60-luvulta, suurella rakkaudella! 13 kuvaa kodeista, joissa lempivuosikymmen näkyy valloittavasti

60-luvulta, suurella rakkaudella! 13 kuvaa kodeista, joissa lempivuosikymmen näkyy valloittavasti
60-luvun sisustustyyli on nyt miltei ajankohtaisempaa kuin 60-luvulla konsanaan! Kokosimme kuvat kauniista kodeista, joiden sisustuksessa rakas vuosikymmen on punaisena lankana.
Julkaistu 15.9.2020

60-luvun sisustus ihastuttaa – katso kuvat!

Annaleena rakastaa punatiiliseiniä ja ruskeita paneelikattoja. Perheen rivitalokodin 1960-lukulainen tunnelma on täysin jäljittelemätön. Ja mikä näköala olohuoneesta aukeaakaan! Lue täältä koko juttu Hakolan luovan johtajan Annaleena Hämäläisen perheen kodista.
"1960-luvun arkkitehtuuriin kuuluu, että rakennusmateriaalit ovat esillä sellaisinaan. Juuri siitä muodostuu aikakauden kotien ihmisläheinen ja kotoisa tunnelma", Annaleena Hämäläinen sanoo.
Marjon ja Tuomaksen koti Helsingin Lauttasaaressa on sisustettu 60-luvun tunnelmaa kunnioittaen, nykypäivän tyylillä höystäen. Suuri, kulmikas avotakka toimii lähtökohtana kodin muulle muotokielle.
Marjon ja Tuomaksen kodissa suuren eteishallin puiset kaapinovet ovat alkuperäiset. Pariskunta on entisöinyt ovet ja vaihtanut niihin vain uudet, tunnelmaan sopivat vetimet.

Lue myös: Bonanza-sohva kiinnostaa taas! Järeä puusohva oli Askon menestystuote 1960–70-luvuilla

Raamikas, puurakenteinen Bonanza-sohva houkuttaa jälleen sisustajia. Kurkista myös Petran ja Tuomaksen kotiin, jossa Bonanza-kalusto kruunaa koko kodin tyylikkyyden.
Juhanin ja Hannan koti lyö ällikällä, sillä se toden totta on kuin aikamatka 60-luvulle. Pariskunta ei osta kotiinsa mitään uutena. Kurkista 60-lukulaiseen kotiin täältä.
Juhanin ja Hannan koti on sisustettu pääosin pohjoismaisella 1960-luvun designilla.
Taidetta rakastava Minna löysi valoisan kodin 1960-luvun tornitalosta. Hänen kodissaan eri aikakaudet kerrostuvat kauniisti. Alkuperäinen kaapisto makuuhuoneessa istuu sisustukseen täydellisesti.
Mian modernissa kodissa näkyy vivahteita talon rakennusaikakaudelta 1960-luvulta. Lue koko juttu sisustussuunnittelijan rivitalokodista täältä.

60-luvun sisustus viehättää

Monen sisustajan kotoa löytyy 1960-lukulaisia huonekaluja ja esineitä, selvisi Meillä kotonan sisustuskyselystä. Muun muassa näin vastaajat kuvasivat 60-luvun sisustuksen viehätystä:

  • "60-luku tuo lapsuuden mieleen. Vanhempieni keittiön emännänkaappeineen!"
  • "1950- ja 1960-luvun tyylissä viehättää keveys, ilmavuus ja näppäryys."
Pietarsaaressa sijaitseva 1960-luvun omakotitalo on remontoitu ja sisustettu niin huolella, että on vaikea erottaa, mikä on uutta ja mikä vanhaa. Asunnon alkuperäiset, levytetyt seinät ovat asukkaan Ann-Charlottin silmäterä. Lue koko juttu arkkitehdin 60-lukulaisesta kodista.
Jakobsenin vihreät Muurahaistuolit ja Marimekon punainen kangas muodostavat herkullisen yhdistelmän Ann-Charlottin ruokailutilassa.
Ann-Charlottin valoisan makuuhuoneen niittitapetti löytyi vintiltä.
Ullica ihastui 60-lukulaisen rivitalokodin valoisuuteen, omintakeiseen arkkitehtuuriin ja atriumpihaan. Avotakka ja sitä reunustava penkkimäinen rakenne viehättivät häntä myös erityisesti.
Kommentoi »