Maku

Joulukinkun paisto – näillä ohjeilla onnistut varmasti!

10 h 25 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen10 h
Joulukinkun paisto on joulun odotetuin hetki! Parhaan joulukinkun salaisuus piilee oikeassa paistolämpötilassa ja maltillisessa kypsentämisessä. Poimi ohjeestamme vinkit joulukinkun paistoon.
LA
MA
4.05
1
Kuvat Sami Repo


Ainekset (30 annosta)

Joulukinkku

  • 5 kgkinkkua

Kuorrutus

  • 2 dlsinappia
  • 1 dlkorppujauhoja

Koristelu

  • 3 rklkokonaisia neilikoita

Lisäksi

  • 200 gherneitä
  • 150 gluumuja
Tulosta

Joulukinkun paisto onnistuu näin:

  1. Joulukinkku kannattaa sulattaa hitaasti viileässä (3–4 päivää).
  2. Ota sulanut kinkku huoneenlämpöön 5–6 tuntia ennen paistamista. Pyyhi kinkun pinta kuivaksi. Työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan kinkun sivusta, jolloin kinkku mahtuu uuniin helposti. Mittarin kärki ei saa osua luuhun.
  3. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Kaada uunipannun pohjalle puoli litraa vettä.
  4. Paista kinkkua uunissa 100–125 asteessa, kunnes sisälämpötila on 75–80 astetta. Tarkista lämpötila mittarista. Paistoaika on 1–1 ½tuntia lihakiloa kohti.
  5. Ota kinkku uunista ja irrota kamara vähän jäähtyneenä. Ohenna halutessasi silavakerrosta. Sivele kinkun pintaan sinappia. Ripottele päälle korppujauhoja. Vedä veitsellä joulukinkun pintaan ruudukko ja työnnä neilikka jokaisen ruudun keskelle.
  6. Kuorruta joulukinkkua 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
MITÄ PIDIT?
4.05