


Joulukinkun paisto – näillä ohjeilla onnistut varmasti!
10 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 10 h 0 min
Joulukinkun paisto on joulun odotetuin hetki! Parhaan joulukinkun salaisuus piilee oikeassa paistolämpötilassa ja maltillisessa kypsentämisessä. Poimi ohjeestamme vinkit joulukinkun paistoon.
Reseptin ainekset
30 annosta
Joulukinkku
5 kg
kinkkua
Kuorrutus
2 dl
sinappia
1 dl
korppujauhoja
Koristelu
3 rkl
kokonaisia neilikoita
Lisäksi
200 g
herneitä
150 g
luumuja
Joulukinkun paisto – ohje:
- Joulukinkku kannattaa sulattaa hitaasti viileässä (3–4 päivää).
- Ota sulanut kinkku huoneenlämpöön 5–6 tuntia ennen paistamista. Pyyhi kinkun pinta kuivaksi. Työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan kinkun sivusta, jolloin kinkku mahtuu uuniin helposti. Mittarin kärki ei saa osua luuhun.
- Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Kaada uunipannun pohjalle puoli litraa vettä.
- Paista kinkkua uunissa 100–125 asteessa, kunnes sisälämpötila on 75–80 astetta. Tarkista lämpötila mittarista. Paistoaika on 1–1 ½tuntia lihakiloa kohti.
- Ota kinkku uunista ja irrota kamara vähän jäähtyneenä. Ohenna halutessasi silavakerrosta. Sivele kinkun pintaan sinappia. Ripottele päälle korppujauhoja. Vedä veitsellä joulukinkun pintaan ruudukko ja työnnä neilikka jokaisen ruudun keskelle.
- Kuorruta joulukinkkua 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
Kinkun kastike suurustetaan joulukinkun paistoliemestä. Mausta täyteläinen kastike sinapilla ja lorauksella kermaa. Kurkista kinkun kastikkeen ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat