


Uunimakkaravuoka – nostalginen kotiruoka tekee näyttävän paluun lautasille
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Uunimakkaravuoka henkii nostalgiaa! Uudistettu klassikko kokataan suikaloidusta bataatista, mutta potutkin kelpaavat vuokaan mitä parhaiten. Tilkka srirachaa ja kunnon kerros juustoa viimeistelevät maun.
Reseptin ainekset
4 annosta
450 g
bataattia
100 g
lehtikaalia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
srirachakastiketta
½ tl
mustapippuria
2 dl
ruokakermaa
1 pkt (580 g)
lenkkimakkaraa
1 dl
cheddarjuustoraastetta
- Kuori ja leikkaa bataatti suikaleiksi tai spiraalileikkurilla nauhaksi. Irrota ruoti lehtikaalista ja hienonna lehdet. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota bataattisuikaleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää sipulit ja lehtikaalit. Mausta soijalla, chilikastikkeella ja mustapippurilla. Kaada ruokakerma joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi.
- Kumoa seos uunivuokaan. Nosta makkara vuokaan ja ripottele juustoraastetta pinnalle.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Vinkki!
Paista bataattiseos uuninkestävässä paistinpannussa, niin voit tehdä koko ruoan valmiiksi yhdessä ja samassa astiassa. Samalla säästät tiskiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat