
1. Kantarelli-pekonifocaccia on leipien aatelia
Kantarelli-pekonifocaccia hämärtää rajoja leivän ja suolaisen piirakan välillä! Umamisten makujen ystäville täydellisessä reseptissä kantarellit, kirsikkatomaatit ja rapeat pekonimurut näyttelevät tärkeää roolia.
2. Huppistakeikkaa! Kantarellia ja kakkua, keikautettuna
Kantarellikeikauskakku on tarte tatinin suolainen serkku. Tämä serkku saisi tulla kylään useamminkin, sillä parmesaanilla, vuohenjuustolla ja ranskankermalla ryyditetty kantarellikakku on illanistujaisten takuuvarma tähti!
3. Mehevää ja gluteenitonta, kyllä kiitos!
Gluteenitonta ruokavaliota noudattavien ei tarvitse olla vailla sienipiirakkaa, sillä polentasta saa oivan ja mehevän piirakkapohjan! Kantarelli-polentapiirakka saa tuhtia makua manchegosta, salviasta ja punasipulista.
4. Kantarellia aamusta lounasaikaan
Kantarellit sopivat myös aamiaiselle, brunssille tai lounaalle. Hienonnettu kirveli tuo ihanan yksinkertaiseen kantarellimunakkaaseen miedon aniksen maun, eikä reseptikään rokota lompakkoa kovasti!
5. Kastikkeiden kermaa
Kantarellikastike kuuluu sesongin parhaaseen antiin. Tämä kermainen kantarellikastike on täydellinen pari vaikka kalalle tai vain keitetyille perunoille. Kevätsipuli ja lipstikka tuovat kastikkeeseen raikkaan vivahteen!
6. Helppoa herkkua leivän päälle!
Lämmintä maalaisleipää ja kantarellituorejuustoa – herkullinen välipala tai aterian lisuke on valmis! Kantarellituorejuuston saa taiteiltua vain muutamasta sienestä, joten tätä helppoa herkkua kannattaakin tehdä pitkin kantarellikautta.