


Ei vaivaamista tai kohottamista!
Ruokakirjailija Outi Tuomivaaran yön yli -ruissämpylät ihastuttavat – nappaa jumalaisen rapeiden sämpylöiden resepti
10 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 10 h 0 min
Ihanan helpot yön yli -ruissämpylät ovat yksi ruokakirjailija Outi Tuomivaaran arkibravuureista. ”Rapeat ja isoreikäiset sämpylät herättävät aina ihmetystä, sillä ne valmistuvat ilman leipäjuurta. Taikina säilyy jääkaapissa viikon.”
Reseptin ainekset
20 kpl
7 dl
kylmää vettä
8 dl
vehnäjauhoja
4 dl
ruisjauhoja
1 rkl
suolaa
1 ps (11 g)
kuivahiivaa
Yön yli -ruissämpylät – ohje:
- Laita kylmä vesi kulhoon. Mittaa jauhot keoksi päälle. Lisää suola ja hiiva ja sekoita jauhoihin. Sekoita taikina tasaiseksi, taikinaa ei tarvitse vaivata.
- Peitä kulho kannella tai kelmulla. Anna taikinan kohota jääkaapissa yön yli.
- Lusikoi taikinasta sämpylöitä uunipellille leivinpaperin päälle. Siivilöi hieman jauhoja sämpylöille ja napsaise saksilla raksi koristeeksi pintaan.
- Sämpylöitä ei tarvitse kohottaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kunnolla ruskistunut ja rapea.
Vinkki!
Taikina säilyy jääkaapissa viikon, joten voit paistaa tuoreet sämpylät vaikka viikon jokaisena aamuna.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat