


Soodasämpylät, joita ei tarvitse vaivata eikä kohottaa – leivo nopeasti leipää vaikka arki-illan iloksi
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Kuivatuilla sienillä maustettu sämpylätaikina kohoaa soodan voimalla. Sekoita, muotoile sämpylöiksi ja paista.
Reseptin ainekset
12 kpl
Soodasämpylät
3 dl
spelttijauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
½ dl
kuivattuja sieniä (esim. suppilovahveroita tai mustatorvisieniä)
1 tl
soodaa
1
kananmuna
2 dl
piimää tai maustamatonta jogurttia
½ dl
rypsiöljyä tai voisulaa
Pinnalle
unikonsiemeniä
oreganoa
Soodasämpylät – ohje:
- Yhdistä kulhossa speltti- ja vehnäjauhot, suola, kuivatut sienet ja sooda. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, piimä ja rasva. Lisää kuivat aineet nesteeseen ja sekoita tasaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile pitkäksi pötköksi. Leikkaa pötkö 12:een yhtä suureen osaan.
- Kasta yksi leikkauspinta joka toisesta palasta unikonsiemenissä ja joka toisesta oreganossa. Nosta soodasämpylät uunipellille leivinpaperin päälle vieri viereen.
- Paista soodasämpylät heti 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat