Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rapea graavilohisalaatti ja tillimajoneesi

49 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 48 h 0 min

Rapea graavilohisalaatti ja raikas itse tehty majoneesi tekevät tutusta graavilohesta taas kiinnostavan ja erityisen herkullisen. Paahdettujen seesaminsiementen maku kruunaa yhdistelmän.

19.10.2016
Reseptin ainekset
8 annosta
500–600 g
lohifileetä
1 ½ rkl
merisuolaa
2 tl
sokeria
mustapippuria myllystä
(tillin varsia)
Salaatti
100
2
porkkanaa nauhoina
1 ps
retiisejä (100 g)
1–2 rkl
seesaminsiemeniä
100 g
salaattisekoitusta tai vuonankaalia
30–50 g
sinimailasen ituja tai silmusalaattisekoitusta
Tillimajoneesi
1
huoneenlämpöinen kananmuna
2 dl
huoneenlämpöistä rypsiöljyä
2 tl
dijonsinappia
30–40 g
tilliä (1 dl)
⅓ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 ½ rkl
sitruunan mehua

1. Nypi lohifileestä ruodot pois. Ripottele fileelle suola, sokeri ja pippuri sekä hieman murskattuja tillin varsia. Kääri filee voi- tai leivinpaperiin ja muovipussiin. Anna suolautua jääkaapissa noin 2 vuorokautta.

2. Voit valmistella salaatin jo edellisenä päivänä seuraavasti (kohdat 2–7): Kuori porkkanat ja vuole niistä edelleen pitkiä nauhoja kuorimaveitsellä. Viipaloi retiisit. Laita juurekset kylmään veteen kannelliseen astiaan jääkaappiin.

3. Paahda seesaminsiemenet kuumalla kuivalla paistinpannulla.

4. Valmista majoneesi. Riko kananmuna korkean (sauvasekoittimen) kulhon pohjalle. Lisää sinappi, tilli, suola ja pippuri. Pane sauvasekoitin kulhoon.

5. Kaada nyt öljy kulhoon ja käynnistä sitten sauvasekoitin kulhon pohjalla. Nosta se hitaasti ylös. Majoneesi onnistuu taatusti, jos muna ja öljy ovat saman lämpöisiä. Lisää sitruunamehu ja aja majoneesi tasaiseksi.

6. Kaavi majoneesi muovipussiin, josta se on helppo pursottaa salaatin pinnalle, kun pussin kulmaan leikkaa pienen reiän.

7. Kaavi kalafileen pinnalta mausteet pois ja leikkaa filee ohuiksi siivuiksi.

8. Kokoa graavilohisalaatti tarjolle. Ripottele laakealle vadille salaattia, ituja tai silmuja sekä hyvin valutettuja porkkananauhoja ja retiisikiekkoja. Asettele kalaviipaleet päälle. Pursota tillimajoneesinokareita salaatin lomaan. Viimeistele graavilohisalaatti paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Vinkki!

Ota talteen myös perinteisen graavilohen ohje.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt