Jumalaisen rapeita! Ruokakirjailija Outi Väisäsen yön yli -ruissämpylät ihastuttavat – nappaa resepti
10 h 10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
10 h Ei vaivaamista tai kohottamista! Ihanan helpot yön yli -ruissämpylät ovat yksi ruokakirjailija Outi Väisäsen arkibravuureista. ”Rapeat ja isoreikäiset sämpylät herättävät aina ihmetystä, sillä ne valmistuvat ilman leipäjuurta. Taikina säilyy jääkaapissa viikon”, Väisänen kertoo.
VE
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.1.2021

Jumalaisen rapeita! Ruokakirjailija Outi Väisäsen yön yli -ruissämpylät ihastuttavat – nappaa resepti
Ainekset (20 kpl)
- 7 dlkylmää vettä
- 8 dlvehnäjauhoja
- 4 dlruisjauhoja
- 1 rkl suolaa
- 1 ps (11 g) kuivahiivaa
Yön yli -ruissämpylät leivotaan näin:
- Laita kylmä vesi kulhoon. Mittaa jauhot keoksi päälle. Lisää suola ja hiiva ja sekoita jauhoihin. Sekoita taikina tasaiseksi, taikinaa ei tarvitse vaivata.
- Peitä kulho kannella tai kelmulla. Anna taikinan kohota jääkaapissa yön yli.
- Lusikoi taikinasta sämpylöitä uunipellille leivinpaperin päälle. Siivilöi hieman jauhoja sämpylöille ja napsaise saksilla raksi koristeeksi pintaan.
- Sämpylöitä ei tarvitse kohottaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kunnolla ruskistunut ja rapea.
Vinkki!
Taikina säilyy jääkaapissa viikon, joten voit paistaa tuoreet sämpylät vaikka viikon jokaisena aamuna.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.77