Kotivinkki

Uunimakkaravuoka – nostalginen kotiruoka tekee näyttävän paluun lautasille

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Uunimakkaravuoka henkii nostalgiaa! Uudistettu klassikko kokataan suikaloidusta bataatista, mutta potutkin kelpaavat vuokaan mitä parhaiten. Tilkka srirachaa ja kunnon kerros juustoa viimeistelevät maun.
3.3
0


Ainekset (4 annosta)

  • 450 gbataattia
  • 100 glehtikaalia
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 tlsrirachakastiketta
  • ½ tlmustapippuria
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 pkt (580 g)lenkkimakkaraa
  • 1 dlcheddarjuustoraastetta
Tulosta
  1. Kuori ja leikkaa bataatti suikaileiksi tai spiraalileikkurilla nauhaksi. Irrota ruoti lehtikaalista ja hienonna lehdet. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota bataattisuikaleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää sipulit ja lehtikaalit. Mausta soijalla, chilikastikkeella ja mustapippurilla. Kaada ruokakerma joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Kumoa seos uunivuokaan. Nosta makkara vuokaan ja ripottele juustoraastetta pinnalle.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Vinkki!

Paista bataattiseos uuninkestävässä paistinpannussa, niin voit tehdä koko ruoan valmiiksi yhdessä ja samassa astiassa. Samalla säästät tiskiä.

MITÄ PIDIT?
3.25
Kommentoi »