


Vikkelästi valmista
Valkosipuliperunat grillissä – täydellisen rapeat ja reilusti valkosipuliset kesäperunat!
30 min
Varhaisperunoista valmistetaan kesäiset valkosipuliperunat. Kerma tarjotaan ranskankermasta ja sipsidipistä yhdistettynä lisukekastikkeena.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 kg
varhaisperunoita keitettynä
1
kokonainen valkosipuli
2–3
kesäsipulia varsineen
3 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Valkosipulidippi
1 prk (200 g)
ranskankermaa (tai kermaviiliä)
1 ps (13 g)
valkosipulidippiä (esim. Taffel)
Valkosipuliperunat grillissä – ohje:
- Leikkaa perunat 2–4 osaan koosta riippuen. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna sipulit varsineen.
- Valmista dippi maustumaan sekoittamalla jauhe ranskankermaan.
- Kuumenna muurikkapannu. Voit valmistaa perunat myös valurautapannulla grilliritilän päällä tai muurikkapannulla.
- Laita pannulle tai parilalle öljyä. Lisää perunat ja paista käännellen noin viisi minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Lisää valkosipulit ja sipulit ja jatka paistamista vielä toiset viisi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa lämpimänä valkosipulidipin kanssa.
Vinkki!
Saat ruoasta vegaanisen, kun korvaat ranskankerman kasvipohjaisella fraichella tai paksulla jogurtilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat