Munakoisoa, tummia rypäleitä ja punakaalia! Uunipaahdettu salaatti lumoaa syvillä sävyillä ja herkullisella maulla
40 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
25 minUunipaahdettu salaatti syntyy kasviksista ja kikherneistä, jotka saavat ihanaa makua uunin lämmössä. Lämmin herkku saa seurakseen pehmeän tahinikastikkeen.
VE
GL
4.3
Teksti
Julkaistu: 6.5.2020

Munakoisoa, tummia rypäleitä ja punakaalia! Uunipaahdettu salaatti lumoaa syvillä sävyillä ja herkullisella maulla
Ainekset (4 annosta)
- n. 300 gpunakaalia
- 1munakoiso
- 2 dltummia viinirypäleitä
- 2 prkkikherneitä
- 2 rklöljyä
- 1 tlsuolaa
Kastike
- 1 rkltahinia
- 2 rklomenaviinietikkaa
- 2 rklöljyä
- 2 rklvettä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl sokeria
Lisäksi
- 2pientä kerää sydänsalaattia tai muuta rapeaa salaattia
- 1 rkulehtipersiljaa
Uunipaahdettu salaatti valmistetaan näin:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa punakaali ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa munakoiso sopiviksi suupaloiksi ja puolita isoimmat viinirypäleet. Valuta kikherneet liemestään.
- Laita kasvikset, viinirypäleet ja kikherneet kulhoon ja kääntele öljy ja suola joukkoon. Kaada seos uunipellille ja paahda uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kääntele aineksia paistamisen puolivälissä.
- Sekoita kastikkeen aineet tasaiseksi pienessä kulhossa.
- Revi salaatti ja lehtipersilja kuumien kasvisten, rypäleiden ja kikherneiden joukkoon. Lusikoi kastike salaatille.
Vinkki!
Paahda kuivalla, kuumalla pannulla seesaminsiemeniä uunipaahdetun salaatin pinnalle. Varo polttamasta!
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.33