Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hunajapossu

23 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 23 h 0 min

Hunajapossu on mainio joulupöydän pikkukinkku. Marinoi kasleria eli possunniskaa vuorokausi ja kypsennä. Sivele pintaan makean mausteinen kastike, joka kiillottaa ja maustaa lihan juhlavaksi.

30.10.2014
Reseptin ainekset
6-8 annosta
1 kg
porsaan niskaa eli kasleria
1–2 rkl
rypsiöljyä ruskistamiseen
Marinadi
1 dl
öljyä
1 dl
soijakastiketta
2 rkl
dijonsinappia
mustapippuria
Glaseerauskastike
½ dl
hunajaa
½–1 tl
neilikkaa
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä

1. Valmista marinadi. Kaada se tukevaan muovipussiin ja sujauta liha mukaan. Anna maustua yön yli jääkaapissa.

2. Nosta liha pois marinadista ja kuivaa pinta. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja ruskista liha kauttaaltaan.

3. Nosta liha uunivuokaan ja kypsennä sitä 150-asteisen uunin keskitasolla 1 ½–2 tuntia tai kunnes lihalämpömittari näyttää 68 astetta.

4. Sekoita glaseerauskastike. Ota vuoka uunista. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Sivele pikkukinkku kastikkeella ja nosta liha takaisin uuniin noin 10 minuutiksi. Sivele välillä, kunnes glaseerauskastiketta ei enää juuri valu. Anna lihan vetäytyä noin 15 minuuttia ja viipaloi hunajapossu tarjolle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt