Kotivinkki

Tervasilakat

13 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
13 h
Herkullinen silakka on monipuolinen kala. Etikalla raakakypsytettyjä fileitä on helppo marinoida mieleisekseen erilaisilla mausteliemillä. Tervasilakat ovat herkullinen vaihtoehto perinteisille joulupöydän silakoille.
4.2
7
Julkaistu: 28.10.2014


Ainekset (20 annosta)

  • 700 gsilakkafileitä
  • 4 dlkylmää vettä
  • 2 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 rklpuhdistamatonta merisuolaa

Tervamarinadi

  • 1pieni punasipuli ohuina suikaleina
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 4 rkltervasiirappia tai terva-aromia ja siirappia tai sokeria (esim. Riipisen)
  • tuoretta tilliä tarjoiluun
Tulosta

1. Irrota silakkafileistä nahka tai pyydä kalakauppiastasi tekemään tämä puolestasi.

2. Sekoita kulhossa vesi, etikka ja suola. Lisää joukkoon silakat ja kääntele niitä kulhossa niin, että liemi peittää kalat kauttaaltaan. Nosta silakat kylmään raakakypsymään vähintään neljäksi tunniksi. Kääntele kaloja kerran kypsytyksen aikana.

3. Valuta liemi huolella pois silakoista. Voit myös varovasti puristaa lientä pois.

4. Sekoita sipulisuikaleet, öljy ja tervasiirappi keskenään kulhossa ja nostele joukkoon silakkafileet. Aseta kalojen päälle pala leivinpaperia tai kelmua ja kevyt paino ja nosta jääkaappin vähintään yön yli tekeytymään.

5. Sekoita/nostele silakoita mausteliemessä varovasti, tarkista maku ja lisää tarvittaessa öljyä (ja/tai vettä) sekä mausteita maun mukaan.

7 kommenttia