


Kermaviili-valkosipulisilakat
Valkosipulisilakat kuuluvat moneen joulupöytään. Silakat kypsytetään etikassa, sekoitetaan sitten valkosipulikermaviilikastikkeeseen ja annetaan maustua kunnolla jääkaapissa.
1. Vedä silakkafileistä nahka pois sormin. Sekoita kypsytysliemen ainekset keskenään ja nosta nahattomat fileet liemeen kypsymään. Anna fileiden kypsyä liemessä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia.
2. Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kermaviiliin valkosipuli, sinappi, ruohosipuli, sokeri, suola ja sitruunamehu.
3. Valuta silakat hyvin. Sekoita valutetut silakat valkosipulikermaviilikastikkeeseen ja anna maustua jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua. Valkosipulisilakat säilyvät jääkaapissa noin viikon.