Maku

Jumalaisen rapeita! Ruokakirjailija Outi Väisäsen yön yli -ruissämpylät ihastuttavat – nappaa resepti

10 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
10 h
Ei vaivaamista tai kohottamista! Ihanan helpot yön yli -ruissämpylät ovat yksi ruokakirjailija Outi Väisäsen arkibravuureista. ”Rapeat ja isoreikäiset sämpylät herättävät aina ihmetystä, sillä ne valmistuvat ilman leipäjuurta. Taikina säilyy jääkaapissa viikon”, Väisänen kertoo.
VE
3.8
2
Julkaistu: 4.1.2021


Ainekset (20 kpl)

  • 7 dlkylmää vettä
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 4 dlruisjauhoja
  • 1 rkl suolaa
  • 1 ps (11 g) kuivahiivaa
Tulosta

Yön yli -ruissämpylät leivotaan näin:

  1. Laita kylmä vesi kulhoon. Mittaa jauhot keoksi päälle. Lisää suola ja hiiva ja sekoita jauhoihin. Sekoita taikina tasaiseksi, taikinaa ei tarvitse vaivata.
  2. Peitä kulho kannella tai kelmulla. Anna taikinan kohota jääkaapissa yön yli.
  3. Lusikoi taikinasta sämpylöitä uunipellille leivinpaperin päälle. Siivilöi hieman jauhoja sämpylöille ja napsaise saksilla raksi koristeeksi pintaan.
  4. Sämpylöitä ei tarvitse kohottaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kunnolla ruskistunut ja rapea.

Vinkki!

Taikina säilyy jääkaapissa viikon, joten voit paistaa tuoreet sämpylät vaikka viikon jokaisena aamuna.
MITÄ PIDIT?
3.79
2 kommenttia