Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Paista vain pohja

Suolainen mökkipiirakka syntyy savukalasta ja kauden kasviksista – tällä hurmaat kesävieraat!

1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min

Näyttävä suolainen mökkipiirakka kootaan kaurapohjasta, savukalasta ja tuoreista kasviksista. Paista pohja hyvissä ajoin ja täytä suoraan tarjolle.

23.6.2025
Reseptin ainekset
12 annosta
Piirakkapohja
3 dl
vehnäjauhoja
1½ dl
kaurahiutaleita
125 g
voita tai margariinia
2 rkl
vettä
Täyte
noin 200 g
lämminsavustettua lohta tai muuta savukalaa
200 g
ruohosipulituorejuustoa
½ prk (à 300 g)
kreikkalaista jogurttia
2 rkl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
sitruunanmehua
¼ tl
mustapippuria
(suolaa)
Lisäksi
salaatinlehtiä
kurkkua
retiisejä
kirsikkatomaatteja
herneitä
kevätsipulia tai kesäsipulinvarsia
tilliä
mustapippuria

Suolainen mökkipiirakka − ohje:

  1. Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet kulhossa. Nypi rasva joukkoon, kunnes seos on murumaista. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane taikinan päälle leivinpaperi ja kaada päälle esimerkiksi kuivia herneitä tai riisiä.
  3. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Ota uunista, poista herneet ja leivinpaperi. Paista pohjaa vielä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Valmista täyte. Poista savukalasta ruodot ja hienonna kala. Jätä kolmasosa sivuun piirakan pinnalle laitettavaksi. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti. Lisää hienonnettu kala ja mausteet. Levitä täyte piirakalle.
  5. Koristele piirakka lopulla savukalalla, salaatinlehdillä, kurkkuviipaleilla, retiiseillä, tomaateilla, kevätsipulilla, tillillä ja viimeistele mustapippurilla.

Vinkki!

Pohjan painoksi sopivat myös pestyt pienet kivet, jos herneitä tai riisiä ei ole.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt