
Kysyimme isiltä, mitä he mieluiten syövät isänpäivänä – ota talteen toivereseptit!
Isille maistuu isänpäivänä omat lempiruoat, mutta myös ne herkut, joita ei jaksa itse kokata. Kysyimme viideltä isältä, mitä he söisivät mieluiten. ”Tämä toive ei tule perheelle yllätyksenä”, kertoo 59-vuotias Jyrki.
Perinteisesti hauduttaen

”Isänpäivänä maistuisi lempiruokani karjalanpaisti tai vaikka lehtipihvit ja jotkut hyvät perunat. En halua aiheuttaa stressiä, joten myös kaupan maksalaatikko kelpaa.” - Heikki, 42
Karjalanpaisti on helppo perinneruoka, joka ei vaadi paljon valmistelua. Kun sen valmistaa vanhan ajan tyyliin, lihoja ei tarvitse edes erikseen ruskistaa. Tarjoa karjalanpaisti muusin tai keitinperunoiden kera.
Juhlapäivänä pihviä

”Syömme paljon kanaa ja kasviksia arkena, joten juhlapäivänä pippuripihvi ja valkosipulikermaperunat maistuisivat. Tämä toive ei tule perheelle yllätyksenä!” - Jyrki, 59
Pippuripihvi tehdään perinteisesti sisäfileestä. Ronskit pihvit saavat hyvän kerroksen rouhittua pippuria pinnalleen ja ne paistetaan mehevän mediumeiksi. Täältä löydät pihviohjeen.
Jaksaisiko joku muu näperrellä?

”Söisin mielelläni vietnamilaisia kesärullia ja pullia, esimerkiksi korvapuusteja. Molemmat ovat sellaisia, joita en itse jaksa tehdä, mutta tykkään niistä kuitenkin!” - Sami, 47
Vietnamilaiset kesärullat ovat täydellistä syötävää silloin, kun ruoanlaittajia ja syöjiä on monta. Rullat on helppo tehdä mutta vaativat paljon pilkkomista. Rullien tekemisestä voi tehdä myös hauskan yhteisen hetken: jokainen voi ruokapöydässä valita omat, mieleiset täytteet ja kääriä itselleen rullat.
Pizzasunnuntai

”Lempiruokani on pizza!” - Tuomo, 69
Myös pizza on helppo ruoka isolle porukalle. Samaankin pizzaan voi koota eri täytteitä eri puolille pizzaa. Helpoimman kautta pääsee, kun tekee pinsoja valmispohjaan. Pinsojen eli roomalaisten pizzapiirakoiden valmistus vie vain vartin.
Riista-ajan ykkönen

"Syön mielelläni hirvipaistia. Suvussamme metsästetään, joten lihaa löytyy omasta takaa." - Jukka, 55
Hirvipaistin voi tehdä ihan perinteisesti paahtopaistin tapaan, mutta kokeilevampi kokkaaja voi testata myös jotain uutta. Marinoitu hirvipaisti viimeistellään ihanalla tilliöljyllä.

