Kantarelli-pekonifocaccia – sienet, kirsikkatomaatit ja rapeat pekonimurut tekevät leivästä luksusta
2 h 10 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
1 h 30 minLeipä niin täyteläinen, että se on jo melkein piiras! Kantarellien, pekonin ja tomaattien umamisten makujen ansiosta tämä on resepti, jota on pakko kokeilla.
MU
4.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.7.2022

Kantarelli-pekonifocaccia – sienet, kirsikkatomaatit ja rapeat pekonimurut tekevät leivästä luksusta
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 3½ dlvettä
- 25 ghiivaa
- 1½ tlsuolaa
- 1 tlsokeria
- ½ dloliiviöljyä
- 7½ dlvehnäjauhoja
Vuoan voiteluun
- 2 rkloliiviöljyä
Täyte
- 1 pkt (170 g)pekonia
- 1 lkantarelleja
- 250 gterttukirsikkatomaatteja
- 1 oksarosmariinia
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 tlsormisuolaa
Kantarelli-pekonfocaccia – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Lisää jauhot ja vaivaa tasaiseksi, pehmeäksi taikinaksi. Kohota liinan alla 30 minuuttia.
- Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Siirrä pelti uuniin ja säädä uuni 200 asteeseen. Paista 20–30 minuuttia, kunnes pekonit ovat rapeita. Leikkaa jäähtyneet pekonit pieniksi paloiksi.
- Vuoraa uunivuoka (noin 20 cm × 25 cm) leivinpaperilla ja voitele öljyllä. Sekoita pekonipalat taikinaan ja painele taikina vuokaan. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
- Puhdista sienet ja halkaise isoimmat. Paista sieniä pannulla, kunnes enin neste on haihtunut.
- Painele sienet ja tomaattiterttu kohonneen leivän pintaan. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele pintaan sormisuolaa ja rosmariinia.
- Paista 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–30 minuuttia.

Focaccia yön yli – sekoita taikina illalla jääkaappiin ja paista aamulla tuore leipä herkkupöytään!

Annin täytetty focaccia on täydellinen lounasvoileipä! Tällä reseptillä leivot täyden kympin italialaisen leivän
Maku

Kantarellipiiraat – lempeissä annospiiraissa maistuvat fenkoli, sienet ja juusto
Maku

Kantarellikeikauskakku on syksyn ykköstarjottava – mehevän suolapalan aateloi hienostunut vuohenjuustomousse
Maku

Kantarellipizza – kahdella juustolla aateloitu pizza, johon jäät taatusti koukkuun!
Maku

Helppo pekoni-kantarellipiirakka
Maku

Kantarelligalette
Maku

Kermainen kantarellipiirakka
Maku