Pizza margherita – kaikkien klassikkopizzojen äiti siten kuin se tehdään Napolissa
14 h 55 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
14 h 10 minPizza margherita onnistuu loistavasti kotikeittiössä, kun nappaat tämän ohjeen. Pizzan sielu on pohjataikina, jolle rauhallinen kohotus antaa oikean maun ja rakenteen. Sitten tarvitset enää tomaattikastiketta ja mozzarellajuustoa. Tuo Napoli kotiisi!
KA
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.10.2018

Pizza margherita – kaikkien klassikkopizzojen äiti siten kuin se tehdään Napolissa
Reseptin ainekset (4 annosta)
Pohja
- 7 1/2 dlvehnäjauhoja (500 g, tipo 00 -jauhoja)
- 3/4 tlkuivahiivaa
- 3 1/2 dlkylmää vettä
- 1 1/2 tlsuolaa
- 1 rkloliiviöljyä
Pizzakastike tölkkitomaateista
- 400 gkokonaisia San Marzano -tomaatteja (esim. Mutti)
- 1 tlsuolaa
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 pienivalkosipulinkynsi (puolitettuna)
- 20basilikanlehteä (hienonnettuna)
Lisäksi
- 2 palloamozzarellaa
- basilikanlehtiä
- 1 rkloliiviöljyä
Pizza margherita tehdään näin:
- Laita jauhot ja hiiva yleiskoneen kulhoon ja käynnistä kone. Lisää 3 dl vettä ja anna koneen käydä hitaasti. Liuota suola loppuun veteen ja lisää taikinaan. Lisää vielä öljy. Sekoita taikinaa hitaalla nopeudella 5–10 minuuttia. Jos taikina tuntuu löysältä, lisää jauhoja lusikallinen kerrallaan.
- Nosta kimmoisa taikina kevyesti jauhotettuun, kannelliseen, tilavaan rasiaan. Sulje rasia tiiviisti, jotta sinne ei pääse ilmaa. Kohota taikinaa huoneenlämmössä 10–12 tuntia.
- Tee seuraavaksi tomaattikastike. Kaada purkkitomaatit, suola ja oliiviöljy kulhoon. Surauta sauvasekoittimella tai puristele käsin. Sekoita joukkoon puolitettu valkosipuli ja hienonnetut basilikanlehdet. Anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile palloksi. Älä enää vaivaa vaan käsittele vain sen verran kuin on välttämätöntä. Jaa taikinapallo neljään osaan ja muotoile palat pyöreiksi kiekoiksi. Nosta kiekot jauhotetulle leivinpaperille ja jätä niille tilaa levitä. Jauhota kiekkojen pinnat ja peitä taikinat kostealla leivinliinalla. Kohota huoneenlämmössä vielä 2 tuntia.
- Taputtele taikinat sormin painellen pizzapohjiksi (ø 30 cm). Aloita keskeltä ja etene kohti reunaa. Painele pohja ohueksi, mutta jätä reunat paksummiksi.
- Ota valkosipulipalat pois tomaattikastikkeesta. Levitä pohjan päälle tomaattikastike ja nosta pizza 275-asteiseen uuniin noin kolmeksi minuutiksi.
- Lisää pohjan päälle puolikas mozzarellapallo revittynä ja paista pizzaa vielä noin 4 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pizzan reunat saaneet väriä.
- Ripottele valmiin pizzan päälle basilikanlehtiä ja pirskottele hiukan oliiviöljyä.
Vinkki!
Napolissa Margherita DOP tai Margherita con Bufala tarkoittaa pizzaa, jossa on bufala- eli puhvelinmaitomozzarellaa. Bufalassa on paljon nestettä, joten se kannattaa valuttaa paloina ennen pizzan päälle lisäämistä.

Pizzapohja – herkullisen pizzan salaisuus löytyy taikinasta
Maku

Perunapohja tekee pizzasta aitoa pikaruokaa – resepti jonka haluat printata jääkaapin oveen
Maku

Gluteeniton pizza – 3 erilaista tapaa tehdä pohja ilman vehnäjauhoja

Nopea pizzapohja
Maku

Tattipizza – itkettävän herkullinen pizza bianca nostaa herkkutatit päärooliin
Maku

Miten saan pizzasta täydellisen rapean kotiuunissa?

Kantarellipizza – kahdella juustolla aateloitu pizza, johon jäät taatusti koukkuun!
Maku

Leikkelepizza
Maku

Päärynä-sinihomejuustopizza
Maku