Kotivinkki

Kesärullat

30 min
0
0

Kesärullat

Kokoa trendikkäät kesärullat salaatista, äyriäisistä, iduista ja siemenistä. Rullaa, dippaa ja nauti.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 100 gohuita riisinuudeleita
  • 12-15riisipaperiarkkia
  • 200 gkatkarapuja
  • 2porkkanaa
  • 10cm:n pala retikkaa
  • 10retiisiä
  • 8keräsalaatinlehteä
  • minttua tai korianteria
  • 2 dlmungpavun ituja
  • (paahdettuja seesaminsiemeniä)

Lisäksi

  • soijaa, kala- tai osterikastiketta
  • thai-chilikastiketta tai makeaa chilikastiketta

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada ne siivilään ja huuhdo hyvin kylmällä vedellä niin, että kypsyminen pysähtyy.

2. Laita riisipaperiarkit likoamaan kylmään veteen. Sulata katkaravut esimerkiksi mikroaaltouunissa sulatustoiminnolla (ja sekoita välillä). Kuori ja raasta porkkanat sekä retikka. Pese ja raasta tai suikaloi retiisit.

3. Nosta pehmennyt riisipaperiarkki työpöydälle ja kokoa sen päälle pitkulaiseksi kasaksi kokoelma: nuudeleita, katkarapuja, raasteita, pala salaatinlehteä, yrtinlehtiä, ituja ja siemeniä. Taita arkin reunat täytekasan päistä täytteen päälle ja kääri arkki napakaksi rullaksi.

4. Nauti kesärullat soijan, kala- tai osterikastikkeen ja chilikastikkeen kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä