Jumalaisen rapeita! Ruokakirjailija Outi Väisäsen yön yli -ruissämpylät ihastuttavat – nappaa resepti
10 h 10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
10 h Ei vaivaamista tai kohottamista! Ihanan helpot yön yli -ruissämpylät ovat yksi ruokakirjailija Outi Väisäsen arkibravuureista. ”Rapeat ja isoreikäiset sämpylät herättävät aina ihmetystä, sillä ne valmistuvat ilman leipäjuurta. Taikina säilyy jääkaapissa viikon”, Väisänen kertoo.
VE
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.1.2021

Jumalaisen rapeita! Ruokakirjailija Outi Väisäsen yön yli -ruissämpylät ihastuttavat – nappaa resepti
Reseptin ainekset (20 kpl)
- 7 dlkylmää vettä
- 8 dlvehnäjauhoja
- 4 dlruisjauhoja
- 1 rkl suolaa
- 1 ps (11 g) kuivahiivaa
Yön yli -ruissämpylät leivotaan näin:
- Laita kylmä vesi kulhoon. Mittaa jauhot keoksi päälle. Lisää suola ja hiiva ja sekoita jauhoihin. Sekoita taikina tasaiseksi, taikinaa ei tarvitse vaivata.
- Peitä kulho kannella tai kelmulla. Anna taikinan kohota jääkaapissa yön yli.
- Lusikoi taikinasta sämpylöitä uunipellille leivinpaperin päälle. Siivilöi hieman jauhoja sämpylöille ja napsaise saksilla raksi koristeeksi pintaan.
- Sämpylöitä ei tarvitse kohottaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kunnolla ruskistunut ja rapea.
Vinkki!
Taikina säilyy jääkaapissa viikon, joten voit paistaa tuoreet sämpylät vaikka viikon jokaisena aamuna.

Yön yli -juuressämpylät – sekoita illalla ja paista aamulla uskomattoman mehevät leipäset!
Maku

Kaurasämpylät – onko ihanampaa kuin uunituoreet leipäset? Tee mehevää sämpylätaikinaa heti tuplasatsi
Kotivinkki

Rapeat peltisämpylät
Maku

Hunajaiset kaurasämpylät – nämä hunajavoilla valellut ihanuudet katoavat pelliltä hetkessä
Kotivinkki

Hedelmäiset patasämpylät – paista leivät täydellisen rapeiksi kuumalla muffinipellillä
Kotivinkki

Saaristolaissämpylät – klassikkoleivän tuttu maku ihastuttaa nyt sämpylöissä
Maku

Voisämpylät ruskistetulla voilla – maailman pehmeimmät sämpylät katoavat pelliltä hetkessä
Maku

Sämpylät – leivo mehevät ja rouhevat lämpimäiset itse
Maku