Munakoisoa, tummia rypäleitä ja punakaalia! Uunipaahdettu salaatti lumoaa syvillä sävyillä ja herkullisella maulla
40 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
25 minUunipaahdettu salaatti syntyy kasviksista ja kikherneistä, jotka saavat ihanaa makua uunin lämmössä. Lämmin herkku saa seurakseen pehmeän tahinikastikkeen.
VE
GL
3.9
Julkaistu 6.5.2020

Munakoisoa, tummia rypäleitä ja punakaalia! Uunipaahdettu salaatti lumoaa syvillä sävyillä ja herkullisella maulla
Reseptin ainekset (4 annosta)
- n. 300 gpunakaalia
- 1munakoiso
- 2 dltummia viinirypäleitä
- 2 prkkikherneitä
- 2 rklöljyä
- 1 tlsuolaa
Kastike
- 1 rkltahinia
- 2 rklomenaviinietikkaa
- 2 rklöljyä
- 2 rklvettä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl sokeria
Lisäksi
- 2pientä kerää sydänsalaattia tai muuta rapeaa salaattia
- 1 rkulehtipersiljaa
Uunipaahdettu salaatti valmistetaan näin:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa punakaali ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa munakoiso sopiviksi suupaloiksi ja puolita isoimmat viinirypäleet. Valuta kikherneet liemestään.
- Laita kasvikset, viinirypäleet ja kikherneet kulhoon ja kääntele öljy ja suola joukkoon. Kaada seos uunipellille ja paahda uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kääntele aineksia paistamisen puolivälissä.
- Sekoita kastikkeen aineet tasaiseksi pienessä kulhossa.
- Revi salaatti ja lehtipersilja kuumien kasvisten, rypäleiden ja kikherneiden joukkoon. Lusikoi kastike salaatille.
Vinkki!
Paahda kuivalla, kuumalla pannulla seesaminsiemeniä uunipaahdetun salaatin pinnalle. Varo polttamasta!

Papujen ystävä, tässä resepti sinulle! Kaurapalalla ja sinihomejuustolla vahvistettu paahdettu papusalaatti takaa, että nälkä pysyy loitolla pitkään
Kotivinkki

Paahdetut terttutomaatit – valmista yksinkertainen mutta huippuherkullinen lisuke yhden vuoan taktiikalla
Meillä kotona

Paahdettuna paras! Tämän lämpimän parsasalaatin herkullisen maun salaisuus on sitruksinen sumakki
Kotivinkki

Uunisalaatti ja hapokas sitruunakastike – näin herkuttelet kasviksilla uudella tavalla!
Kotivinkki

Itämaiset uunijuurekset – paahdettu lisuke viimeistellään fetalla, pistaaseilla ja granaattiomenan siemenillä
Meillä kotona

Rapeat ruusukaalit – mangomajoneesiin dipattavat pallerot ovat täydellistä viikonloppunaposteltavaa
Meillä kotona

Paahdettu ruusukaalisalaatti – syysruokien suosikki ruusukaaleista, kikherneistä ja fetasta
Maku

Paahdettu punajuuri-klementiinisalaatti
Maku

Paahdettu härkäpapusalaatti – trendikäs ja ruokaisa salaatti pitää nälän pitkään loitolla
Maku