Lihapullakastike – perinteinen suosikkiresepti, johon palaat yhä uudelleen
40 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
10 minLihapullakastike on klassikkoherkku, joka käy kaveriksi vaikka minkälaisille lisukkeille. Mehevät pyörykät ja perinteinen ruskea kastike muodostavat täydellisen makujen liiton!
4
Kuvat
Julkaistu 17.10.2018

Lihapullakastike – perinteinen suosikkiresepti, johon palaat yhä uudelleen
Reseptin ainekset (4 annosta)
Lihapullat
- 1sipuli
- 1 rklvoita (ja/tai rypsiöljyä)
- 1 dlkuohukermaa (tai vettä)
- 3/4 dlkorppujauhoja
- 1 kplmunaa
- 1 1/4 tlsuolaa
- 1/2 tlmaustepippuria (jauhettuna)
- 1/2 tlmustapippuria
- 500 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
Paistamiseen
- 1 rklvoita (ja/tai rypsiöljyä)
Kastike
- 3 rklvoita (45 g)
- 3 rklvehnäjauhoja (karkeita)
- 5 dlvettä (kiehuvaa)
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmaustepippuria
Lihapullakastike valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se rasvassa pannulla.
- Sekoita kerma tai vesi, korppujauhot, muna, suola- ja pippurit keskenään. Anna turvota vähintään 5 minuuttia. Lisää jäähtyneet sipulit ja jauheliha. Vaivaa murekemassa tasaiseksi.
- Muotoile massasta kostutetuin käsin pyöryköitä.
- Kuumenna rasva korkeareunaisessa, isossa paistinpannussa tai paistokasarissa. Paista lihapulliin kaunis pinta niitä pyöritellen ja käännellen. Nosta hetkeksi liedeltä.
- Sulata voi toisessa pannussa ja lisää vehnäjauhot. Ruskista jauhot kauniin ruskeiksi lastalla käännellen.
- Kaada joukkoon kiehuva vesi samalla sekoittaen. Mausta kastike. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Tarkista maku.
- Kaada kastike lihapullien päälle paistokasariin. Hauduta lihapullakastiketta miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
- Tarjoa lihapullakastikkeen lisäksi keitettyjä perunoita tai perunasosetta sekä höyrytettyjä kasviksia.
Vinkki!
Karkeat vehnäjauhot eivät paakkuunnu kastiketta valmistettaessa yhtä helposti kuin puolikarkeat, jolloin sileä koostumus syntyy varmemmin.
Etsitkö perinteisten lihapullien ohjetta! Kurkkaa resepti, jolla valmistat herkulliset lihapullat helposti!

Tomaattinen lihapullakastike – maukasta arkiruokaa vain muutamista raaka-aineista
Kotivinkki

Sieni-lihapullat
Maku

Pannulla paistetut lihapullat saavat ihanan rapean pinnan – ota talteen suosittu klassikkoreseptimme!
Maku

Lihapulla-hapankaalivuoka – mehevä uuniruoka täyttää vatsat ja lataa energiavarastot
Kotivinkki

Lihapullapasta kuin paikan päällä Italiassa – ota talteen helppo resepti
Maku

Sisilialaiset lihapullat
Maku

Pekoniset lihapullat
Maku

Thaimummon lihapullat
Maku

Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa
Maku

Omenaiset lihapullat
Maku