Lihapullat kastikkeessa

40 min
4
3

Lihapullat kastikkeessa

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 1 rklvoita (ja/tai rypsiöljyä)
  • 1 dlkuohukermaa (tai vettä)
  • 3/4 dlkorppujauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmaustepippuria (jauhettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 500 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

Paistamiseen

  • 1 rklvoita (ja/tai rypsiöljyä)

Kastike

  • 3 rklvoita (45 g)
  • 3 rklvehnäjauhoja (karkeita)
  • 5 dlvettä (kiehuvaa)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmaustepippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se rasvassa pannulla.

Sekoita kerma tai vesi, korppujauhot, muna, suola- ja pippurit keskenään. Anna turvota vähintään 5 minuuttia. Lisää jäähtyneet sipulit ja jauheliha. Vaivaa murekemassa tasaiseksi.

Muotoile massasta kostutetuin käsin pyöryköitä.

Kuumenna rasva korkeareunaisessa, isossa paistinpannussa tai paistokasarissa. Paista lihapulliin kaunis pinta niitä pyöritellen ja käännellen. Nosta hetkeksi liedeltä.

Sulata voi toisessa pannussa ja lisää vehnäjauhot. Ruskista jauhot kauniin ruskeiksi lastalla käännellen.

Kaada joukkoon kiehuva vesi samalla sekoittaen. Mausta kastike. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Tarkista maku.

Kaada kastike lihapullien päälle paistokasariin. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin -5 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä.

Tarjoa lihapullakastikkeen lisäksi keitettyjä perunoita tai perunasosetta sekä höyrytettyjä kasviksia.

  • Lihapullat ilman käryä? Paista pyöryköitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kumoa ne kastikkeeseen tai tarjoa sellaisenaan.

Vinkki!

Tiesitkö? Karkeat vehnäjauhot eivät paakkuunnu kastiketta valmistettaessa yhtä helposti kuin puolikarkeat, jolloin sileä koostumus syntyy varmemmin.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä