Kotivinkki

Soodasämpylät, joita ei tarvitse vaivata eikä kohottaa – leivo nopeasti leipää vaikka arki-illan iloksi

35 min
0
0

Soodasämpylät, joita ei tarvitse vaivata eikä kohottaa – leivo nopeasti leipää vaikka arki-illan iloksi

Kuivatuilla sienillä maustettu sämpylätaikina kohoaa soodan voimalla. Sekoita, muotoile sämpylöiksi ja paista.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 3 dlspelttijauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • ½ dlkuivattuja sieniä (esim. suppilovahveroita tai mustatorvisieniä)
  • 1 tlsoodaa
  • 1kananmuna
  • 2 dlpiimää tai maustamatonta jogurttia
  • ½ dlrypsiöljyä tai voisulaa

Pinnalle

  • unikonsiemeniä
  • oreganoa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

1. Yhdistä kulhossa speltti- ja vehnäjauhot, suola, kuivatut sienet ja sooda. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, piimä ja rasva. Lisää kuivat aineet nesteeseen ja sekoita tasaiseksi.

2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile pitkäksi pötköksi. Leikkaa pötkö 12:een yhtä suureen osaan.

3. Kasta yksi leikkauspinta joka toisesta palasta unikonsiemenissä ja joka toisesta oreganossa. Nosta soodasämpylät uunipellille leivinpaperin päälle vieri viereen.

4. Paista soodasämpylät heti 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

Kun soodasämpylät on leivottu, katso myös nämä

Paras focaccia

Feta-lehtikaalileivät

Tämä punajuurilimppu kannattaa leipoa

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä