Kotivinkki

Kermaviili-valkosipulisilakat

9 h 20 min
3
0

Kermaviili-valkosipulisilakat

Valkosipulisilakat kuuluvat moneen joulupöytään. Silakat kypsytetään etikassa, sekoitetaan sitten valkosipulikermaviilikastikkeeseen ja annetaan maustua kunnolla jääkaapissa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10-12 annosta)

  • 600 gsilakkafileitä

Kypsytysliemi

  • 5 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 rklmerisuolaa

Valkosipulikermaviilikastike

  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 prkkermaviiliä (200 g)
  • 1 tldijonsinappia
  • 2 rkltuoretta ruohosipulia hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • 2 tlsitruunan mehua

Tee näin

9 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN9 h

1. Vedä silakkafileistä nahka pois sormin. Sekoita kypsytysliemen ainekset keskenään ja nosta nahattomat fileet liemeen kypsymään. Anna fileiden kypsyä liemessä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia.

2. Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kermaviiliin valkosipuli, sinappi, ruohosipuli, sokeri, suola ja  sitruunamehu.

3. Valuta silakat hyvin. Sekoita valutetut silakat valkosipulikermaviilikastikkeeseen ja anna maustua jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua. Valkosipulisilakat säilyvät jääkaapissa noin viikon.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä