Kotivinkki

Mätiä ja tillismetanaa

20 min
4
0

Mätiä ja tillismetanaa

Kuka tahansa osaa koota tämän ihanan alkupalan: ruisnappi, tillismetanaa ja mätiä.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5-10 annosta)

  • 200 gkirjolohenmätiä
  • 1 prksmetanaa (120 g)
  • ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • 2 tlsitruunan mehua
  • ripaus mustapippuria ja suolaa
  • 10ruisnappia

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

1. Lusikoi smetana ja lisää tilli kapeaan kulhoon ja aja ne tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla.
2. Jaa tillismetana ruisnapeille ja lusikoi smetanan päälle nokare kirjolohenmätiä.
3. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa sipulista hyvin ohuita viipaleita. Koristele mätileivät sipulilla ja pienillä tillinoksilla. Viimeistele rouhaisulla mustapippuria.
 

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä