


Kesärullat raikkailla suosikkitäytteillä – tarjoile herkullisen chilidipin kanssa!
1 h 0 min
Kesärullat saavat täytteen tuoreista raaka-aineista sekä riisinuudeleista. Kokeile esimerkiksi avokadoa, katkarapuja ja punakaalia tai vaikka mansikoita – vain taivas on rajana!
Reseptin ainekset
4 annosta
150 g
riisivermiselliä (ohutta riisinuudelia)
1 rkl
seesamiöljyä
1
porkkana
4
kevätsipulia
1 rku
korianteria
16
riisipaperiarkkia
avokadoa, isoja katkarapuja, edamame-papuja (pakaste), kurkkua, ituja tai versoja, punakaalia, keltaista paprikaa, mansikoita, babypinaattia
Chilidippi
2 rkl
kuumaa vettä
1 rkl
ruokokidesokeria
2 rkl
riisiviinietikkaa
½ dl
soijakastiketta
1 dl
limen mehua
1
valkosipulinkynsi
½
punainen chili
Kesärullat valmistetaan näin:
- Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta keitinvesi pois. Pane nuudelit kulhoon ja sekoita seesamiöljy niihin. Leikkaa nuudelit halutessasi saksilla lyhyemmiksi.
- Kuori porkkana ja raasta se karkealla terällä. Hienonna kevätsipulit ja korianteri. Sekoita porkkanaraaste, kevätsipulit ja korianteri nuudeleihin.
- Valmistele haluamasi täytteet omiin kulhoihinsa. Peitä rullaukseen käytettävä leikkuulauta puhtaalla ja kostutetulla keittiöpyyhkeellä.
- Täytä halkaisijaltaan riisipaperiarkkia suurempi, laakea astia kiehautetulla, hieman jäähtyneellä vedellä.
- Upota yksi paperiarkki kerrallaan kuumaan veteen 10 sekunniksi.
- Nosta läpikuultava riisipaperi keittiöpyyhkeen päälle ja täytä se haluamillasi täytteillä ja nuudeliseoksella. Käännä riisipaperin sivut täytteen päälle ja kierrä paperi sitten tiukaksi rullaksi.
- Valmista chilidippi. Liuota sokeri kuumaan veteen. Lisää riisiviinietikka, soijakastike ja limen mehu.
- Leikkaa valkosipulinkynsi ja chili ohuiksi viipaleiksi ja lisää dippiin. Anna maustua.
- Nauti kesärullat chilidipin kera.
Vinkki!
Peitä valmiit kesärullat kostealla pyyhkeellä. Rullat ovat parhaimmillaan juuri käärittyinä, sillä riisipaperi kuivuu melko nopeasti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat