Maku

Kantarellituorejuusto – jo muutama sieni riittää tähän herkkulevitteeseen!

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Kantarellituorejuusto onnistuu jo muutamasta iltalenkillä poimitusta sienestä. Paista kantarellit sipulin kanssa voissa, sekoita tuorejuustoon ja sipaise tuoreen leivän päälle. Niin simppeliä, niin hyvää!
KA
5
0
Kuvat Antti Vettenranta


Ainekset (6 annosta)

Kantarellituorejuusto

  • 1 dltuoreita kantarelleja
  • 1salottisipuli
  • 2 rklvoita
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlrouhittua mustapippuria
Tulosta

Kantarellituorejuusto tehdään näin:

  1. Puhdista sienet ja pilko ne hieman pienemmiksi. Hienonna sipuli.
  2. Paista sienet voissa pannulla. Lisää sipuli ja kuullota. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.
  3. Sekoita jäähtynyt sieni-sipuliseos ja tuorejuusto.

Vinkki!

Voit notkistaa tuorejuustoa tarvittaessa kermalla, rahkalla tai maidolla. Kantarellien lisäksi levitteen voi valmistaa muistakin sienistä, vaikka tateista.

MITÄ PIDIT?
5