4,5(6)
Kantarelli-pekonifocaccia – sienet, kirsikkatomaatit ja rapeat pekonimurut tekevät leivästä luksusta
Munaton
2 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 30 min
Leipä niin täyteläinen, että se on jo melkein piiras! Kantarellien, pekonin ja tomaattien umamisten makujen ansiosta tämä on resepti, jota on pakko kokeilla.
Julkaistu 19.7.2022
Maku
Reseptin ainekset 10 annosta
3½ dlvettä
25 ghiivaa
1½ tlsuolaa
1 tlsokeria
½ dloliiviöljyä
7½ dlvehnäjauhoja
Vuoan voiteluun
2 rkloliiviöljyä
Täyte
1 pkt (170 g)pekonia
1 lkantarelleja
250 gterttukirsikkatomaatteja
1 oksarosmariinia
1 rkloliiviöljyä
1 tlsormisuolaa

Kantarelli-pekonfocaccia – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Lisää jauhot ja vaivaa tasaiseksi, pehmeäksi taikinaksi. Kohota liinan alla 30 minuuttia.
  2. Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Siirrä pelti uuniin ja säädä uuni 200 asteeseen. Paista 20–30 minuuttia, kunnes pekonit ovat rapeita. Leikkaa jäähtyneet pekonit pieniksi paloiksi.
  3. Vuoraa uunivuoka (noin 20 cm × 25 cm) leivinpaperilla ja voitele öljyllä. Sekoita pekonipalat taikinaan ja painele taikina vuokaan. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
  4. Puhdista sienet ja halkaise isoimmat. Paista sieniä pannulla, kunnes enin neste on haihtunut.
  5. Painele sienet ja tomaattiterttu kohonneen leivän pintaan. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele pintaan sormisuolaa ja rosmariinia.
  6. Paista 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–30 minuuttia.
Kommentoi »