Karjalanpaisti – parasta hitaasti haudutellen
2 h 40 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
2 h 30 minKarjalanpaisti on perinneruokien aatelia ja sitä paitsi myös äärimmäisen helppo valmistaa! Täydellisen karjalanpaistin salaisuus piilee kaikessa rauhassa mureaksi hautuneessa lihassa. Kurkkaa resepti, jolla teet elämäsi herkullisimman karjalanpaistin.
GL
LA
MA
MU
4
Kuvat
Julkaistu 21.4.2008

Karjalanpaisti – parasta hitaasti haudutellen
Reseptin ainekset (5 annosta)
Karjalanpaisti
- 800 gkarjalanpaistilihaa (naudan ja porsaan etuselkää, lapaa tai paistia)
- 2porkkanaa
- 2sipulia
- 1¼ tlsuolaa
- 1 rklmaustepippuria (kokonaisia)
- 1 tlmustapippuria (kokonaisia)
- 2laakerinlehteä
Ravintosisältö / 100g — 99 kcal
Karjalanpaisti – ohje:
- Ota karjalanpaistilihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
- Kuori porkkanat ja sipulit. Lohko sipulit ja leikkaa porkkanat reiluiksi paloiksi.
- Lado pataan lihapalat, kasvikset ja mausteet kerroksittain. Kaada vettä sen verran, että lihat juuri peittyvät.
- Nosta karjalanpaisti 200-asteiseen uuniin. Kypsennä ensin 1 t ilman kantta, jolloin päällimmäiset lihat ruskistuvat. Laske lämpö 175 asteeseen, ja hauduta karjalanpaistia vielä noin 1 1/2 tuntia, kunnes lihat ovat mureita. Peitä karjalanpaisti kypsennyksen loppuvaiheessa kannella, lisää nestettä tarvittaessa.
- Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden, puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kanssa.
Vinkki!
Voit hyvin lisätä karjalanpaistin ainesten määrän padan koosta riippuen vaikka kaksinkertaiseksi. Älä kuitenkaan kaksinkertaista suoraan mausteiden määrää vaan lisää niitä varovasti. Tarkista karjalanpaistin maku vielä ennen tarjoilua.

Kiinalainen karjalanpaisti
Kotivinkki

Parhaat pataruoat – valitsimme 14 herkullisinta liharuokaa + kerromme, miten teet leipomotasoista leipää padassa!

Hernekeitto uunissa – vielä enemmän makua kuin perinteisessä versiossa
Maku

Chili con carne – pataruokien kestosuosikki
Maku

Burgundinpata
Maku

Sitruunainen broileripata ja parmesaaniperunat
Maku

Lammaspata marokkolaisittain
Maku

Pataleipä
Maku