Kotivinkki

Sitruuna-smetanasilakat

24 h 25 min
5
0

Sitruuna-smetanasilakat

Silakkafileet kypsyvät etikkaliemessä suussa sulavan pehmeiksi. Silakan tarina vaatimattomuudesta valokeilaan on taattu, kun fileet upotetaan yöksi sitruunasmetanaan.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gsilakkafileetä
  • 5 dlkylmää vettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 rklmerisuolaa

Sitruuna-smetanakastike

  • 1–2valkosipulinkynttä
  • 1sitruunan kuorta (luomu)
  • 2–3 rkltuoretta ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 prksmetanaa (120 g)
  • 3 rklsitruunan mehua
  • ½-1 tlsuolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

24 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN24 h

1. Leikkaa keittiösaksilla silakkafileistä selkäevät pois.

2. Sekoita vesi, väkiviinaetikka ja suola. Lisää fileet liemeen. Anna silakoiden kypsyä hapon vaikutuksesta liemessään 6–12 tuntia.

3. Kaada silakat siivilään ja valuta hyvin.

4. Kuori ja murskaa tai raasta valkosipuli. Pese sitruunan kuori hyvin ja raasta keltainen pinta. Hienonna ruohosipuli.

5. Yhdistä kastikkeen kaikki ainekset smetanaan. Sekoita kastike valutettujen silakkafileiden sekaan. Anna maustua 10–12 tuntia. Tarjoa smetanasilakat saaristolaisleivän, ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa. Smetanasilakat säilyvät jääkaapissa noin 5–7 vuorokautta.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä