


Uuninuudelit thaimaustetusta jauhelihasta – mehevä arkiruoka on pöydässä puolessa tunnissa
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Uuninuudelit valmistuvat thaimaustetusta jauhelihasta ja täysjyvänuudeleista. Jauhelihaseoksen makuliemi maustaa pohjalle levitetyt nuudelit kauttaaltaan.
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
täysjyvänuudelia
400 g
sika-nautajauhelihaa
1 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
raastettua inkivääriä
2 rkl
srirachaa
2 rkl
limen mehua
1 rkl
kalakastiketta
1 rkl
seesaminsiemenöljyä
1 rkl
sokeria
1 rs
terttukirsikkatomaatteja (200 g)
150 g
juustoraastetta
Lisäksi
1
punainen chili
1 rku
hienonnettua korianteria
Uuninuudelit valmistuvat näin:
- Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta nuudelit lävikössä ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
- Ruskista jauheliha pannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Mausta jauheliha valkosipulilla, inkiväärillä, srirachalla, limen mehulla, kalakastikkeella, seesaminsiemenöljyllä ja sokerilla. Levitä jauhelihaseos nuudelien päälle.
- Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Levitä tomaatit jauhelihaseoksen päälle. Ripottele juustoraastetta päälle.
- Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
- Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, leikkaa viipaleiksi. Hienonna korianteri. Ripottele chiliä ja korianteria uuninuudelien päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat