Kotivinkki

Joululla glaseerattu possu ja omenakastike

50 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
50 h
Joulukinkun voi korvata sopivankokoinen kasler, jonka paras makupari on omena. Glaseerattu possu valmistetaan joulumausteita ja marinointiaikaa säästämättä.
0
0
Julkaistu: 23.11.2016


Ainekset (8 annosta)

  • 1,3 kgmaustamatonta kasleria eli possun niskaa
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 2omenaa (esim. Royal Gala)
  • 1–2 dlkuohu- tai vispikermaa

Marinadi

  • ½ dlrypsiöljyä
  • ½ dlbalsamietikkaa
  • ½ dlsoijakastiketta
  • 2kanelitankoa
  • 20neilikkaa
  • 2laakerinlehteä

Viimeistely

  • 2 rklhunajaa
  • 1 rklcalvadosta, brandyä
  • 1 rklkonjakkia tai omenamehua
  • (2–3 ohutta omenaviipaletta)
Tulosta

1. Sekoita ensin marinadi. Lisää mausteet siihen kokonaisina. Siirrä liha tukevaan muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Anna maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta ja käy kääntämässämuutaman kerran.

2. Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen ruskistamista ja kuivaa ja suolaa pinta. Säästä marinadi. Kuumenna paistinpannulla voin ja öljyn seosta ja ruskista liha kauttaaltaan.

3. Nosta ruskistettu kasler uunivuokaan ja kaada mukaan myös marinadi. Kuori ja pilko omenat vuokaan. Paina lihaan lämpömittari ja kypsennä 125-asteisen uunin keskitasolla, kunnes lihalämpömittari on kohonnut 68 asteeseen. Ota vuoka uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.

4. Sekoita hunaja ja neste viimeistelyä varten. Asettele halutessasi lihan päälle omenaviipaleet koristeeksi ja sivele pinta hunajaliemellä.

5. Nosta liha uunin keskitasolle 5–10 minuutiksi, jolloin sen pinta saa juhlavan kiillon. Nosta possu vuoasta ja kiedo folioon.

6. Kaada liemi kattilan päällä siivilään. Purista pehmenneet omenat siivilän läpi. Jos omenalajike ei ole pehmennyt, ne voi soseuttaa myös sauvasekoittimella, mutta ota ensin kokonaiset mausteet pois.

7. Kuumenna kattilassa siivilöity liemi, omenasose ja kerma kastikkeeksi. Leikkaa glaseerattu possu ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »