Kotivinkki

Puolukkajäädyke ja valkosuklaakinuski – makupari, joka on kuin tehty toisilleen

12 h 30 min
KA
3.65
0

Puolukkajäädyke on juuri sopivasti kirpsakka mutta samalla myös kermaisen täyteläinen jälkkäri. Unelmaparin se saa samettisesta valkosuklaakinuskista.
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (6–8 annosta)

Puolukkajäädyke

  • 200 gpuolukkaa (4 dl)
  • 1 dlhunajaa
  • ½ dlsokeria
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 3 dlkuohu- tai vispikermaa

Valkosuklaakinuski

  • 2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 1 ½ dlfariinisokeria
  • 100 gvalkosuklaata

Pinnalle

  • valkoista marenkia
  • kokonaisia puolukoita

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

Puolukkajäädyke valmistuu näin:

Soseuta puolukat hyvin esimerkiksi sauvasekoittimella. Yhdistä puolukkasose, hunaja, sokeri ja jogurtti.

Vaahdota kerma. Yhdistä vaahto puolukkaseokseen hellästi nuolijalla nostellen.

Kaada jäädykemassa mieluiten silikonisiin muffinivuokiin tai vaikka tuorekelmulla vuorattuihin kahvikuppeihin. Nosta puolukkajäädykkeet pakastimeen vähintään 12 tunniksi.

Valmista valkosuklaakinuski. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Kiehauta ja keitä, kunnes fariinisokeri on sulanut. Anna seoksen jäähtyä hieman ja sulata joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Anna kastikkeen jäähtyä.

Ota puolukkajäädykkeet pakastimesta ja irrota muoteistaan noin 15–20 minuuttia ennen tarjoilua. Murusta annoslautaselle marenkia ja nosta puolukkajäädyke päälle. Kaada valkosuklaakinuski pinnalle ja viimeistele puolukoilla.

MITÄ PIDIT?
3.65