Kotivinkki

Tilli-sinappisilakat – joulupöydän perinteikäs alkupala

9 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
9 h
Etikkaliemessä ruodottomaksi pehmennyt ja kypsynyt silakka maustuu tilli-sinappikastikkeessa joulupöydän klassiseksi tarjottavaksi.
0
0
Julkaistu: 11.11.2014


Ainekset (10–12 )

  • 600 gsilakkafileitä

Kypsytysliemi

  • 5 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 rklmerisuolaa

Sinappikastike

  • ½ dlsinappia (esim. Turun tai Auran)
  • ½ dlsokeria
  • 1kananmunankeltuainen
  • ¾ dlrypsiöljyä
  • 1–2 rkltuoretta hienonnettua tilliä
  • valkopippuria
  • 1 tlvalkoviinietikkaa
Tulosta

Tilli-sinappisilakat valmistuvat näin:

  1. Vedä silakkafileistä nahka pois sormin. Sekoita kypsytysliemen ainekset keskenään ja nosta nahattomat fileet liemeen kypsymään. Anna fileiden kypsyä liemessä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia.
  2. Valmista sinappikastike. Sekoita sinappi, sokeri ja kananmunankeltuainen. Lisää öljy ohuena norona koko ajan sekoittaen. Mausta lopuksi tillillä, pippurilla ja valkoviinietikalla.
  3. Valuta silakat hyvin. Sekoita valutetut silakat sinappikastikkeeseen ja anna maustua jääkaapissa ainakin kolme tuntia ennen tarjoilua. Silakat säilyvät jääkaapissa noin viikon.
Kommentoi »