Maissit ja maustevoi 2.0
Grillatut maissit tarjotaan hittikastike ”cowboy butterin” eli cowboy-voin kanssa
30 min
Maissit grillataan nyt puolikkaina grillitikussa ja tarjotaan somessa ylistetyn ”cowboy butterin” eli cowboy-voin kanssa. Cowboy-voi valmistetaan maustamalla sulatettu voi ronskisti sitruunalla, kuivamausteilla ja yrteillä. Voi tarjotaan yleensä juoksevana tai hieman jähmettyneenä kastikkeena.
Reseptin ainekset
4–8 annosta
2 pkt (à 400 g)
esikypsennettyjä maissintähkiä
noin 2 dl
versoja
grillitikkuja
rypsiöljyä
Cowboy-voi
2
valkosipulinkynttä
250 g
voita
1 rkl
savupaprikaa
1 tl
chilihiutaleita
3 tl
dijoninsinappia
½ tl
mustapippuria
¼ tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori ja mehu
½ rku
persiljaa hienonnettuna
½ rku
ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
timjamia hienonnettuna
Grillatut maissit ja cowboy-voi:
- Laita grillitikut kylmään veteen likoamaan.
- Valmista cowboy-voi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää kuivamausteet ja lopuksi sitruunan kuori ja mehu sekä yrtit.
- Sekoita voiseos tasaiseksi. Saat voista tasaisempaa, kun sekoitat sen sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Voit tarjota voin valuvana tai hieman jähmettyneenä.
- Leikkaa maissintähkät tukevalla veitsellä kahtia, elleivät ne ole valmiiksi puolikkaina. Työnnä (puolikas) grillitikku jokaisen maissinpalan päätyyn.
- Kuumenna grilli ja öljyä parila. Grillaa maissinpaloja grillissä noin 6 minuuttia välillä käännellen.
- Valuta maissintähkien päälle cowboy-voita ja ripottele versoja.
Vinkki!
Saat cowboy-voista vegaanisen, kun käytät kasvipohjaista vaihtoehtoa voille (esim. Eleplant).

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat