Kotivinkki

Sinappisilakat – joulupöydän perinteikäs alkupala

9 h 20 min
0
0

Sinappisilakat – joulupöydän perinteikäs alkupala

Etikkaliemessä ruodottomaksi pehmennyt ja kypsynyt silakka maustuu sinappikastikkeessa joulupöydän klassiseksi tarjottavaksi.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10–12 )

  • 600 gsilakkafileitä

Kypsytysliemi

  • 5 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 rklmerisuolaa

Sinappikastike

  • ½ dlsinappia (esim. Turun tai Auran)
  • ½ dlsokeria
  • 1kananmunankeltuainen
  • ¾ dlrypsiöljyä
  • 1–2 rkltuoretta hienonnettua tilliä
  • valkopippuria
  • 1 tlvalkoviinietikkaa

Tee näin

9 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN9 h

1. Vedä silakkafileistä nahka pois sormin. Sekoita kypsytysliemen ainekset keskenään ja nosta nahattomat fileet liemeen kypsymään. Anna

fileiden kypsyä liemessä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia.

2. Valmista sinappikastike. Sekoita sinappi, sokeri ja kananmunankeltuainen. Lisää öljy ohuena norona koko ajan sekoittaen. Mausta lopuksi tillillä, pippurilla ja valkoviinietikalla.

3. Valuta silakat hyvin. Sekoita valutetut silakat sinappikastikkeeseen ja anna maustua jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua. Silakat säilyvät jääkaapissa noin viikon.
Valmistumisaika: 20 min + kypsyminen 6 t + maustuminen 3 t

Katso lisää ohjeita jouluruoka-osiostamme ja jälkiruoaksi kaikki ihanat joululeivonnaiset!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä