Kotivinkki

Kesäkurpitsat uunissa – maukkaiden kasvisten rapea kuorrutus syntyy juustosta ja pankojauhoista

30 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
20 min
Kesäkurpitsat valmistuvat uunissa ihanan rapeiksi, kun niiden pinnalle ripottelee parmesaani-pankomurua. Parmesaanin tilalla voit käyttää mitä tahansa voimakasta juustoa, kuten pecorinoa, grana padanoa, appenzelleriä tai gruyèreä.
KA
MU
3.8
0
Julkaistu 20.7.2020


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 4pientä kesäkurpitsaa
  • 4valkosipulinkynttä
  • 2 dlpankojauhoja
  • 2 dlparmesaania raastettuna
  • 1 dllehtipersiljaa hienonnettuna
  • ½ dlvoita sulatettuna tai oliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Kesäkurpitsat uunissa – ohje:

  1. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin. Voitele uunivuoka. Lado kesäkurpitsat vuokaan halkaisupinta ylöspäin.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita pankojauhot, parmesaaniraaste, lehtipersilja ja valkosipulinkynnet kulhossa.
  3. Lisää voisula tai öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Lusikoi seos kesäkurpitsanpuolikkaille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai lihan tai kalan lisukkeena.
Kommentoi »