


Sitruuna-smetanasilakat
Silakkafileet kypsyvät etikkaliemessä suussa sulavan pehmeiksi. Silakan tarina vaatimattomuudesta valokeilaan on taattu, kun fileet upotetaan yöksi sitruunasmetanaan.
1. Leikkaa keittiösaksilla silakkafileistä selkäevät pois.
2. Sekoita vesi, väkiviinaetikka ja suola. Lisää fileet liemeen. Anna silakoiden kypsyä hapon vaikutuksesta liemessään 6–12 tuntia.
3. Kaada silakat siivilään ja valuta hyvin.
4. Kuori ja murskaa tai raasta valkosipuli. Pese sitruunan kuori hyvin ja raasta keltainen pinta. Hienonna ruohosipuli.
5. Yhdistä kastikkeen kaikki ainekset smetanaan. Sekoita kastike valutettujen silakkafileiden sekaan. Anna maustua 10–12 tuntia. Tarjoa smetanasilakat saaristolaisleivän, ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa. Smetanasilakat säilyvät jääkaapissa noin 5–7 vuorokautta.