Uunimakkaravuoka – nostalginen kotiruoka tekee näyttävän paluun lautasille
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minUunimakkaravuoka henkii nostalgiaa! Uudistettu klassikko kokataan suikaloidusta bataatista, mutta potutkin kelpaavat vuokaan mitä parhaiten. Tilkka srirachaa ja kunnon kerros juustoa viimeistelevät maun.
3.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.3.2020

Uunimakkaravuoka – nostalginen kotiruoka tekee näyttävän paluun lautasille
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 450 gbataattia
- 100 glehtikaalia
- 1sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 rklsoijakastiketta
- 1 tlsrirachakastiketta
- ½ tlmustapippuria
- 2 dlruokakermaa
- 1 pkt (580 g)lenkkimakkaraa
- 1 dlcheddarjuustoraastetta
- Kuori ja leikkaa bataatti suikaleiksi tai spiraalileikkurilla nauhaksi. Irrota ruoti lehtikaalista ja hienonna lehdet. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota bataattisuikaleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää sipulit ja lehtikaalit. Mausta soijalla, chilikastikkeella ja mustapippurilla. Kaada ruokakerma joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi.
- Kumoa seos uunivuokaan. Nosta makkara vuokaan ja ripottele juustoraastetta pinnalle.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Vinkki!
Paista bataattiseos uuninkestävässä paistinpannussa, niin voit tehdä koko ruoan valmiiksi yhdessä ja samassa astiassa. Samalla säästät tiskiä.

Uunimakkara – retroherkku vailla vertaa!
Meillä kotona

Nikkarin vuoka valmistuu edullisista aineksista – ota nostalginen resepti arkiruokalistallesi!
Maku

Italialainen uunimakkara – juuston ja yrttisen tomaattikastikkeen mehevöittämä lenkki tarjotaan pastan kera
Kotivinkki

Arkinen pikaruoka: makkara-kasvisvuoka
Maku

Makkaranyytit ja kermaviilikastike – vaivaton arkiruoka valmistuu vaikka edellisen päivän tähteistä
Maku

Makkara-spagettivuoka
Maku

Modernit makkaraperunat – pakasteperunat ja raakamakkarat tarjotaan nyt aasialaisen misomajoneesin kanssa
Maku

Suolainen pannukakku – rapea ja kuohkea makkarapannari on loistava brunssiherkku
Maku