Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tervasilakat

13 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 13 h 0 min

Herkullinen silakka on monipuolinen kala. Etikalla raakakypsytettyjä fileitä on helppo marinoida mieleisekseen erilaisilla mausteliemillä. Tervasilakat ovat herkullinen vaihtoehto perinteisille joulupöydän silakoille.

28.10.2014
Reseptin ainekset
20 annosta
700 g
silakkafileitä
4 dl
kylmää vettä
2 dl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
puhdistamatonta merisuolaa
Tervamarinadi
1
pieni punasipuli ohuina suikaleina
1 dl
rypsiöljyä
4 rkl
tervasiirappia tai terva-aromia ja siirappia tai sokeria (esim. Riipisen)
tuoretta tilliä tarjoiluun

1. Irrota silakkafileistä nahka tai pyydä kalakauppiastasi tekemään tämä puolestasi.

2. Sekoita kulhossa vesi, etikka ja suola. Lisää joukkoon silakat ja kääntele niitä kulhossa niin, että liemi peittää kalat kauttaaltaan. Nosta silakat kylmään raakakypsymään vähintään neljäksi tunniksi. Kääntele kaloja kerran kypsytyksen aikana.

3. Valuta liemi huolella pois silakoista. Voit myös varovasti puristaa lientä pois.

4. Sekoita sipulisuikaleet, öljy ja tervasiirappi keskenään kulhossa ja nostele joukkoon silakkafileet. Aseta kalojen päälle pala leivinpaperia tai kelmua ja kevyt paino ja nosta jääkaappin vähintään yön yli tekeytymään.

5. Sekoita/nostele silakoita mausteliemessä varovasti, tarkista maku ja lisää tarvittaessa öljyä (ja/tai vettä) sekä mausteita maun mukaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt