Uunibataatit – makea kasvis saa herkullisen parin suolaisesta savulohi-fetatäytteestä
55 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
45 minUunibataatit kypsyvät halkaistuina jopa nopeammin kuin perunat. Makean bataatin täytteeksi sopivat suolaiset maut. Pieni kirpeys taittaa sopivasti makeutta, joten purista täytteiden päälle sitruunan mehua.
GL
3.5
Kuvat
Julkaistu 9.12.2019

Uunibataatit – makea kasvis saa herkullisen parin suolaisesta savulohi-fetatäytteestä
Reseptin ainekset (4 annosta)
Uunibataatit
- 2keskikokoista bataattia
- 3 rklöljyä
- ½ tlsuolaa
- 4 rklvoita tai margariinia
- 200 granskankermaa
- 100 gfetajuustoa
- 200 gsavulohta
Uunibataatit – ohje:
- Pese ja halkaise bataatit pituussuunnassa. Laita uunivuokaan. Valuta öljyä ja ripottele suolaa päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes bataatit tuntuvat haarukalla pehmeiltä.
- Leikkaa bataattien keskelle viilto. Työnnä viiltoon voita. Tarjoa lisäksi ranskankermaa, fetajuustoa ja savulohta.
Näin säilytät ja valitset bataatit
- Bataatti pilaantuu alle 10 asteen lämpötilassa, joten sitä ei pidä säilyttää jääkaapissa. Optimaalinen lämpötila on 12–16 astetta. Bataatti säilyy myös huoneenlämmössä.
- Punertava-, violetti- ja oranssimaltoiset bataatit ovat mehukkaita, mutta sisältä vaaleat bataatit ovat kuivia ja helposti tummuvia.
- Valitse sileäkuorinen, 500–800-grammainen bataatti. Isossa bataatissa on pientä enemmän makua ja makeutta.

Täytetty uunibataatti
Maku

Hasselbackan bataatit ja pähkinäsalsa
Maku

Lämmin vuohenjuusto-bataatti-inkiväärisalaatti
Kotivinkki

Linssitäytteiset bataatit – näissä himohyvissä mukuloissa maistuvat feta, kardemumma ja inkivääri
Maku

Bataattiröstit
Maku

Bataattipizzat avokado-pekonitäytteellä
Maku

Jauheliha-uunibataatit
Maku

Herkulliset bataattipyörykät avokado-tahinikastikkeella
Maku