Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kakku onkin munakas!

Suolainen aamiaiskakku on brunssin hauskin ja herkullisin tarjottava

1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min

Kokoa munakkaan ainekset kerroksittain kakkuvuokaan leipäkuutioiden kanssa ja paista rouhean näyttäväksi suolaiseksi aamiaiskakuksi.

13.5.2025
Reseptin ainekset
6–8
1 ps (65 g)
babypinaattia
2–3
kevätsipulinvartta
1 pkt (150 g)
savupekonia (esim. Snellman)
6 viipaletta
paahtoleipää
1 ps (150 g)
cheddarjuustoraastetta
1 ps (150 g)
mozzarella-juustoraastetta
12
munaa
2 dl
kuohu- tai ruokakermaa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ l
peruna-sipulisekoitusta
Lisäksi
25 g
voita tai margariinia
(½ dl
korppujauhoja)

Suolainen aamiaiskakku – ohje:

  1. Voitele (ja korppujauhota) kakkuvuoka huolella.
  2. Hienonna pinaatti ja kevätsipulit. Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi.
  3. Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti ja kuutioi leivät. Yhdistä juustoraasteet keskenään.
  4. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää kerma ja mausteet ja sekoita tasaiseksi.
  5. Laita kakkuvuokaan ensin puolet leipäkuutioista ja puolet juustoraasteseoksesta. Ripottele päälle sitten pekonit, pinaatit, sipulit ja peruna-sipulisekoitus. Sekoita kerroksia hieman.
  6. Lisää jäljellä oleva juustoraastesekoitus ja loput leipäkuutiot. Valuta päälle munaseos.
  7. Paista aamiaiskakkua 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes se on kypsää ja irtoaa reunoilta. Peitä tarvittaessa foliolla tai leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kokeile kypsyyttä grillitikulla, jos tikkuun ei tartu munaseosta se on kypsää.
  8. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja tarjoa lämpimänä.

Vinkki!

Kakku onnistuu parhaiten vuoassa, jossa on tarttumaton pinnoite. Kakun irtoamista vuoasta helpottaa se, että vuoan korppujauhottaa voitelun lisäksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt