


Rapeaa ja mehevää
Kermaperunat – päältä täydellisen rapeat ja sisältä kermaisen pehmeät
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Kermaperunat muhivat uunissa ihanan pehmeiksi. Kuohukerma kestää hyvin kuumennusta eikä juoksetu haudutettaessa. Kevyempään versioon sopii ruokakerma. Kun perunoiden päälle lisää voinokareita, pinnasta tulee ekstrarapea.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Kermaperunat
1½ kg
jauhoisia perunoita
1½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
5 dl
kuohukermaa
Lisäksi
1–3 rkl
voita
Kermaperunat – ohje:
- Pese ja kuori perunat. Leikkaa ne ohuiksi siivuiksi veitsellä, mandoliinilla tai monitoimikoneella.
- Ota 1 rkl voita ja voitele uunivuoka (noin 20 × 30 cm).
- Lado perunaviipaleet vuokaan kerroksittain, ripottele väliin suolaa ja pippuria.
- Kaada kerma vuokaan. Laita lopuksi halutessasi päälle voita nokareina (1–2 rkl).
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes perunat ovat pehmenneet. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla, kun pinta on saanut kauniin ruskean värin.
- Anna kermaperunoiden vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Vinkit!
Tällä ohjeella voit valmistaa myös valkosipuli-, yrtti- ja juustoperunat:
- Valkosipuliperunat valmistuvat lisäämällä perunakerrosten väliin 3–6 valkosipulinkynttä hienonnettuna.
- Yrttiperunat syntyvät, kun ripottelet väliin yhtä tai useampaa tuoretta tai kuivattua yrttiä, kuten basilikaa, oreganoa, timjamia, rosmariinia tai salviaa.
- Juustoperunoissa voit vähentää suolan määrää, sillä väliin ja päälle lisätään 150–200 g juustoraastetta, esimerkiksi emmental-, kerma-, cheddar- tai parmesaanijuustoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat