Jauheliharuokia arkeen – tässä 10 lukijoidemme rakastamaa suosikkireseptiä
Ruoka
Jauheliharuokia arkeen – tässä 10 lukijoidemme rakastamaa suosikkireseptiä
Jauheliharuoat ovat suomalaisten ehdottomia arkiruokasuosikkeja. Kun aikaa ruoanlaittoon on hieman enemmän, jauhelihasta haudutellaan herkullisia uuni- ja pataruokia, joista riittää syötävää useammaksikin päiväksi. Kysyimme Facebookissa, mitä jauheliharuokia makulaiset rakastavat vuodesta toiseen.

1. Perinteinen makaronilaatikko – koko perheen hittiklassikko

Jauheliha-makaronilaatikko on suomalaisille varmasti tuttu ja niin rakas ruoka, joka palauttaa mieleen mukavia muistoja lapsuudesta. Kokkaa kotona koko perheen klassikko ja nauti ketsupilla tai ilman.

"Hyvä perusresepti, jota on helppo piristää mausteilla", kommentoi makulainen makaronilaatikon ohjetta.

"Hyvää tuli ja esimerkiksi valkosipuli antaa lisämakua. Kotoinen ruoka, ulkosuomalaiselle tervetullut maku lapsuudesta Suomessa", kiittelee Ulla.

2. Lihapullat – perinteinen suosikkiresepti, johon palaat yhä uudelleen

Perinteiset lihapullat maistuvat sellaisenaan pastan tai perunoiden kanssa. Kastikkeen ystäviä houkuttelee kermainen lihapullakastike.

"Tämä on kyllä paras lihapullien ohje. On jo tehty useampaan otteeseen ja ohjetta jaettu eteenpäin", kehuu Iipi lihapullakastikkeen reseptiä.

"Lihapullat muuntuvat arjessakin eri makumaailmoihin – perinteinen lihapullakastike perunamuusilla, lihapullat tomaattikastikkeessa ja pastaa, tai meidän tämän hetken suosikki: korealaiset lihapullat kasvisten ja nuudeleiden kanssa", Marja hehkuttaa lihapullia.

3. Peruna-jauhelihalaatikko – superhyvä arkiruoka

Jauhelihan ja perunan liitto on täydellinen tässä klassisessa uuniruoassa, jota makulaiset kehuvat erinomaiseksi. Peruna-jauhelihalaatikko maistuu koko perheelle.

"Tuli todella hyvää! Koko perhe kehui, mitä arkiruoan kanssa ei nyt ihan joka päivä tapahdu. Minulla ei ollut herkkusieniä, joten lisäsin hieman perunan määrää. Minulla oli myös kermapurkki, joka piti käyttää joten laitoin sen + 3 dl lihalientä", lukijamme Grayton kertoo reseptiä kokeiltuaan.

4. Kaalilaatikko – perinteisten kotiruokien parhaimmistoa

Perinteinen kaalilaatikko ihastuttaa mehevyydellään ja konstailettomalla maullaan. Reseptillämme valmistat kaalilaatikon, joka on niin vastustamaton, että herkku tahtoo kadota vuoasta jo ennen kypsennystä!

"Oli kyllä niin hyvää, että söin jo vaikka kuinka paljon ennen uuniin laittoa. Päälle ripsuttelin korppujauhoja ja voinokareita, niin kuin mummolla oli tapana tehdä. Todella hyvä ja simppeli suomalainen ruokaohje tälläiselle ruoanlaitosta ei-tykkäävälle kotikokillekin – suosittelen kokeilemaan", kehuu lukijamme nimimerkillä Keitoksiinsa kyllästynyt kotikokki.

5. Jauheliha-munakasrulla – niin helppoa ja hyvää

Munakasrulla on helppo ja herkullinen arkiruoka, jonka täytteitä voi vaihdella jääkaapin sisällön mukaan. Testaa esimerkiksi tämä kehuttu jauheliha-munakasrullamme!

"Ihan mieletöntä,tykkäsin ja teen tänään uudelleen", kiittelee lukijamme nimimerkillä Namsk.

"Tämä vei kielen mennessään, tein kyllä täytteen hieman eri matskuist, mutta tuo "pohja" oli nerokkaan yksinkertainen ja toimiva ja oli vielä seuraavanakin päivänä valloittavan makuista", hehkuttaa lukijamme.

6. Bolognesekastike – vielä parempaa seuraavana päivänä!

Täydellinen arjen bolognesekastike on koko perheen ruokasuosikki, joka valmistuu lautaselle alle puolessa tunnissa.

"Pasta Bolognese. Nopea tehdä, hyvänmakuinen, kaikki tykkää, edullinen ja seuraavana päivänä vielä paremman makuinen", ylistää lukijamme Anette bolognesea.

7. Lasagne – itse tehty juustokastike kruunaa suosikkiruoan

Lasagne on varma klassikko, jonka valmistamisessa vaivannäkö todella palkitsee. Kun maustat jauhelihakastikkeen ja teet juustokastikkeen itse, lopputulos on täydellinen.

"Paras jauheliharuoka on itse tehty lasagne. Se on huippuhyvää. Sitä tehdessä saan useasti rakkaan poikapuoleni apukäsiksini. Se on semmoinen meidän juttu. Ja maistuu kaikille pienille ja isommillekin pojille", kertoo lukijamme Eve suosikkiruoastaan.

8. Perinteinen jauhelihakastike eli murukastike

Ruskean kastikkeen pohjaan tehty jauhelihakastike, eli murukastike, maistuu ihanan kotoisalta ja on helppo valmistaa. Testaa lukijoidemme rakastama perinteinen resepti!

"Ihan kuin mummoni tekemä soossi. Tällä ohjeella teen jatkossakin. Nami nam", kehuu lukijamme Reetta perinteisen jauhelihakastikkeen reseptiä.

"Kyllä paras jauheliharuoka on perinteinen jauhelihakastike. Siitä on moneksi ja maustaa voi sekä tehdessä että jälkeenpäin. Siitä yleensä tykkää koko perhe vauvasta vaariin", toteaa lukijamme Yrjö.

9. Jauhelihakeitto – se aito mummon resepti

Perinteinen jauhelihakeitto sopii nautittavaksi vuoden ympäri. Keitto lämmittää pakkaspäivänä, mutta tarjoaa myös kevyen arkiruokavaihtoehdon kesähelteillä. Testaa tuttu ja takuuvarma, helppo resepti.

10. Pääkallopata eli makaroni-jauhelihamössö – helpompaa jauheliharuokaa ei olekaan

Pääkallopata on viiden raaka-aineen jauheliharuoka, joka tunnetaan monella eri nimellä. Maailman helpoin jauheliharuoka on todellinen arjen pelastaja.

"Nopea ja helppo makaronijauhelihamössö on arjen paras jauheliharuoka. Ja mausteet voi laittaa oman maun mukaan", lukijamme Marju vinkkaa.

"Makaronijauhelihamössö tai -sötkötys on tämän ruoan aito nimi. Sitä tehtiin koulussa kotitaloustunneilla 70-luvun alussa. Lisukkeena oli kaaliraastesalaatti ja sille kastikkeeksi omenaviinietikka. Ruokaan kuuluu lisätä iso töräys ketsuppia, joka sekoitetaan valmiiseen mössöön", kertoo puolestaan lukijamme nimimerkillä Mimmu.

Kommentoi »