Kotivinkki

Rapea graavilohisalaatti ja tillimajoneesi

49 h
0
0

Rapea graavilohisalaatti ja tillimajoneesi

Rapea graavilohisalaatti ja raikas itse tehty majoneesi tekevät tutusta graavilohesta taas kiinnostavan ja erityisen herkullisen. Paahdettujen seesaminsiementen maku kruunaa yhdistelmän.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500–600 glohifileetä
  • 1 ½ rklmerisuolaa
  • 2 tlsokeria
  • mustapippuria myllystä
  • (tillin varsia)

Salaatti

  • 100
  • 2porkkanaa nauhoina
  • 1 psretiisejä (100 g)
  • 1–2 rklseesaminsiemeniä
  • 100 gsalaattisekoitusta tai vuonankaalia
  • 30–50 gsinimailasen ituja tai silmusalaattisekoitusta

Tillimajoneesi

  • 1huoneenlämpöinen kananmuna
  • 2 dlhuoneenlämpöistä rypsiöljyä
  • 2 tldijonsinappia
  • 30–40 gtilliä (1 dl)
  • ⅓ tlsuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 ½ rklsitruunan mehua

Tee näin

49 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN48 h

1. Nypi lohifileestä ruodot pois. Ripottele fileelle suola, sokeri ja pippuri sekä hieman murskattuja tillin varsia. Kääri filee voi- tai leivinpaperiin ja muovipussiin. Anna suolautua jääkaapissa noin 2 vuorokautta.

2. Voit valmistella salaatin jo edellisenä päivänä seuraavasti (kohdat 2–7): Kuori porkkanat ja vuole niistä edelleen pitkiä nauhoja kuorimaveitsellä. Viipaloi retiisit. Laita juurekset kylmään veteen kannelliseen astiaan jääkaappiin.

3. Paahda seesaminsiemenet kuumalla kuivalla paistinpannulla.

4. Valmista majoneesi. Riko kananmuna korkean (sauvasekoittimen) kulhon pohjalle. Lisää sinappi, tilli, suola ja pippuri. Pane sauvasekoitin kulhoon.

5. Kaada nyt öljy kulhoon ja käynnistä sitten sauvasekoitin kulhon pohjalla. Nosta se hitaasti ylös. Majoneesi onnistuu taatusti, jos muna ja öljy ovat saman lämpöisiä. Lisää sitruunamehu ja aja majoneesi tasaiseksi.

6. Kaavi majoneesi muovipussiin, josta se on helppo pursottaa salaatin pinnalle, kun pussin kulmaan leikkaa pienen reiän.

7. Kaavi kalafileen pinnalta mausteet pois ja leikkaa filee ohuiksi siivuiksi.

8. Kokoa graavilohisalaatti tarjolle. Ripottele laakealle vadille salaattia, ituja tai silmuja sekä hyvin valutettuja porkkananauhoja ja retiisikiekkoja. Asettele kalaviipaleet päälle. Pursota tillimajoneesinokareita salaatin lomaan. Viimeistele graavilohisalaatti paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä