
10 kesän suosituinta ruokareseptiä: lomapotut, hölskysalaatti & muut herkut – ”Törkeän hyviä!”
Rapeaa, raikasta, kermaista ja koukuttavaa – kokosimme kesän 2025 reseptihitit! Mukana on helppoja salaatteja, mökkipiirakka, kantarellikastike ja potturesepti, jossa perunat keitetään tarkoituksella pohjaan. Katso, mikä nousi ykköseksi ja testaa reseptit vaikka heti, sillä vielä on kesää jäljellä.
1. Kesän suosituin: hölskytetty varhaiskaalisalaatti hurmasi lukijat yksinkertaisuudellaan
Nyt on helppoa: ainekset ravistetaan sekaisin kannellisessa purkissa ja raikas salaatti on valmis. Hölskykurkkujen tapaan valmistettu varhaiskaalisalaatti toimii myös tuliaisena ja tuo hauskaa vaihtelua juhlapöytään.

2. Viiden minuutin kantarellikastike kerää kehuja täyteläisyydestään
Pikaisessa kantarellikastikkeessa käytetään koko kesäsipuli varsineen, ranskankerma tuo täyteläisen maun. Suosittu resepti on paitsi nopea tehdä myös täydellinen tapa kunnioittaa kesän ensimmäisiä kantarelleja.
3. Valkosipuliperunoiden grilliversio nousi hittilistalle
Varhaisperunat saavat makua valkosipulista ja ihanan rapean pinnan grillissä. Kastikkeeksi sekoitetaan ranskankermaa ja sipsidippiä – simppeliä, mutta vastustamatonta.

4. Grillimaissi cowboy-voilla räjäytti pankin
Grillitikuissa tarjoiltavat puolikkaat maissit saavat kaverikseen sulaa cowboy-voita, joka maustetaan reilulla kädellä sitruunaa, yrtejä ja mausteita.
Kesän näyttävin maissilisuke – tee cowboy-maissit tällä ohjeella.
5. Varhaiskaalipasta vei sydämet: nopea kesäpasta täynnä makua
Kaali ja tofu paistuvat samalla pannulla, kun pasta kypsyy – ja kaikki yhdistyy 15 minuutissa valmiiksi annokseksi. Varhaiskaalipastareseptimme hurmaa vaivattomuudellaan ja mehevyydellään.

6. Suolainen aamiaiskakku on brunssien uusi suosikki
Onko se munakas vai kakku? Vähän molempia: munat, leipäkuutiot, pekoni, juusto ja muut herkut paistetaan rengasvuoassa brunssipöydän vetonaulaksi. Lopputulos on näyttävä ja ruokaisa.

7. Savukalan ja kasvisten makuinen mökkipiirakka valloitti
Piirakan kaurapohja paistetaan etukäteen ja täytetään vasta ennen tarjoilua. Savukala ja tuoreet kasvikset tekevät tästä piirakasta täydellisen mökkiviikonlopun tarjottavan.

8. Raparperi-naimakana yhdistää hittireseptin ja alkukesän suosituimman raaka-aineen
Marry Me Chicken -reseptin tomaatti korvataan nyt viipaloidulla raparperilla. Tuloksena on tasapainoinen, makeankirpeä broilerivuoka, joka toimii niin arkena kuin juhlassa.
Kesäinen broilerivuoka yllättää raikkaudellaan – kokeile raparperi-naimakanaa tällä ohjeella.

9. Lomapotut keitetään pohjaan, ja juuri siksi ne ovat täydellisiä
Voilla maustettu vesi haihtuu pannusta, ja perunoihin tarttuu kaunis, maukas pinta. Tämän reseptin kehittänyt ruokavaikuttaja, kokki Mika Rampa kehuu: ”Törkeän hyviä – söin pelkkiä perunoita lounaaksi!”.
10. Nuudelisalaatti pähkinävinegretillä pääsee pöytään yhä uudelleen
Raikkaat kasvikset, nuudelit ja täyteläinen pähkinäkastike yhdistyvät salaatiksi, joka on yhtä aikaa ruokaisa, vegaaninen ja juhlapöytään sopiva. Maku ja rakenne pysyvät koukuttavina vielä seuraavanakin päivänä.
