3,5(21)
Soodasämpylät, joita ei tarvitse vaivata eikä kohottaa – leivo nopeasti leipää vaikka arki-illan iloksi
Kasvis
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Kuivatuilla sienillä maustettu sämpylätaikina kohoaa soodan voimalla. Sekoita, muotoile sämpylöiksi ja paista.
10.10.2017
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
12 kpl
Soodasämpylät
3 dlspelttijauhoja
2 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
½ dlkuivattuja sieniä (esim. suppilovahveroita tai mustatorvisieniä)
1 tlsoodaa
1kananmuna
2 dlpiimää tai maustamatonta jogurttia
½ dlrypsiöljyä tai voisulaa
Pinnalle
unikonsiemeniä
oreganoa

Soodasämpylät – ohje:

  1. Yhdistä kulhossa speltti- ja vehnäjauhot, suola, kuivatut sienet ja sooda. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, piimä ja rasva. Lisää kuivat aineet nesteeseen ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile pitkäksi pötköksi. Leikkaa pötkö 12:een yhtä suureen osaan.
  3. Kasta yksi leikkauspinta joka toisesta palasta unikonsiemenissä ja joka toisesta oreganossa. Nosta soodasämpylät uunipellille leivinpaperin päälle vieri viereen.
  4. Paista soodasämpylät heti 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo