


Peruna-jauhelihalaatikko – superhyvä arkiruoka
1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
800 g
perunaa
250 g
tuoreita herkkusieniä
1 kpl
sipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
tomaattipyreetä
5 dl
lihalientä
2 tl
worcestershirenkastiketta
1 tl
timjamia
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Ruskista jauheliha.
Kuori ja viipaloi perunat.
Viipaloi herkkusienet ja hienonna sipulit. Paista sieni-sipuliseosta pannulla, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää seos jauhelihan joukkoon.
Kuumenna pannulla öljyä, lisää tomaattipyree, lihaliemi ja worcestershirekastike. Kiehauta ja lisää timjami sekä suola.
Voitele iso uunivuoka kevyesti öljyllä, lisää kerros perunoita. Kaada päälle jauheliha-sieniseos ja puolet kypsennysliemestä. Lisää pinnalle loput perunoista ja kaada päälle loppu liemi.
Kypsennä peruna-jauhelihavuokaa 200-asteisessa uunissa reilu tunti.
Voit halutessasi käyttää peruna-jauhelihalaatikkoon puolet hirven tai lampaan jauhelihaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat