


Puolukkajäädyke ja valkosuklaakinuski – makupari, joka on kuin tehty toisilleen
12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min
Puolukkajäädyke on juuri sopivasti kirpsakka mutta samalla myös kermaisen täyteläinen jälkkäri. Unelmaparin se saa samettisesta valkosuklaakinuskista.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Puolukkajäädyke
200 g
puolukkaa (4 dl)
1 dl
hunajaa
½ dl
sokeria
2 dl
turkkilaista jogurttia
3 dl
kuohu- tai vispikermaa
Valkosuklaakinuski
2 dl
kuohu- tai vispikermaa
1 ½ dl
fariinisokeria
100 g
valkosuklaata
Pinnalle
valkoista marenkia
kokonaisia puolukoita
Puolukkajäädyke – ohje:
- Soseuta puolukat hyvin esimerkiksi sauvasekoittimella. Yhdistä puolukkasose, hunaja, sokeri ja jogurtti.
- Vaahdota kerma. Yhdistä vaahto puolukkaseokseen hellästi nuolijalla nostellen.
- Kaada jäädykemassa mieluiten silikonisiin muffinivuokiin tai vaikka tuorekelmulla vuorattuihin kahvikuppeihin. Nosta puolukkajäädykkeet pakastimeen vähintään 12 tunniksi.
- Valmista valkosuklaakinuski. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Kiehauta ja keitä, kunnes fariinisokeri on sulanut. Anna seoksen jäähtyä hieman ja sulata joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Anna kastikkeen jäähtyä.
- Ota puolukkajäädykkeet pakastimesta ja irrota muoteistaan noin 15–20 minuuttia ennen tarjoilua. Murusta annoslautaselle marenkia ja nosta puolukkajäädyke päälle. Kaada valkosuklaakinuski pinnalle ja viimeistele puolukoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat