
1. Samppanjaa ja mätiä
Keskiajan jälkeen kuplia pidettiin Ranskassa pilaantuneen viinin merkkinä ja niitä yritettiin poistaa kaikin keinoin, mutta nykyään kuohuviini nostaa minkä tahansa tilanteen juhlaksi. Kuplat ovat tyylikäs valinta myös jouluna. Jos haluat tehdä vaikutuksen, valitse alkujuomaksi samppanja, joka on kuin tehty mätileipien seuralaiseksi.
Täydellinen pari: Mätileivät
2. Olutta etikkaisille kaloille
Perinteisessä kalapöydässä on monta herkkua, jotka ovat helposti törmäyskurssilla viinien kanssa: etikkaiset silakat, voimakkaasti suolatut sillit, sinappikastikkeet. Ei hätää, ratkaisu löytyy oluthyllyltä. Kohdista katseesi raikkaisiin lagereihin ja samettisiin vehnäoluisiin.
Täydellinen pari: Perinteiset sinappisilakat
Pssssst! Tämä olut on täydellinen valinta myös tämän vuoden kasvishitin, juurisellerin pariksi!
3. Valkoviini kinkun seuralaiseksi
Punainen on joulun teemaväri, mutta valkoviini taipuu kinkun (ja monien muiden joulusuosikkien, kuten kalojen) seuraan huomattavasti punaviiniä sopuisammin, sillä punaviinien tanniinit kun polkevat helposti vaalean lihan jalkoihinsa. Raikas riesling tai pinot gris on pirteä pari possulle.
Täydellinen pari: Jälkimarinoitu luumukinkku
4. Kevyt punaviini kinkulle
Jos ehdottomasti haluat lasiisi punaviiniä, etsi sopivaa ehdokasta keveiden tai keskitäyteläisten viinien valikoimasta. Pehmeät uuden maailman pinot noirit, etelä-italialaiset primitivot tai mehukkaat merlot-viinit ovat hyviä vaihtoehtoja kinkulle.
Täydellinen pari: Perinteisin joulukinkku