


Pizza margherita – kaikkien klassikkopizzojen äiti siten kuin se tehdään Napolissa
14 h 55 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 14 h 10 min
Pizza margherita onnistuu loistavasti kotikeittiössä, kun nappaat tämän ohjeen. Pizzan sielu on pohjataikina, jolle rauhallinen kohotus antaa oikean maun ja rakenteen. Sitten tarvitset enää tomaattikastiketta ja mozzarellajuustoa. Tuo Napoli kotiisi!
Reseptin ainekset
4 annosta
Pohja
7 1/2 dl
vehnäjauhoja (500 g, tipo 00 -jauhoja)
3/4 tl
kuivahiivaa
3 1/2 dl
kylmää vettä
1 1/2 tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
Pizzakastike tölkkitomaateista
400 g
kokonaisia San Marzano -tomaatteja (esim. Mutti)
1 tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 pieni
valkosipulinkynsi (puolitettuna)
20
basilikanlehteä (hienonnettuna)
Lisäksi
2 palloa
mozzarellaa
basilikanlehtiä
1 rkl
oliiviöljyä
Pizza margherita – ohje:
- Laita jauhot ja hiiva yleiskoneen kulhoon ja käynnistä kone. Lisää 3 dl vettä ja anna koneen käydä hitaasti. Liuota suola loppuun veteen ja lisää taikinaan. Lisää vielä öljy. Sekoita taikinaa hitaalla nopeudella 5–10 minuuttia. Jos taikina tuntuu löysältä, lisää jauhoja lusikallinen kerrallaan.
- Nosta kimmoisa taikina kevyesti jauhotettuun, kannelliseen, tilavaan rasiaan. Sulje rasia tiiviisti, jotta sinne ei pääse ilmaa. Kohota taikinaa huoneenlämmössä 10–12 tuntia.
- Tee seuraavaksi tomaattikastike. Kaada purkkitomaatit, suola ja oliiviöljy kulhoon. Surauta sauvasekoittimella tai puristele käsin. Sekoita joukkoon puolitettu valkosipuli ja hienonnetut basilikanlehdet. Anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile palloksi. Älä enää vaivaa vaan käsittele vain sen verran kuin on välttämätöntä. Jaa taikinapallo neljään osaan ja muotoile palat pyöreiksi kiekoiksi. Nosta kiekot jauhotetulle leivinpaperille ja jätä niille tilaa levitä. Jauhota kiekkojen pinnat ja peitä taikinat kostealla leivinliinalla. Kohota huoneenlämmössä vielä 2 tuntia.
- Taputtele taikinat sormin painellen pizzapohjiksi (ø 30 cm). Aloita keskeltä ja etene kohti reunaa. Painele pohja ohueksi, mutta jätä reunat paksummiksi.
- Ota valkosipulipalat pois tomaattikastikkeesta. Levitä pohjan päälle tomaattikastike ja nosta pizza 275-asteiseen uuniin noin kolmeksi minuutiksi.
- Lisää pohjan päälle puolikas mozzarellapallo revittynä ja paista pizzaa vielä noin 4 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pizzan reunat saaneet väriä.
- Ripottele valmiin pizzan päälle basilikanlehtiä ja pirskottele hiukan oliiviöljyä.
Vinkki!
Napolissa Margherita DOP tai Margherita con Bufala tarkoittaa pizzaa, jossa on bufala- eli puhvelinmaitomozzarellaa. Bufalassa on paljon nestettä, joten se kannattaa valuttaa paloina ennen pizzan päälle lisäämistä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat