Kotivinkki

Ihana jouluateria alle 80 eurolla

Ihana jouluateria alle 80 eurolla

Poimi kekseliäät reseptit ja valmista juhlava jouluateria kahdeksalle hengelle alle 80 eurolla. Kata pöytään graavilohisalaattia, punajuuripiirakkaa, uunijuureksia ja glaseerattua possua. Aterian kruunaa puolukkajäädyke ja valkosuklaakinuski.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Mainos

Jouluateria kahdeksalle hengelle

  • Sitruuna-smetanasilakat
  • Rapea graavilohisalaatti ja tillimajoneesi
  • Punajuuripiirakka
  • Korianterilla maustetut uunijuurekset
  • Joululla glaseerattu possu ja omenakastike
  • Puolukkajäädyke ja valkosuklaakinuski

Sitruuna-smetanasilakat

Silakkafileet kypsyvät etikkaliemessä suussa sulavan pehmeiksi. Yöksi ne upotetaan sitruunasmetanaan.

Katso ohje täältä.

Rapea graavilohisalaatti ja tillimajoneesi

Rapea graavilohisalaatti ja raikas itse tehty majoneesi tekevät tutusta graavilohesta taas kiinnostavan ja erityisen herkullisen.

Katso ohje täältä.

Punajuuripiirakka

Avomallinen punajuuripiirakka pyöräytetään valmiista lehtitaikinasta. Punajuuren, balsamietikan, hunajan ja fetan yhdistelmä toimii aina.

Katso ohje täältä.

Korianterilla maustetut uunijuurekset

Kata laatikoiden sijaan joulupöytään vaihteeksi uunijuureksia. Korianteri maustaa ne uudella tapaa.

Katso ohje täältä.

Joululla glaseerattu possu ja omenakastike

Joulukinkun voi korvata sopivankokoinen kasler, jonka paras makupari on omena. Glaseerattu possu valmistetaan joulumausteita ja marinointiaikaa säästämättä.

Katso ohje täältä.

Puolukkajäädyke ja valkosuklaakinuski

Kirpeä ja kermaisen täyteläinen puolukkajäädyke saa unelmaparin samettisesta valkosuklaakinuskista.

Katso ohje täältä.

NÄIN HALLITSET JOULUN RUOKAKULUJA

• Suunnittele jouluruoat perusraaka-aineista. Suosi perusjuureksia ja -hedelmiä.
• Käytä mausteita luovasti. Kokonaisena ostetut mausteet säilyvät hyvin jopa muutaman vuoden.
• Valmista ruokien osat itse valmiiden sijaan.  Marinoi silakat, graavaa lohi, opettele pikamajoneesin valmistus.
• Lohen hinta nousee usein joulun alla. Ennakoi ja graavaa pakastimeen. Lohi suolautuu jo pakastimessa ja viimeistään sulaessaan. Nosta pakastimesta vasta vähän ennen tarjolle leikkaamista.
• Suuren kinkun sijaan voi riittää pieni kasler.
• Älä ruoki roskista. Tee ruokaa vain sen verran kuin sitä jaksetaan syödä. Aikuinen syö aterialla yhteensä 300–500 g ruokaa, alkuruoista jälkiruokiin.

Suosittelemme myös näitä

Julkaistu: 13.12.2016
Katso myös nämä