Ihana jouluateria alle 80 eurolla
Ruoka
Ihana jouluateria alle 80 eurolla
Poimi kekseliäät reseptit ja valmista juhlava jouluateria kahdeksalle hengelle alle 80 eurolla. Kata pöytään graavilohisalaattia, punajuuripiirakkaa, uunijuureksia ja glaseerattua possua. Aterian kruunaa puolukkajäädyke ja valkosuklaakinuski.
13.12.2016
 |
Kotivinkki

Jouluateria kahdeksalle hengelle

  • Sitruuna-smetanasilakat
  • Rapea graavilohisalaatti ja tillimajoneesi
  • Punajuuripiirakka
  • Korianterilla maustetut uunijuurekset
  • Joululla glaseerattu possu ja omenakastike
  • Puolukkajäädyke ja valkosuklaakinuski

Sitruuna-smetanasilakat

Silakkafileet kypsyvät etikkaliemessä suussa sulavan pehmeiksi. Yöksi ne upotetaan sitruunasmetanaan.

Rapea graavilohisalaatti ja tillimajoneesi

Rapea graavilohisalaatti ja raikas itse tehty majoneesi tekevät tutusta graavilohesta taas kiinnostavan ja erityisen herkullisen.

Punajuuripiirakka

Avomallinen punajuuripiirakka pyöräytetään valmiista lehtitaikinasta. Punajuuren, balsamietikan, hunajan ja fetan yhdistelmä toimii aina.

Korianterilla maustetut uunijuurekset

Kata laatikoiden sijaan joulupöytään vaihteeksi uunijuureksia. Korianteri maustaa ne uudella tapaa.

Joululla glaseerattu possu ja omenakastike

Joulukinkun voi korvata sopivankokoinen kasler, jonka paras makupari on omena. Glaseerattu possu valmistetaan joulumausteita ja marinointiaikaa säästämättä.

Puolukkajäädyke ja valkosuklaakinuski

Kirpeä ja kermaisen täyteläinen puolukkajäädyke saa unelmaparin samettisesta valkosuklaakinuskista.

NÄIN HALLITSET JOULUN RUOKAKULUJA

• Suunnittele jouluruoat perusraaka-aineista. Suosi perusjuureksia ja -hedelmiä. • Käytä mausteita luovasti. Kokonaisena ostetut mausteet säilyvät hyvin jopa muutaman vuoden. • Valmista ruokien osat itse valmiiden sijaan.  Marinoi silakat, graavaa lohi, opettele pikamajoneesin valmistus. • Lohen hinta nousee usein joulun alla. Ennakoi ja graavaa pakastimeen. Lohi suolautuu jo pakastimessa ja viimeistään sulaessaan. Nosta pakastimesta vasta vähän ennen tarjolle leikkaamista. • Suuren kinkun sijaan voi riittää pieni kasler. • Älä ruoki roskista. Tee ruokaa vain sen verran kuin sitä jaksetaan syödä. Aikuinen syö aterialla yhteensä 300–500 g ruokaa, alkuruoista jälkiruokiin.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »