Kesäkurpitsat uunissa – maukkaiden kasvisten rapea kuorrutus syntyy juustosta ja pankojauhoista
30 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
20 minKesäkurpitsat valmistuvat uunissa ihanan rapeiksi, kun niiden pinnalle ripottelee parmesaani-pankomurua. Parmesaanin tilalla voit käyttää mitä tahansa voimakasta juustoa, kuten pecorinoa, grana padanoa, appenzelleriä tai gruyèreä.
KA
MU
3.8
Kuvat
Julkaistu 20.7.2020

Kesäkurpitsat uunissa – maukkaiden kasvisten rapea kuorrutus syntyy juustosta ja pankojauhoista
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4pientä kesäkurpitsaa
- 4valkosipulinkynttä
- 2 dlpankojauhoja
- 2 dlparmesaania raastettuna
- 1 dllehtipersiljaa hienonnettuna
- ½ dlvoita sulatettuna tai oliiviöljyä
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Kesäkurpitsat uunissa – ohje:
- Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin. Voitele uunivuoka. Lado kesäkurpitsat vuokaan halkaisupinta ylöspäin.
- Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita pankojauhot, parmesaaniraaste, lehtipersilja ja valkosipulinkynnet kulhossa.
- Lisää voisula tai öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lusikoi seos kesäkurpitsanpuolikkaille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai lihan tai kalan lisukkeena.

Täytetyt kesäkurpitsat – juustolla kuorrutettujen kasvisten sisältä paljastuu herkkusienitäyte
Maku

Täytetyt paprikat jauheliha-kasvistäytteellä – arjen helppojen klassikkoruokien ykkönen
Maku

Vuohenjuustotäytetyt kesäkurpitsat
Maku

Sienillä ja tuorejuustolla täytetyt kesäkurpitsat
Kotivinkki

Jauheliha-uunibataatit
Maku

Uuniperunat ja 4 erilaista täytettä – onko valintasi savulohi, katkarapu, sinihomejuusto vai feta?
Kotivinkki

Paputäytteiset uuniperunat – vegaanisella juustokastikkeella viimeistellyt potut taltuttavat isommankin nälän
Maku

Chorizolla täytetyt paprikat – retroruoka lainaa makumaailmansa Espanjasta
Maku