


Munakoisoa, tummia rypäleitä ja punakaalia! Uunipaahdettu salaatti lumoaa syvillä sävyillä ja herkullisella maulla
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Uunipaahdettu salaatti syntyy kasviksista ja kikherneistä, jotka saavat ihanaa makua uunin lämmössä. Lämmin herkku saa seurakseen pehmeän tahinikastikkeen.
Reseptin ainekset
4 annosta
n. 300 g
punakaalia
1
munakoiso
2 dl
tummia viinirypäleitä
2 prk
kikherneitä
2 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
Kastike
1 rkl
tahinia
2 rkl
omenaviinietikkaa
2 rkl
öljyä
2 rkl
vettä
¼ tl
suolaa
¼ tl
sokeria
Lisäksi
2
pientä kerää sydänsalaattia tai muuta rapeaa salaattia
1 rku
lehtipersiljaa
Uunipaahdettu salaatti valmistetaan näin:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa punakaali ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa munakoiso sopiviksi suupaloiksi ja puolita isoimmat viinirypäleet. Valuta kikherneet liemestään.
- Laita kasvikset, viinirypäleet ja kikherneet kulhoon ja kääntele öljy ja suola joukkoon. Kaada seos uunipellille ja paahda uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kääntele aineksia paistamisen puolivälissä.
- Sekoita kastikkeen aineet tasaiseksi pienessä kulhossa.
- Revi salaatti ja lehtipersilja kuumien kasvisten, rypäleiden ja kikherneiden joukkoon. Lusikoi kastike salaatille.
Vinkki!
Paahda kuivalla, kuumalla pannulla seesaminsiemeniä uunipaahdetun salaatin pinnalle. Varo polttamasta!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat