
Helpot sämpylät – 6 reseptiä, joissa yhdistyvät vaivattomuus ja vastustamattoman herkullinen lopputulos
Helpot sämpylät voivat syntyä ilman vaivausta ja kohottamista. Tai sitten ne valmistuvat lähes itsestään yön yli jääkaapissa. Poimimme kuusi reseptiä, jotka ovat helppoja omalla tavallaan: mukana on nopeita sekoita-ja-paista -ohjeita sekä taikina, joista riittää sämpylöitä koko viikoksi.
1. Pikasämpylät – minuuteissa uuniin
Kun leipähimo iskee mutta aikaa ei ole, pelastavat helpot pikasämpylät. Kohotus tapahtuu leivinjauheen avulla suoraan uunissa, ja piimä tekee rakenteesta erityisen pehmeän. Leseet ja siemenet voi valita fiiliksen mukaan – näillä sämpylöillä onnistut varmasti.Katso pikasämpylöiden resepti täältä.

2. Soodasämpylät – ei vaivaamista eikä odottelua
Soodalla kohotettavat helpot sämpylät valmistuvat sekoittamalla, muotoilemalla ja paistamalla. Taikinaan voi lisätä vaikkapa kuivattuja sieniä, jotka tuovat syvää umamia makuun. Täydellinen arki-illan herkku! Katso soodasämpylöiden ohje täältä.

3. Yön yli -ruissämpylät – vaivaton valmistus, rapea lopputulos
Ruokakirjailija Outi Väisäsen yön yli -ruissämpylät hurmaavat rapeudellaan. Aktiivinen valmistusaika on vain 10 minuuttia, ja taikina säilyy jääkaapissa viikon. Voit siis paistaa uunituoreita sämpylöitä vaikka joka aamu. Nappaa yön yli -ruissämpylöiden resepti täältä!

4. Ketosämpylät – viljattomat ja kuohkeat
Gluteenittomat ja vähähiilihydraattiset ketosämpylät ovat valinta ketogeenista ruokavaliota noudattaville. Kuohkeus syntyy kananmunista, psylliumista ja perunakuidusta ilman jauhoja tai kohotusaikaa. Viljattomat ketosämpylät valmistuvat puolessa tunnissa tällä reseptillä!

5. Muffinipellin patasämpylät – täydellisen rapea pinta ilman vaivaa
Patasämpylöitä ei tarvitse pyöritellä – taikina lusikoidaan muffinipellin koloihin ja paistetaan kuumassa uunissa. Pitkä kohotus tekee niistä ihanan ilmavia ja hedelmäiset lisukkeet tuovat makuun mehevyyttä. Katso hedelmäisten patasämpylöiden ohje täältä.

6. Raejuustosämpylät – 4 ainetta ja puolessa tunnissa valmista
Raejuustobageleiden taikina taipuu myös pehmeiksi ja kuohkeiksi sämpylöiksi. Et tarvitse edes kohotusta – vain neljä ainesosaa ja vähän pyörittelyä. Täydellinen resepti kiireiseen arkipäivään! Katso raejuustobaeleiden resepti täältä.

Vinkki! Jos etsit sitä täydellistä, perinteistä sämpyläreseptiä, tutustu myös juttuumme: Parhaat sämpylät ikinä? Yhtälö on yksinkertaisempi kuin uskotkaan – näin leivot elämäsi herkullisimmat sämpylät!
