Kotivinkki

Puolukkajäädyke ja valkosuklaakinuski

12 h 30 min
3.36
0

Puolukkajäädyke ja valkosuklaakinuski

Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos
Kirpeä ja kermaisen täyteläinen puolukkajäädyke saa unelmaparin samettisesta valkosuklaakinuskista.

Ainekset (6–8 annosta)

  • 200 gpuolukkaa (4 dl)
  • 1 dlhunajaa
  • ½ dlsokeria
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 3 dlkuohu- tai vispikermaa

Valkosuklaakinuski

  • 2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 1 ½ dlfariinisokeria
  • 100 gvalkosuklaata

Pinnalle

  • valkoista marenkia
  • kokonaisia puolukoita

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

1. Soseuta puolukat hyvin esimerkiksi sauvasekoittimella. Yhdistä puolukkasose, hunaja, sokeri ja jogurtti.

2. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahto puolukkaseokseen hellästi nuolijalla nostellen.

3. Kaada jäädykemassa mieluiten silikonisiin muffinivuokiin tai vaikka tuorekelmulla vuorattuihin kahvikuppeihin. Nosta puolukkajäädykkeet pakastimeen vähintään 12 tunniksi.

4. Valmista valkosuklaakinuski. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Kiehauta ja keitä, kunnes fariinisokeri on sulanut. Anna seoksen jäähtyä hieman ja sulata joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Anna kastikkeen jäähtyä.

5. Ota puolukkajäädykkeet pakastimesta ja irrota muoteistaan noin 15–20 minuuttia ennen tarjoilua. Murusta annoslautaselle marenkia ja nosta puolukkajäädyke päälle. Kaada valkosuklaakinuski pinnalle ja viimeistele puolukoilla.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
3.36