Uuninuudelit thaimaustetusta jauhelihasta – mehevä arkiruoka on pöydässä puolessa tunnissa
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minUuninuudelit valmistuvat thaimaustetusta jauhelihasta ja täysjyvänuudeleista. Jauhelihaseoksen makuliemi maustaa pohjalle levitetyt nuudelit kauttaaltaan.
MU
3.9
Kuvat
Julkaistu 31.1.2019

Uuninuudelit thaimaustetusta jauhelihasta – mehevä arkiruoka on pöydässä puolessa tunnissa
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 200 gtäysjyvänuudelia
- 400 gsika-nautajauhelihaa
- 1 rklöljyä
- 1 tlsuolaa
- 2valkosipulinkynttä
- 2 rklraastettua inkivääriä
- 2 rklsrirachaa
- 2 rkllimen mehua
- 1 rklkalakastiketta
- 1 rklseesaminsiemenöljyä
- 1 rklsokeria
- 1 rsterttukirsikkatomaatteja (200 g)
- 150 gjuustoraastetta
Lisäksi
- 1punainen chili
- 1 rkuhienonnettua korianteria
Uuninuudelit valmistuvat näin:
- Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta nuudelit lävikössä ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
- Ruskista jauheliha pannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Mausta jauheliha valkosipulilla, inkiväärillä, srirachalla, limen mehulla, kalakastikkeella, seesaminsiemenöljyllä ja sokerilla. Levitä jauhelihaseos nuudelien päälle.
- Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Levitä tomaatit jauhelihaseoksen päälle. Ripottele juustoraastetta päälle.
- Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
- Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, leikkaa viipaleiksi. Hienonna korianteri. Ripottele chiliä ja korianteria uuninuudelien päälle.