Uunimakkaravuoka – nostalginen kotiruoka tekee näyttävän paluun lautasille
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minUunimakkaravuoka henkii nostalgiaa! Uudistettu klassikko kokataan suikaloidusta bataatista, mutta potutkin kelpaavat vuokaan mitä parhaiten. Tilkka srirachaa ja kunnon kerros juustoa viimeistelevät maun.
3.7
Kuvat
Julkaistu 6.3.2020

Uunimakkaravuoka – nostalginen kotiruoka tekee näyttävän paluun lautasille
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 450 gbataattia
- 100 glehtikaalia
- 1sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 rklsoijakastiketta
- 1 tlsrirachakastiketta
- ½ tlmustapippuria
- 2 dlruokakermaa
- 1 pkt (580 g)lenkkimakkaraa
- 1 dlcheddarjuustoraastetta
- Kuori ja leikkaa bataatti suikaleiksi tai spiraalileikkurilla nauhaksi. Irrota ruoti lehtikaalista ja hienonna lehdet. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota bataattisuikaleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää sipulit ja lehtikaalit. Mausta soijalla, chilikastikkeella ja mustapippurilla. Kaada ruokakerma joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi.
- Kumoa seos uunivuokaan. Nosta makkara vuokaan ja ripottele juustoraastetta pinnalle.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Vinkki!
Paista bataattiseos uuninkestävässä paistinpannussa, niin voit tehdä koko ruoan valmiiksi yhdessä ja samassa astiassa. Samalla säästät tiskiä.

Uunimakkara – retroherkku vailla vertaa!
Meillä kotona

Nikkarin vuoka valmistuu edullisista aineksista – ota nostalginen resepti arkiruokalistallesi!
Maku

Italialainen uunimakkara – juuston ja yrttisen tomaattikastikkeen mehevöittämä lenkki tarjotaan pastan kera
Kotivinkki

Arkinen pikaruoka: makkara-kasvisvuoka
Maku

Makkaranyytit ja kermaviilikastike – vaivaton arkiruoka valmistuu vaikka edellisen päivän tähteistä
Maku

Makkara-spagettivuoka
Maku

Modernit makkaraperunat – pakasteperunat ja raakamakkarat tarjotaan nyt aasialaisen misomajoneesin kanssa
Maku

Suolainen pannukakku – rapea ja kuohkea makkarapannari on loistava brunssiherkku
Maku