Kotivinkki

Uuninuudelit thaimaustetusta jauhelihasta – mehevä arkiruoka on pöydässä puolessa tunnissa

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Uuninuudelit valmistuvat thaimaustetusta jauhelihasta ja täysjyvänuudeleista. Jauhelihaseoksen makuliemi maustaa pohjalle levitetyt nuudelit kauttaaltaan.
MU
3.9
3
Julkaistu 31.1.2019


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 200 gtäysjyvänuudelia
  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • 1 rklöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rklraastettua inkivääriä
  • 2 rklsrirachaa
  • 2 rkllimen mehua
  • 1 rklkalakastiketta
  • 1 rklseesaminsiemenöljyä
  • 1 rklsokeria
  • 1 rsterttukirsikkatomaatteja (200 g)
  • 150 gjuustoraastetta

Lisäksi

  • 1punainen chili
  • 1 rkuhienonnettua korianteria
Tulosta

Uuninuudelit valmistuvat näin:

  1. Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta nuudelit lävikössä ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Ruskista jauheliha pannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Mausta jauheliha valkosipulilla, inkiväärillä, srirachalla, limen mehulla, kalakastikkeella, seesaminsiemenöljyllä ja sokerilla. Levitä jauhelihaseos nuudelien päälle.
  4. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Levitä tomaatit jauhelihaseoksen päälle. Ripottele juustoraastetta päälle.
  5. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
  6. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, leikkaa viipaleiksi. Hienonna korianteri. Ripottele chiliä ja korianteria uuninuudelien päälle.

3 kommenttia