
1. Unohda uuniperunat ja valmista arkiherkku bataatista
Uunibataatit eivät paljoa keittiössä häärimistä vaadi. Bataatit kypsyvät uunissa perunoita nopeammin ja koukuttavat pehmeällä makeudellaan. Suolainen feta-ranskankerma ja savulohi ovat oiva parivaljakko makean kasviksen täytteeksi. Katso uunibataattien resepti!
2. Tortellineja, juustoa ja tomaattikastiketta – ja mahdollisimman vähän vaivaa
Tortellinilasagne on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas arkiruoka. Simppeliin ruokaan sekoitetaan valmiita tortellineja ja tomaattikastiketta. Mehevyyttä ja makua tuovat mozzarella ja parmesaani. Tämä resepti on kuin luotu tuunattavaksi – sujauta siis mukaan esimerkiksi munakoisojen, aurinkokuivattujen tomaattien ja artisokkien jämät.
3. Jauhelihaa ja nuudeleita uudella tavalla
Mitä uutta keksisi jauhelihasta? Mausta jauheliha tällä kertaa thaityyliin ja paahda uunissa nuudelien kanssa. Jauhelihaseoksen makuliemi maustaa nuudelit koukuttaviksi. Nappaa uuninuudelien resepti.
4. Nostalginen uunimakkara & uudet kaverit
Uunimakkaravuoka tekee nyt näyttävän paluun arkilautasille! Makkaroiden kavereina maistuvat suikaloitu bataatti, lehtikaali ja cheddarjuusto. Potkua tuo scrirachakastike.
5. Salaattiainekset paahtuvat uunissa jumalaisiksi
Uunin hellimää punakaalia, munakoisoa, rypäleitä ja kikherneitä. Joukkoon vielä helppoa tahinikastiketta ja rapeaa salaattia. Uusi lempisalaattisi on tässä! Katso uunipaahdetun salaatin ohje.
6. Jotain tuhdimpaa tähän väliin? Yhdistä janssoninkiusaus ja pannari
Janssoninpannari on samaan aikaan ihanan tuttu ja hauska uusi idea. Tuhdissa tuplaherkussa yhdistyvät janssoninkiusauksen ja pannukakun parhaat puolet. Ja uuni tekee tietysti kovimman työn.
7. Munakas toimii aina – ja varsinkin fetan, pinaatin ja tomaatin kanssa
Munakas on arkiruokien kunkku, jota voi muunnella lähes loputtomasti. Maukkaassa uunimunakkaassa maistuvat feta, pinaatti ja kirsikkatomaatit. Tätä helpommaksi ei ruoka muutu!
8. Lapsuuden suosikki entistä rapeammalla paistopinnalla
Söitkö sinäkin lapsena lihaperunasosevuokaa? Ota klassikko uudelleen ruokalistalle, mutta valmista se tällä kertaa pellillä. Näin ruoka kypsyy nopeammin kuin syvässä vuoassa, ja rapsakkaa pintaa riittää jokaiselle ruokailijalle. Liha-perunasosepellin reseptin löydät täältä.
9. Nam, mikä chorizo-pyttis!
Pyttipannu toimii aina! Pilko uunivuokaan perunaa ja sipulia, revi joukkoon lehtikaalia ja puristele vielä sekaan mausteisia makkaranokareita. Tätä chorizo-pyttipannua haluat tehdä toistekin.
10. Yksinkertaista ja juuri siksi niin hyvää
Kesäkurpitsanpuolikkaat saavat uunissa herkullisen rapean pinnan, kun hunnutat ne parmesaani-pankojauhomurulla. Parmesaanin tilalle sopii lähes mikä vain voimakas juusto. Poimi uunikesäkurpitsojen resepti.