Kantarelli-pekonifocaccia – sienet, kirsikkatomaatit ja rapeat pekonimurut tekevät leivästä luksusta
Munaton
2 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 30 min
Leipä niin täyteläinen, että se on jo melkein piiras! Kantarellien, pekonin ja tomaattien umamisten makujen ansiosta tämä on resepti, jota on pakko kokeilla.

Reseptin ainekset 10 annosta
3½ dlvettä
25 ghiivaa
1½ tlsuolaa
1 tlsokeria
½ dloliiviöljyä
7½ dlvehnäjauhoja
Vuoan voiteluun
2 rkloliiviöljyä
Täyte
1 pkt (170 g)pekonia
1 lkantarelleja
250 gterttukirsikkatomaatteja
1 oksarosmariinia
1 rkloliiviöljyä
1 tlsormisuolaa
Kantarelli-pekonfocaccia – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Lisää jauhot ja vaivaa tasaiseksi, pehmeäksi taikinaksi. Kohota liinan alla 30 minuuttia.
- Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Siirrä pelti uuniin ja säädä uuni 200 asteeseen. Paista 20–30 minuuttia, kunnes pekonit ovat rapeita. Leikkaa jäähtyneet pekonit pieniksi paloiksi.
- Vuoraa uunivuoka (noin 20 cm × 25 cm) leivinpaperilla ja voitele öljyllä. Sekoita pekonipalat taikinaan ja painele taikina vuokaan. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
- Puhdista sienet ja halkaise isoimmat. Paista sieniä pannulla, kunnes enin neste on haihtunut.
- Painele sienet ja tomaattiterttu kohonneen leivän pintaan. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele pintaan sormisuolaa ja rosmariinia.
- Paista 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–30 minuuttia.