


Tilli-sinappisilakat – joulupöydän perinteikäs alkupala
9 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 9 h 0 min
Etikkaliemessä ruodottomaksi pehmennyt ja kypsynyt silakka maustuu tilli-sinappikastikkeessa joulupöydän klassiseksi tarjottavaksi.
Reseptin ainekset
10–12
600 g
silakkafileitä
Kypsytysliemi
5 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
merisuolaa
Sinappikastike
½ dl
sinappia (esim. Turun tai Auran)
½ dl
sokeria
1
kananmunankeltuainen
¾ dl
rypsiöljyä
1–2 rkl
tuoretta hienonnettua tilliä
valkopippuria
1 tl
valkoviinietikkaa
Tilli-sinappisilakat valmistuvat näin:
- Vedä silakkafileistä nahka pois sormin. Sekoita kypsytysliemen ainekset keskenään ja nosta nahattomat fileet liemeen kypsymään. Anna fileiden kypsyä liemessä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia.
- Valmista sinappikastike. Sekoita sinappi, sokeri ja kananmunankeltuainen. Lisää öljy ohuena norona koko ajan sekoittaen. Mausta lopuksi tillillä, pippurilla ja valkoviinietikalla.
- Valuta silakat hyvin. Sekoita valutetut silakat sinappikastikkeeseen ja anna maustua jääkaapissa ainakin kolme tuntia ennen tarjoilua. Silakat säilyvät jääkaapissa noin viikon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat