Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tilli-sinappisilakat – joulupöydän perinteikäs alkupala

9 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 9 h 0 min

Etikkaliemessä ruodottomaksi pehmennyt ja kypsynyt silakka maustuu tilli-sinappikastikkeessa joulupöydän klassiseksi tarjottavaksi.

11.11.2014
Reseptin ainekset
10–12
600 g
silakkafileitä
Kypsytysliemi
5 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
merisuolaa
Sinappikastike
½ dl
sinappia (esim. Turun tai Auran)
½ dl
sokeria
1
kananmunankeltuainen
¾ dl
rypsiöljyä
1–2 rkl
tuoretta hienonnettua tilliä
valkopippuria
1 tl
valkoviinietikkaa

Tilli-sinappisilakat valmistuvat näin:

  1. Vedä silakkafileistä nahka pois sormin. Sekoita kypsytysliemen ainekset keskenään ja nosta nahattomat fileet liemeen kypsymään. Anna fileiden kypsyä liemessä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia.
  2. Valmista sinappikastike. Sekoita sinappi, sokeri ja kananmunankeltuainen. Lisää öljy ohuena norona koko ajan sekoittaen. Mausta lopuksi tillillä, pippurilla ja valkoviinietikalla.
  3. Valuta silakat hyvin. Sekoita valutetut silakat sinappikastikkeeseen ja anna maustua jääkaapissa ainakin kolme tuntia ennen tarjoilua. Silakat säilyvät jääkaapissa noin viikon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt