Osuitko sienimetsällä kultasuoneen? Kurkkaa 6 herkullista kantarellireseptiä, jotka juhlistavat suosikkisientä
Ruoka
Osuitko sienimetsällä kultasuoneen? Kurkkaa 6 herkullista kantarellireseptiä, jotka juhlistavat suosikkisientä
Kantarelli eli keltavahvero on monen suosikki ruokasienistä. Eikä ihme! Se sopii ruoanlaittoon niin tuoreeltaan kuin myös pikkelöitynä, pakastettuna tai kuivattuna. Ota talteen nämä 6 reseptiä ja hyödynnä kantarellisato mitä herkullisimmin!
Julkaistu 25.7.2022
Meillä kotona

1. Kantarelli-pekonifocaccia on leipien aatelia

Kantarelli-pekonifocaccia hämärtää rajoja leivän ja suolaisen piirakan välillä! Umamisten makujen ystäville täydellisessä reseptissä kantarellit, kirsikkatomaatit ja rapeat pekonimurut näyttelevät tärkeää roolia.

Kun leipä on yhtä mehevää kuin kantarelli-pekonifocaccia, kaikki muu on lisuketta sille.

2. Huppistakeikkaa! Kantarellia ja kakkua, keikautettuna

Kantarellikeikauskakku on tarte tatinin suolainen serkku. Tämä serkku saisi tulla kylään useamminkin, sillä parmesaanilla, vuohenjuustolla ja ranskankermalla ryyditetty kantarellikakku on illanistujaisten takuuvarma tähti!

Juhlat alkakoon! Kantarellikeikauskakku on täydellinen suolainen tarjottava, sillä hyvässä kantarellisaaliissa on juhlan aihetta jo riittämiin.

3. Mehevää ja gluteenitonta, kyllä kiitos!

Gluteenitonta ruokavaliota noudattavien ei tarvitse olla vailla sienipiirakkaa, sillä polentasta saa oivan ja mehevän piirakkapohjan! Kantarelli-polentapiirakka saa tuhtia makua manchegosta, salviasta ja punasipulista.

Kantarelli-polentapiirakan maut viittaavat Etelä-Euroopan suuntaan polentapohjan ja täytteen manchego-juuston voimin.

4. Kantarellia aamusta lounasaikaan

Kantarellit sopivat myös aamiaiselle, brunssille tai lounaalle. Hienonnettu kirveli tuo ihanan yksinkertaiseen kantarellimunakkaaseen miedon aniksen maun, eikä reseptikään rokota lompakkoa kovasti!

Kantarellit ovat helppoja ruokasieniä, jotka voi heittää vaikka munakkaan sekaan ilman ryöppäämistä.

5. Kastikkeiden kermaa

Kantarellikastike kuuluu sesongin parhaaseen antiin. Tämä kermainen kantarellikastike on täydellinen pari vaikka kalalle tai vain keitetyille perunoille. Kevätsipuli ja lipstikka tuovat kastikkeeseen raikkaan vivahteen!

Kermaisen kantarellikastikkeen maut ovat kevätsipulin ja lipstikan ansiosta yllättävän kepeät, mutta silti niin täyteläiset.

6. Helppoa herkkua leivän päälle!

Lämmintä maalaisleipää ja kantarellituorejuustoa – herkullinen välipala tai aterian lisuke on valmis! Kantarellituorejuuston saa taiteiltua vain muutamasta sienestä, joten tätä helppoa herkkua kannattaakin tehdä pitkin kantarellikautta.

Kantarellituorejuustoon tarvittava sienimäärä on nopeasti täytetty – vain 1 desilitra riittää!

Katso myös herkulliset sienipiirakkareseptit täältä!

Kommentoi »