Kotivinkki

Uunibataatit – makea kasvis saa herkullisen parin suolaisesta savulohi-fetatäytteestä

55 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
45 min
Uunibataatit kypsyvät halkaistuina jopa nopeammin kuin perunat. Makean bataatin täytteeksi sopivat suolaiset maut. Pieni kirpeys taittaa sopivasti makeutta, joten purista täytteiden päälle sitruunan mehua.
GL
3.5
0
Julkaistu 9.12.2019


Reseptin ainekset (4 annosta)

Uunibataatit

  • 2keskikokoista bataattia
  • 3 rklöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • 4 rklvoita tai margariinia
  • 200 granskankermaa
  • 100 gfetajuustoa
  • 200 gsavulohta
Tulosta

Uunibataatit – ohje:

  1. Pese ja halkaise bataatit pituussuunnassa. Laita uunivuokaan. Valuta öljyä ja ripottele suolaa päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes bataatit tuntuvat haarukalla pehmeiltä.
  2. Leikkaa bataattien keskelle viilto. Työnnä viiltoon voita. Tarjoa lisäksi ranskankermaa, fetajuustoa ja savulohta.

Näin säilytät ja valitset bataatit

  • Bataatti pilaantuu alle 10 asteen lämpötilassa, joten sitä ei pidä säilyttää jääkaapissa. Optimaalinen lämpötila on 12–16 astetta. Bataatti säilyy myös huoneenlämmössä.
  • Punertava-, violetti- ja oranssimaltoiset bataatit ovat mehukkaita, mutta sisältä vaaleat bataatit ovat kuivia ja helposti tummuvia.
  • Valitse sileäkuorinen, 500–800-grammainen bataatti. Isossa bataatissa on pientä enemmän makua ja makeutta.
Kommentoi »