Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Maissit ja maustevoi 2.0

Grillatut maissit tarjotaan hittikastike ”cowboy butterin” eli cowboy-voin kanssa

30 min

Maissit grillataan nyt puolikkaina grillitikussa ja tarjotaan somessa ylistetyn ”cowboy butterin” eli cowboy-voin kanssa. Cowboy-voi valmistetaan maustamalla sulatettu voi ronskisti sitruunalla, kuivamausteilla ja yrteillä. Voi tarjotaan yleensä juoksevana tai hieman jähmettyneenä kastikkeena.

22.5.2025
Reseptin ainekset
4–8 annosta
2 pkt (à 400 g)
esikypsennettyjä maissintähkiä
noin 2 dl
versoja
grillitikkuja
rypsiöljyä
Cowboy-voi
2
valkosipulinkynttä
250 g
voita
1 rkl
savupaprikaa
1 tl
chilihiutaleita
3 tl
dijoninsinappia
½ tl
mustapippuria
¼ tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori ja mehu
½ rku
persiljaa hienonnettuna
½ rku
ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
timjamia hienonnettuna

Grillatut maissit ja cowboy-voi:

  1. Laita grillitikut kylmään veteen likoamaan.
  2. Valmista cowboy-voi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää kuivamausteet ja lopuksi sitruunan kuori ja mehu sekä yrtit.
  3. Sekoita voiseos tasaiseksi. Saat voista tasaisempaa, kun sekoitat sen sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Voit tarjota voin valuvana tai hieman jähmettyneenä.
  4. Leikkaa maissintähkät tukevalla veitsellä kahtia, elleivät ne ole valmiiksi puolikkaina. Työnnä (puolikas) grillitikku jokaisen maissinpalan päätyyn.
  5. Kuumenna grilli ja öljyä parila. Grillaa maissinpaloja grillissä noin 6 minuuttia välillä käännellen.
  6. Valuta maissintähkien päälle cowboy-voita ja ripottele versoja.

Vinkki!

Saat cowboy-voista vegaanisen, kun käytät kasvipohjaista vaihtoehtoa voille (esim. Eleplant).

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt