Maku

Kantarellituorejuusto – jo muutama sieni riittää tähän herkkulevitteeseen!

15 min
KA
5
0

Kantarellituorejuusto onnistuu jo muutamasta iltalenkillä poimitusta sienestä. Paista kantarellit sipulin kanssa voissa, sekoita tuorejuustoon ja sipaise tuoreen leivän päälle. Niin simppeliä, niin hyvää!
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (6 annosta)

Kantarellituorejuusto

  • 1 dltuoreita kantarelleja
  • 1salottisipuli
  • 2 rklvoita
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlrouhittua mustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Kantarellituorejuusto tehdään näin:

  1. Puhdista sienet ja pilko ne hieman pienemmiksi. Hienonna sipuli.
  2. Paista sienet voissa pannulla. Lisää sipuli ja kuullota. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.
  3. Sekoita jäähtynyt sieni-sipuliseos ja tuorejuusto.

Vinkki!

Voit notkistaa tuorejuustoa tarvittaessa kermalla, rahkalla tai maidolla. Kantarellien lisäksi levitteen voi valmistaa muistakin sienistä, vaikka tateista.

MITÄ PIDIT?
5