Kotivinkki

Valkoviinissä haudutettu kasler

6 h 20 min
0
0

Valkoviinissä haudutettu kasler

Kasler marinoidaan itse tehdyllä maustetahnalla ja haudutetaan hitaasti valkoviinissä. Maku on taivaallisen hyvä.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (8-10 annosta)

  • 1 ½ kgporsaan kasleria eli niskaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 dlvalkoviiniä

Maustetahna

  • 6–8valkosipulinkynttä
  • ½ dlrypsiöljyä
  • 2 rkltimjamia (kuivattua)
  • 1–1 ½ rklsuolaa
  • 1 rklmustapippuria

Tee näin

6 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN6 h

1. Poista lihan pinnasta mahdolliset vaaleat kalvot. Älä kuitenkaan poista rasvaa, se pitää lihan mehukkaana.

2. Valmista maustetahna. Kuori ja puserra tai raasta valkosipulit hienoksi. Yhdistä valkosipulit, öljy, timjami, suola ja pippuri. Hiero seos
lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä 2–3 tuntia.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista kasleri kauttaaltaan.

4. Nosta liha uunivuokaan. Kaada valkoviini paistinpannulle, sekoita pannulle jääneet maut viiniin ja kaada liemi vuokaan lihan päälle.

5. Paina lihalämpömittari lihan paksuimman kohdan keskelle. Kypsennä possua 125-asteisen uunin keskitasolla 2–3 tuntia, kunnes sisälämpötila on 56–58 astetta. Valele lihaa muutaman kerran kypsennyksen aikana valkoviinillä.

6. Kytke uuni pois päältä ja jätä liha uuniin vetäytymään 30–40 minuutiksi, jonka aikana se kypsyy sopivaksi ja vetäytyy leikattavaksi.

Reseptin valmistumiseen menee aikaa tekoon 20 min + maustuminen 2–3 t + kypsennys 3–3 ½ t.

Katso lisää ohjeita jouluruoka-osiostamme ja jälkiruoaksi kaikki ihanat joululeivonnaiset!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä