


Kesäkurpitsat uunissa – maukkaiden kasvisten rapea kuorrutus syntyy juustosta ja pankojauhoista
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Kesäkurpitsat valmistuvat uunissa ihanan rapeiksi, kun niiden pinnalle ripottelee parmesaani-pankomurua. Parmesaanin tilalla voit käyttää mitä tahansa voimakasta juustoa, kuten pecorinoa, grana padanoa, appenzelleriä tai gruyèreä.
Reseptin ainekset
4 annosta
4
pientä kesäkurpitsaa
4
valkosipulinkynttä
2 dl
pankojauhoja
2 dl
parmesaania raastettuna
1 dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
½ dl
voita sulatettuna tai oliiviöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Kesäkurpitsat uunissa – ohje:
- Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin. Voitele uunivuoka. Lado kesäkurpitsat vuokaan halkaisupinta ylöspäin.
- Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita pankojauhot, parmesaaniraaste, lehtipersilja ja valkosipulinkynnet kulhossa.
- Lisää voisula tai öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lusikoi seos kesäkurpitsanpuolikkaille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai lihan tai kalan lisukkeena.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat