Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Karjalanpaisti – parasta hitaasti haudutellen

2 h 40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 2 h 30 min

Karjalanpaisti on perinneruokien aatelia ja sitä paitsi myös äärimmäisen helppo valmistaa! Täydellisen karjalanpaistin salaisuus piilee uunissa mureaksi hautuneessa lihassa. Kurkkaa resepti, jolla teet valmistuu elämäsi paras karjalanpaisti.

21.4.2008
Reseptin ainekset
5 annosta
Karjalanpaisti
800 g
karjalanpaistilihaa (naudan ja porsaan etuselkää, lapaa tai paistia)
2
porkkanaa
2
sipulia
1–2 tl
suolaa
1 rkl
maustepippuria (kokonaisia)
1 tl
mustapippuria (kokonaisia)
2
laakerinlehteä

Karjalanpaisti – ohje:

  1. Ota karjalanpaistilihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori porkkanat ja sipulit. Lohko sipulit ja leikkaa porkkanat reiluiksi paloiksi.
  3. Lado pataan lihapalat, kasvikset ja mausteet kerroksittain. Kaada vettä sen verran, että lihat juuri peittyvät.
  4. Nosta karjalanpaisti 200-asteiseen uuniin. Kypsennä ensin 1 t ilman kantta, jolloin päällimmäiset lihat ruskistuvat. Laske lämpö 175 asteeseen, ja hauduta karjalanpaistia vielä noin 1½ tuntia, kunnes lihat ovat mureita. Peitä karjalanpaisti kypsennyksen loppuvaiheessa kannella, lisää nestettä tarvittaessa.
  5. Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden, puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kanssa.

Vinkki!

Voit hyvin lisätä karjalanpaistin ainesten määrän padan koosta riippuen vaikka kaksinkertaiseksi. Älä kuitenkaan kaksinkertaista suoraan mausteiden määrää vaan lisää niitä varovasti. Tarkista karjalanpaistin maku vielä ennen tarjoilua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt