.

Tulppaanit voi istuttaa myös ruukkuun. Katso ohjeet jutustamme!

Toukokuussa Reet Palusalun puutarha on kukassa aina puiden latvoja myöten. Omena- ja päärynäpui­den kukkien varisseet terälehdet täplittävät penkkien vielä paljasta multapintaa. ’Dreamland’-tulppaanin valovoimaiset kukat tuovat väriä valkoisen keskelle. Yksinkertaisen ja myö­häisen lajikkeen kukat ja varsi kestävät hyvin sadetta ja tuulia.
’Renown Unique’ -lajikkeen mahtavat kukat tuovat mieleen täyteläiset pionit. Ne nousevat keskipisteeksi myös kokonsa puolesta – tulppaani kasvaa 60–70 sentin korkuiseksi.
'China Town' -viherraitatulppaanin kukinta kestää pitkään. Sen kasvutapa on siro ja lehdistö valkokirjava.
Edessä tulppaaneita, takana narsisseja Pölkinvuoren metsäpuistossa. Etualan liila tulppaani on darwinhybridi ’Ollioules’.
Outin ja Heikin puutarhassa hehkuvat keväisin tuhannet sipulikukat. Tässä ihastuttava Darwin-hybridi 'Akebono', joka on kukkinut pihassa jo useamman vuoden.
Suunnitteluhortonomi Kati Jukaraisen puutarhassa kevät on vuoden kiireisintä aikaa. Kun säät sallivat, Kati kantaa kalusteet ulos. Silloin muistaa myös istua alas ihailemaan kukkaloistoa.
Tulppaanit hehkuvat metsämaisemaa vasten.
Rohtoimikkä ja 'Parrot Rococo' -papukaijatulppaani ovat sävykäs pari.
Siro parvitulppaani on sitkeä ja pitkäikäinen.
‘Louvre Orange’ on täydellinen kevätkukka.
Myöhäisen, yksinkertaisen ’Big Smile’ -tulppaanin heleänkeltainen kukka on kookas ja varsi pitkä. Tukevavartista lajiketta pidetään yhtenä parhaana keltakukkaisista tulppaaneista. Kuva on Reet Palusalun puutarhasta.
Kerrannaista hurmaa! Tulppaani 'Blue Flag'.
Soma kevätkukkien sekoitus Tarja Ahjopalon puutarhassa. Korkeimpana kohoilevat tulppaanit.
Kirkas punainen ja raikas keltainen kertovat, että kesä on täällä!
On palkitsevaa saada jo keväällä kukat maljakkoon omasta pihasta. Kitkemisen ohessa napsahtaa tulppaaneja poikki väkisinkin, ja ne ovat juuri täydellisiä pieneen asetelmaan. Kuva on Kati Jukaraisen puutarhasta.
Vitivalkoiset 'Ballade White '-liljatulppaanit keventävät violettivoittoisia 'Alexander Pushkin' -darwinhybriditulppaaneja.
Papukaijatulppaanin tunnistaa terälehtien poimuilevista reunoista. Oranssi lajike on 'Parrot King'.
Tulppaanit ja saniaiset – yllättävän hieno yhdistelmä!
Vakuutuitko? Eikun istuttamaan! Katso ohjeemme tulppaanien istuttamiseen.
1 kommentti