


Hedelmäiset patasämpylät – paista leivät täydellisen rapeiksi kuumalla muffinipellillä
12 h 40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 12 h 25 min
Hedelmäiset patasämpylät paistuvat rapeiksi tulikuumaksi kuumennetulla muffinipellillä, joka toimii kuin monta pientä pataa. Silti sämpylät säilyvät sisältä ihanana mehevinä.
Reseptin ainekset
12 kpl
5 dl
vettä
2 dl
kaurahiutaleita
1½ tl
suolaa
2 tl
kuivahiivaa
6
kuivattua, pehmeää aprikoosia
1 dl
cashewpähkinöitä
½ dl
kuivattuja karpaloita
7½–8 dl
hiivaleipäjauhoja
rypsiöljyä vuoan voiteluun
Hedelmäiset patasämpylät – ohje:
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita veteen kaurahiutaleet, suola ja kuivahiiva.
- Leikkaa aprikoosit pieniksi paloiksi ja rouhi pähkinät. Sekoita aprikoosit, pähkinät ja karpalot taikinaan.
- Lisää jauhot. Sekoita mutta älä vaivaa. Taikina saa jäädä löysäksi. Kohota taikinaa jääkaapissa kelmulla peitettynä yön yli.
- Laita 12-koloinen muffinivuoka kylmään uuniin ja kuumenna uuni 225-asteeseen.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 12 osaan. Muotoile se jauhojen ja taikinalastan avulla pyöreiksi sämpylöiksi. Voit myös lusikoida taikinan suoraan kuumiin muffinivuoan koloihin.
- Ota vuoka pois uunista, voitele kolot rypsiöljyllä ja nosta taikinapalat koloihin. Paista patasämpylöitä 20–25 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat