Maku

Karjalanpaisti – parasta hitaasti haudutellen

2 h 40 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
2 h 30 min
Karjalanpaisti on perinneruokien aatelia ja sitä paitsi myös äärimmäisen helppo valmistaa! Täydellisen karjalanpaistin salaisuus piilee kaikessa rauhassa mureaksi hautuneessa lihassa. Kurkkaa resepti, jolla teet elämäsi herkullisimman karjalanpaistin.
GL
LA
MA
MU
Julkaistu 21.4.2008


Reseptin ainekset (5 annosta)

Karjalanpaisti

  • 800 gkarjalanpaistilihaa (naudan ja porsaan etuselkää, lapaa tai paistia)
  • 2porkkanaa
  • 2sipulia
  • 1¼ tlsuolaa
  • 1 rklmaustepippuria (kokonaisia)
  • 1 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 2laakerinlehteä
Ravintosisältö / 100g — 99 kcal
Tulosta

Karjalanpaisti – ohje:

  1. Ota karjalanpaistilihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori porkkanat ja sipulit. Lohko sipulit ja leikkaa porkkanat reiluiksi paloiksi.
  3. Lado pataan lihapalat, kasvikset ja mausteet kerroksittain. Kaada vettä sen verran, että lihat juuri peittyvät.
  4. Nosta karjalanpaisti 200-asteiseen uuniin. Kypsennä ensin 1 t ilman kantta, jolloin päällimmäiset lihat ruskistuvat. Laske lämpö 175 asteeseen, ja hauduta karjalanpaistia vielä noin 1 1/2 tuntia, kunnes lihat ovat mureita. Peitä karjalanpaisti kypsennyksen loppuvaiheessa kannella, lisää nestettä tarvittaessa.
  5. Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden, puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kanssa.

Vinkki!

Voit hyvin lisätä karjalanpaistin ainesten määrän padan koosta riippuen vaikka kaksinkertaiseksi. Älä kuitenkaan kaksinkertaista suoraan mausteiden määrää vaan lisää niitä varovasti. Tarkista karjalanpaistin maku vielä ennen tarjoilua.

32 kommenttia