


Minuuteissa uuniin! Pikasämpylät ovat oikotie tuoreen leivän nautiskeluun
20 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 15 min
Pikasämpylät kohoavat uunissa leivinjauheen avulla. Piimä lisää pehmoisuutta ja antaa makuun aavistuksen raikkautta. Vaihtele leseitä ja siemeniä sen mukaan, mitä kaapista löytyy.
Reseptin ainekset
10 kpl
3 dl
piimää
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
1 dl
vehnälesettä
1 dl
siemensekoitusta
1 rkl
leivinjauhetta
4 dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
vehnäjauhoja leivontaan
siemensekoitusta pinnalle
Pikasämpylät – ohje:
- Sekoita piimä ja hunaja. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita piimä-hunajaseokseen.
- Nostele taikinasta jauhotetuin käsin kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille yhteensä 10 sämpylää, 5 per pelti. Ripottele halutessasi sämpylöiden pinnalle siemensekoitusta.
- Kypsennä 200 asteessa 13–15 minuuttia. Tarjoa pikasämpylät lämpiminä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat