Kotivinkki

Hunajapossu

23 h 20 min
0
0

Hunajapossu

Hunajapossu on mainio joulupöydän pikkukinkku. Marinoi kasleria eli possunniskaa vuorokausi ja kypsennä. Sivele pintaan makean mausteinen kastike, joka kiillottaa ja maustaa lihan juhlavaksi.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6-8 annosta)

  • 1 kgporsaan niskaa eli kasleria
  • 1–2 rklrypsiöljyä ruskistamiseen

Marinadi

  • 1 dlöljyä
  • 1 dlsoijakastiketta
  • 2 rkldijonsinappia
  • mustapippuria

Glaseerauskastike

  • ½ dlhunajaa
  • ½–1 tlneilikkaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlinkivääriä

Tee näin

23 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN23 h

1. Valmista marinadi. Kaada se tukevaan muovipussiin ja sujauta liha mukaan. Anna maustua yön yli jääkaapissa.

2. Nosta liha pois marinadista ja kuivaa pinta. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja ruskista liha kauttaaltaan.

3. Nosta liha uunivuokaan ja kypsennä sitä 150-asteisen uunin keskitasolla 1 ½–2 tuntia tai kunnes lihalämpömittari näyttää 68 astetta.

4. Sekoita glaseerauskastike. Ota vuoka uunista. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Sivele pikkukinkku kastikkeella ja nosta liha takaisin uuniin noin 10 minuutiksi. Sivele välillä, kunnes glaseerauskastiketta ei enää juuri valu. Anna lihan vetäytyä noin 15 minuuttia ja viipaloi hunajapossu tarjolle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä