Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hedelmäiset patasämpylät – paista leivät täydellisen rapeiksi kuumalla muffinipellillä

12 h 40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 12 h 25 min

Hedelmäiset patasämpylät paistuvat rapeiksi tulikuumaksi kuumennetulla muffinipellillä, joka toimii kuin monta pientä pataa. Silti sämpylät säilyvät sisältä ihanana mehevinä.

21.3.2020
Reseptin ainekset
12 kpl
5 dl
vettä
2 dl
kaurahiutaleita
1½ tl
suolaa
2 tl
kuivahiivaa
6
kuivattua, pehmeää aprikoosia
1 dl
cashewpähkinöitä
½ dl
kuivattuja karpaloita
7½–8 dl
hiivaleipäjauhoja
rypsiöljyä vuoan voiteluun

Hedelmäiset patasämpylät – ohje:

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita veteen kaurahiutaleet, suola ja kuivahiiva.
  2. Leikkaa aprikoosit pieniksi paloiksi ja rouhi pähkinät. Sekoita aprikoosit, pähkinät ja karpalot taikinaan.
  3. Lisää jauhot. Sekoita mutta älä vaivaa. Taikina saa jäädä löysäksi. Kohota taikinaa jääkaapissa kelmulla peitettynä yön yli.
  4. Laita 12-koloinen muffinivuoka kylmään uuniin ja kuumenna uuni 225-asteeseen.
  5. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 12 osaan. Muotoile se jauhojen ja taikinalastan avulla pyöreiksi sämpylöiksi. Voit myös lusikoida taikinan suoraan kuumiin muffinivuoan koloihin.
  6. Ota vuoka pois uunista, voitele kolot rypsiöljyllä ja nosta taikinapalat koloihin. Paista patasämpylöitä 20–25 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt