Soodasämpylät, joita ei tarvitse vaivata eikä kohottaa – leivo nopeasti leipää vaikka arki-illan iloksi
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minKuivatuilla sienillä maustettu sämpylätaikina kohoaa soodan voimalla. Sekoita, muotoile sämpylöiksi ja paista.
KA
3.5
Kuvat
Julkaistu 10.10.2017

Soodasämpylät, joita ei tarvitse vaivata eikä kohottaa – leivo nopeasti leipää vaikka arki-illan iloksi
Reseptin ainekset (12 kpl)
Soodasämpylät
- 3 dlspelttijauhoja
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 tlsuolaa
- ½ dlkuivattuja sieniä (esim. suppilovahveroita tai mustatorvisieniä)
- 1 tlsoodaa
- 1kananmuna
- 2 dlpiimää tai maustamatonta jogurttia
- ½ dlrypsiöljyä tai voisulaa
Pinnalle
- unikonsiemeniä
- oreganoa
Soodasämpylät – ohje:
- Yhdistä kulhossa speltti- ja vehnäjauhot, suola, kuivatut sienet ja sooda. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, piimä ja rasva. Lisää kuivat aineet nesteeseen ja sekoita tasaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile pitkäksi pötköksi. Leikkaa pötkö 12:een yhtä suureen osaan.
- Kasta yksi leikkauspinta joka toisesta palasta unikonsiemenissä ja joka toisesta oreganossa. Nosta soodasämpylät uunipellille leivinpaperin päälle vieri viereen.
- Paista soodasämpylät heti 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

Parhaat sämpylät ikinä? Yhtälö on yksinkertaisempi kuin uskotkaan – näin leivot elämäsi herkullisimmat sämpylät!

Helpot sämpylät spelttijauhoista
Kotivinkki

Helpot gluteenittomat sämpylät
Maku

Kurpitsaiset sämpylät
Maku

Yön yli kohotetut sämpylät
Maku

Porkkanaiset sämpylät
Maku

Juuressämpylät
Maku

Puurosämpylät
Maku