Maku

Kantarelli-pekonifocaccia – sienet, kirsikkatomaatit ja rapeat pekonimurut tekevät leivästä luksusta

2 h 10 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 30 min
Leipä niin täyteläinen, että se on jo melkein piiras! Kantarellien, pekonin ja tomaattien umamisten makujen ansiosta tämä on resepti, jota on pakko kokeilla.
MU
4.8
0
Julkaistu: 19.7.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 3½ dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1½ tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • ½ dloliiviöljyä
  • 7½ dlvehnäjauhoja

Vuoan voiteluun

  • 2 rkloliiviöljyä

Täyte

  • 1 pkt (170 g)pekonia
  • 1 lkantarelleja
  • 250 gterttukirsikkatomaatteja
  • 1 oksarosmariinia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsormisuolaa
Tulosta

Kantarelli-pekonfocaccia – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Lisää jauhot ja vaivaa tasaiseksi, pehmeäksi taikinaksi. Kohota liinan alla 30 minuuttia.
  2. Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Siirrä pelti uuniin ja säädä uuni 200 asteeseen. Paista 20–30 minuuttia, kunnes pekonit ovat rapeita. Leikkaa jäähtyneet pekonit pieniksi paloiksi.
  3. Vuoraa uunivuoka (noin 20 cm × 25 cm) leivinpaperilla ja voitele öljyllä. Sekoita pekonipalat taikinaan ja painele taikina vuokaan. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
  4. Puhdista sienet ja halkaise isoimmat. Paista sieniä pannulla, kunnes enin neste on haihtunut.
  5. Painele sienet ja tomaattiterttu kohonneen leivän pintaan. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele pintaan sormisuolaa ja rosmariinia.
  6. Paista 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–30 minuuttia.
Kommentoi »