Maku

Joulukinkun paisto-ohje

10 h 25 min
4.1
1

Joulukinkun paisto-ohje

LA
MA
1
4.1
Joulukinkun paistaminen on helppoa, kun seuraat tätä ohjetta. Katso myös VIDEO ja paista elämäsi paras joulukinkku!
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 annosta)

  • 5000 gkinkkua

Kuorrutus

  • 2 dlsinappia
  • 1 dlkorppujauhoja

Koristeluun

  • 3 rklneilikkaa (kokonaisia)

Lisäksi

  • 200 gherneitä
  • 150 gluumuja

Tee näin

10 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 h

Joulukinkku kannattaa sulattaa hitaasti viileässä (3–4 päivää).

Ota sulanut kinkku huoneenlämpöön 5–6 tuntia ennen paistamista. Pyyhi kinkun pinta kuivaksi. Työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan kinkun sivusta, jolloin kinkku mahtuu uuniin helposti. Mittarin kärki ei saa osua luuhun.

Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Kaada uunipannun pohjalle puoli litraa vettä.

Paista kinkkua uunissa 100–125 asteessa, kunnes sisälämpötila on 75–80 astetta. Tarkista lämpötila mittarista. Paistoaika on 1-1 1/2 tuntia lihakiloa kohti.

Ota kinkku uunista ja irrota kamara vähän jäähtyneenä. Ohenna halutessasi silavakerrosta. Sivele kinkun pintaan sinappia. Ripottele päälle korppujauhoja. Vedä veitsellä kinkun pintaan ruudukko ja työnnä neilikka jokaisen ruudun keskelle.

Kuorruta kinkkua 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

Tarjoa joulukinkun lisänä herneitä ja luumuja.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä