Kotivinkki

Munakoisoa, tummia rypäleitä ja punakaalia! Uunipaahdettu salaatti lumoaa syvillä sävyillä ja herkullisella maulla

40 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen25 min
Uunipaahdettu salaatti syntyy kasviksista ja kikherneistä, jotka saavat ihanaa makua uunin lämmössä. Lämmin herkku saa seurakseen pehmeän tahinikastikkeen.
VE
GL
4
0
Kuvat Hannes Paananen, Antti Vettenranta


Ainekset (4 annosta)

  • n. 300 gpunakaalia
  • 1munakoiso
  • 2 dltummia viinirypäleitä
  • 2 prkkikherneitä
  • 2 rklöljyä
  • 1 tlsuolaa

Kastike

  • 1 rkltahinia
  • 2 rklomenaviinietikkaa
  • 2 rklöljyä
  • 2 rklvettä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl sokeria

Lisäksi

  • 2pientä kerää sydänsalaattia tai muuta rapeaa salaattia
  • 1 rkulehtipersiljaa
Tulosta

Uunipaahdettu salaatti valmistetaan näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa punakaali ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa munakoiso sopiviksi suupaloiksi ja puolita isoimmat viinirypäleet. Valuta kikherneet liemestään.
  2. Laita kasvikset, viinirypäleet ja kikherneet kulhoon ja kääntele öljy ja suola joukkoon. Kaada seos uunipellille ja paahda uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kääntele aineksia paistamisen puolivälissä.
  3. Sekoita kastikkeen aineet tasaiseksi pienessä kulhossa.
  4. Revi salaatti ja lehtipersilja kuumien kasvisten, rypäleiden ja kikherneiden joukkoon. Lusikoi kastike salaatille.

Vinkki!

Paahda kuivalla, kuumalla pannulla seesaminsiemeniä uunipaahdetun salaatin pinnalle. Varo polttamasta!

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »