Peruna-jauhelihalaatikko – superhyvä arkiruoka

1 h 45 min
4.1
4

Peruna-jauhelihalaatikko – superhyvä arkiruoka

GL
LA
MA
MU
4
4.1
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 800 gperunaa
  • 250 gtuoreita herkkusieniä
  • 1 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 5 dllihalientä
  • 2 tlworcestershirenkastiketta
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Ruskista jauheliha.

Kuori ja viipaloi perunat.

Viipaloi herkkusienet ja hienonna sipulit. Paista sieni-sipuliseosta pannulla, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää seos jauhelihan joukkoon.

Kuumenna pannulla öljyä, lisää tomaattipyree, lihaliemi ja worcestershirekastike. Kiehauta ja lisää timjami sekä suola.

Voitele iso uunivuoka kevyesti öljyllä, lisää kerros perunoita. Kaada päälle jauheliha-sieniseos ja puolet kypsennysliemestä. Lisää pinnalle loput perunoista ja kaada päälle loppu liemi.

Kypsennä peruna-jauhelihavuokaa 200-asteisessa uunissa reilu tunti.

  • Voit halutessasi käyttää peruna-jauhelihalaatikkoon puolet hirven tai lampaan jauhelihaa.
MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä