Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uunibataatit – makea kasvis saa herkullisen parin suolaisesta savulohi-fetatäytteestä

55 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 45 min

Uunibataatit kypsyvät halkaistuina jopa nopeammin kuin perunat. Makean bataatin täytteeksi sopivat suolaiset maut. Pieni kirpeys taittaa sopivasti makeutta, joten purista täytteiden päälle sitruunan mehua.

9.12.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Uunibataatit
2
keskikokoista bataattia
3 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
4 rkl
voita tai margariinia
200 g
ranskankermaa
100 g
fetajuustoa
200 g
savulohta

Uunibataatit – ohje:

  1. Pese ja halkaise bataatit pituussuunnassa. Laita uunivuokaan. Valuta öljyä ja ripottele suolaa päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes bataatit tuntuvat haarukalla pehmeiltä.
  2. Leikkaa bataattien keskelle viilto. Työnnä viiltoon voita. Tarjoa lisäksi ranskankermaa, fetajuustoa ja savulohta.

Näin säilytät ja valitset bataatit

  • Bataatti pilaantuu alle 10 asteen lämpötilassa, joten sitä ei pidä säilyttää jääkaapissa. Optimaalinen lämpötila on 12–16 astetta. Bataatti säilyy myös huoneenlämmössä.
  • Punertava-, violetti- ja oranssimaltoiset bataatit ovat mehukkaita, mutta sisältä vaaleat bataatit ovat kuivia ja helposti tummuvia.
  • Valitse sileäkuorinen, 500–800-grammainen bataatti. Isossa bataatissa on pientä enemmän makua ja makeutta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt