Kotivinkki

Hedelmäiset patasämpylät – paista leivät täydellisen rapeiksi kuumalla muffinipellillä

13 h 10 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen12 h 55 min
Hedelmäiset patasämpylät paistuvat rapeiksi tulikuumaksi kuumennetulla muffinipellillä, joka toimii kuin monta pientä pataa. Silti sämpylät säilyvät sisältä ihanana mehevinä.
4
1
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (12 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 1½ tlsuolaa
  • 2 tlkuivahiivaa
  • 6kuivattua, pehmeää aprikoosia
  • 1 dlcashewpähkinöitä
  • ½ dlkuivattuja karpaloita
  • 7½–8 dlhiivaleipäjauhoja
  • rypsiöljyä vuoan voiteluun
Tulosta

Hedelmäiset patasämpylät valmistetaan näin:

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita veteen kaurahiutaleet, suola ja kuivahiiva.
  2. Leikkaa aprikoosit pieniksi paloiksi ja rouhi pähkinät. Sekoita aprikoosit, pähkinät ja karpalot taikinaan.
  3. Lisää jauhot. Sekoita mutta älä vaivaa. Taikina saa jäädä löysäksi. Kohota taikinaa jääkaapissa kelmulla peitettynä yön yli.
  4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 12 osaan. Muotoile se jauhojen ja taikinalastan avulla pyöreiksi sämpylöiksi. Anna kohota pöydällä liinan alla 30 minuuttia.
  5. Laita 12-koloinen muffinivuoka kylmään uuniin ja kuumenna uuni 225-asteeseen.
  6. Ota vuoka pois uunista, voitele kolot rypsiöljyllä ja nosta taikinapalat koloihin. Paista patasämpylöitä 20–25 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
4